Almanya Karıştı

HUKUK

UĞUR ŞAHİN KAÇARKEN YAKALANDI!

5gvirusnews Haber Merkezi Berlin / Tarih 29 Ocak 2023

Almanya hafta sonu operasyonu ile Biontech'i batırdı!

Almanya’nın en büyük tirajlı gazetesi olan Bild am Sonntag(bkz) 24 Ocak 2023 tarihinde, “Biontech artık Almanya’da araştırma yapmak istemiyor” başlıklı haber yaptı. Aradan 4 gün geçti. Bu sefer Almanların diğer bir saygın gazetesi olan Welt am Sonntag(bkz), üstelik Cumartesi (28 Ocak 2023) devreye girerek haber yaptı. Haberin girişinde Almanya’da günde “10 bin kişinin aşı olduğu ve artık vergi yükü oluşturduğu” yer alıyordu.

Bir tarafta aşılar devam ederken, diğer taraftan Almanya’nın güveni ile dünyayı aşılayan Biontech Almanyayı terk ediyordu. Bu durumu Almanya kabul edilemez bulmuş olmalı ki Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre, Almanya’nın en büyük eyaletlerinden Bavyera'da 61, Kuzey Ren-Vestfalya'da ise 38 tazminat dilekçesi ile birlikte toplam 253 kişinin aşıların yan etkilerinden dolayı açtıkları tazminat davaları onaylanmıştı. Sırada daha binlerce kabul etmeyi bekleyen dilekçe olduğu da yazıldı.

Welt am Sonntag'ın yaptığı haber çok fazla dikkat çekmese de bugün (29 Ocak 2023) Deutsche Welle'de, “Korona aşısı mağduru 253 kişi tazminat hakkı kazandı.” haberini yapınca, Uğur ŞAHİN ve şirketi Biontech’in Almanya'dan kaçmaya çalıştığı şeklinde yorumlandı. 

AĞIR YAN ETKİLER DW’nin haberinde, “Almanya'da, koronavirüs aşılarının neden olduğu ağır yan etkiler nedeniyle yapılan tazminat başvurularından 253 tanesinin eyalet yönetimleri tarafından haklı bulunarak kabul edildikleri bildirildi.”(bkz) yazılıydı.

Ağır denilen yan etkilerin ise “Kalp kası iltihabı, venöz sinus trombozu ve parmaklarda, bileklerde karıncalanma olarak kendini gösteren bir sinir sistemi hastalığı olan Guillan-Barre Sendromu, koronavirüs aşısının ağır yan etkileri olarak kabul” edildiği belirtildi.

Yalnızca bu haber bile yarından itibaren Türkiye’de dava açılmasına olanak sağlayacağı gibi bütün dünya ayağa kaldıracak boyuttadır.

Önemli Not: Türkiye'de RTÜK'ün talebiyle Deutsche Welle (DW) web sitesine erişim engeli olduğu için, "açılmadığı bilgisi" üzerine ilgili uzantının anlık görüntüsü;

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:lburunKDXRoJ:https://www.dw.com/tr/almanyada-korona-a%25C5%259F%25C4%25B1s%25C4%25B1-ma%25C4%259Fduru-253-ki%25C5%259Fi-tazminat-hakk%25C4%25B1-kazand%25C4%25B1/a-64549416&cd=2&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

Yorumlar (80)

Yasin 1 Yıl Önce

5g farkı yine

Ömer Tahsin 1 Yıl Önce

İçim ferhaldi

Aylin 1 Yıl Önce

Almanya'da böyle haberler hafta sonu yapılır . 253 dava değil 3 dava bile bunları bitirir 3 haberi yan yana getirmişsiniz her zaman oldugu gibi çözmüşsunuz bu kadari da fazla olmuş

Ali Kerim 1 Yıl Önce

DW sayfası açılmıyor! Ama DW haberi doğru Türkiye de açılmıyor demek ki

Kaan 1 Yıl Önce

Türkiye'de aşıdan önce onay formu dağıtılıyordu sanki. Ya da e nabızda onay sayfası vardı yan etkilerin kabul edildiğine ilişkin. Doğru mu hatırlıyorum?

Mehmet Akif 1 Yıl Önce

İnsanlara aşı yaptırmayın, bırakın vucud kendi savunma mekanizmasını geliştirsin, bağışıklık sistemimizi güçlendirelim, dediğimizde, millet ülkedeki virüs bakanının ağzından çıkacaklara baktı. Şimdi ülkede kardiyoloji poliklinikleri nin önü gençlerle dolu.

