Öne Çıkanlar Orhan Kutan Cristian DROSTEN Diyarbakır DANIŞTAY Onuncu Daire Coronavirüs

DÜNYANIN MANYETİK ALANI TEHLİKEDE

Birkaç şirket  5G teknolojileri  için, dünya yörüngesine 20.000 ila 50.000 uydu yerleştiriyor. Dünyaya odaklı bu uydular,  zeplin ışınlarıyla kaplı bir ortam oluşturacak Her uydu, 5'e kadar etkili yayılan güçle milimetre dalgaları yayacak. Bu da  aşamalı bir dizide düzenlenmiş binlerce antenden ve milyonlarca watt demektir.

Dünya 5G karasal vericilerin yanı sıra ek olarak uydulardan yere dikey ulaşan vericilerin milimetrik dalgalarına da maruz kalacak.  

Daha da önemlisi, 5G uyduları dünya'nın manyatik alanı(1) olan manyetosferde(2)  bulunacak. Böylelikle atmosferin elektriksel özellikleri üzerinde önemli bir etkisi olacaktır. İşte bu etki konusunda henüz bir tepki oluşmadı.

 Çoğu Elon Musk’un olan uydular, insan sağlığı ve doğaya vereceğe zararların yanında gezegenimize de zarar verme olasılığı bulunuyor.    

Bu bağlamda Türkiye’de ise konuyla ilgili olarak, Üsküdar Üniversitesi Elektrik- Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Şeker; 5G ile gelecek elektromanyetik radyasyon dikkat çekti. Şeker, elektromanyetik radyasyon olumsuz etkileriyle yaşam kalitesinin bozulacağı, kısa dönemde uykusuzluk ve halsizlik gibi etkilerin  hissedileceği, elektromanyetik radyasyon, biyolojik yapıdan hormonlara ve DNA’ya kadar vücudumuzda pek çok değişikliğe yol açacağını söyledi.

Ayrıca Cep telefonlarındaki SAR değerleri (Özgül Soğurma Oranı veya Soğurma Oranı) Spesifik), insan vücudunun radyasyonu emme hızını ölçün elektromanyetik, cep telefonları (ve diğer kablosuz cihazlar).

Bir cep telefonunu tuttuğumuz mesafe veya verdiğimiz kullanım,  SAR değerini ve emilimidir. Ölçümü de kilogram başına watt'tır. Şimdilik yasalarda,  SAR değerinin maksimum 2 w / kg'ı geçmemesi konusunda uyarı vardır.

Onun için, konuyla ilgili bağımsız uzmanlar, “En düşük SAR değerine sahip cihazları seçin.” diyor.

Çünkü bu radyasyon seviyelerine maruz kalmak bazı organlarımızı etkileyebilir. Kalp, beyin, kanser veya genetik değişiklik riski gibi.

En ihtiyatlı şey, cep telefonumuzun yüksek bir değer vermediğinden emin olmak olacaktır. SAR, cep telefonunu kafa, kulak ve vücuttan uzak tutun ve bir hoparlör kullanın…

(1) Yer, güçlü bir manyetik alana ve bu alanın etkisi ile şekillenen önemli bir manyetosfere sahiptir. Yer'in manyetik alanı, ekseni gezegenin dönme eksenine 11,4ᵒ açı yapan ve merkezine 460 km. uzaktan geçen bir çift kutuplu niteliğindedir

(2) Dünyayı,  Güneş'ten ve diğer yıldızlardan gelen zararlı ışınımdan koruyan en önemli kalkan, manyetik alandır.

Manyetik alanın, gezegenin çevresinde oluşturduğu doğal kalkana manyetosfer deniyor. Tüm gezegenler için basit bir manyetosfer tanımı: "Bir gezegenin kendi manyetik alanının oluşturduğu, elektrik yüklü parçacıkları içeren katman."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.