Aysel Kiraz 1 Yıl Önce

Türkiye de son yıllarda insan için en büyük iyiliği yaptınız. Hakkınız ödenmez.

Ali Osman Sazak 1 Yıl Önce

Sayenizde aşı olmadim aldiginiz

Abdullah 1 Yıl Önce

Üye ol bölümü aktifleştirirmisiniz iyi çalışmalar

Nalan Kutlu Akgöl 1 Yıl Önce

Evet yan etkileri olabilir ama yine de çoğunlukla ölümleri önlediği de bir gerçek; çocuk felci aşısı olmayan binlerce insan sakat kalmış, difteri, tetanoz vb. gibi hastalıklara karşı yapılan aşılar binlerce yaşam kurtarmıştır.

Gürel 1 Yıl Önce

Sadece 2 kere Sinovac oldum, bir daha da aşı falan olmadım.

Suat 1 Yıl Önce

Vurun abalıya...salgının en yoğun olduğu dönemlerde yana yakıla peşinde koştuğunuz aşı şimdi tu kaka mı oldu? Milyonlarca, milyarlarca insanın kullanıp şifa bulduğu ve salgının etkisinin ortadan kalkmasında baş rolü oynayan bir aşıdan dolayı ne onun üreticileri, ne de aşı suçlanamaz görüyorum ki birçok nankör insan ortaya dökülmüş tazminat kazanmaya çalışıyor.milyarlarca insanın aşılanması sonucu, kişisel zayıflıkları sebebi ile 253 kişi rahatsızlanmış, o aşının faydasını gözardı ederek kötülemek insanlığa sığmaz. Her ilacın bir yan etkisi vardır o etki kişinin bünyesine göre değişir, o zaman milyarın içinde 253 kişide yan etkisi kötü olmuş diye ilaçları çöpe mı atalım, o zaman hiçbir ilacı kullanmayalım, kitleler halinde insanlar ölsün. Daha mı iyi olur.

Suat 1 Yıl Önce

Vurun abalıya...salgının en yoğun olduğu dönemlerde yana yakıla peşinde koştuğunuz aşı şimdi tu kaka mı oldu? Milyonlarca, milyarlarca insanın kullanıp şifa bulduğu ve salgının etkisinin ortadan kalkmasında baş rolü oynayan bir aşıdan dolayı ne onun üreticileri, ne de aşı suçlanamaz görüyorum ki birçok nankör insan ortaya dökülmüş tazminat kazanmaya çalışıyor.milyarlarca insanın aşılanması sonucu, kişisel zayıflıkları sebebi ile 253 kişi rahatsızlanmış, o aşının faydasını gözardı ederek kötülemek insanlığa sığmaz. Her ilacın bir yan etkisi vardır o etki kişinin bünyesine göre değişir, o zaman milyarın içinde 253 kişide yan etkisi kötü olmuş diye ilaçları çöpe mı atalım, o zaman hiçbir ilacı kullanmayalım, kitleler halinde insanlar ölsün. Daha mı iyi olur.

Tuncer Taskin 1 Yıl Önce

Bu insanlara madalya bile takıldı. Bugün insanlar maske takmayıp rahatça kalabalikta dolasabiliyorsa bu bilim insanlarının bulduğu aşı sayesindedir. Herkesin bunyesi aynı değil. Öksürük şurubunun bile dünya kadar yan etkisi var. Kimse nankörlük yapmasın.

yılmaz karadeniz 1 Yıl Önce

ben aşıda olmadım bu şarlatanada inanmamışım zaten

Kemal Solak: 1 Yıl Önce

Bu nevi haberler pek de sağlıklı olmayabilir, sansasyonel de olabilir. Temkinli olmak lazım. Kaynak önemli, ancak akçeli rekabet işi? dir.

Ahmet Refik SAYMAN 1 Yıl Önce

Çok paranın olduğu yerde Din yoktur..

Haksun Acet 1 Yıl Önce

Turkiyede hiçbir onam aranmadı.asımizi olduk ,olduğumuza dair imza attık o arkadaş.

A.Şükrü 1 Yıl Önce

Allah bu insanlardan razı olsun..Coronadan bir sürü eşim dostum öldü..Biz de olduk ve kurtardık..Basit bir grip gibi atlattık..Tabiki bütün ilaçlar gibi bu aşınında milyarlarca insanda 253 kişide yan etkisi olmuş.. Bu bile büyük başarıdır

Murat 1 Yıl Önce

Bence hem biontek hem hükümet hem sağlık bakanlığı dava edilmeli

Osman Aydın 1 Yıl Önce

Herkez kendini garantiye alabilmek için her türlü etkide hatta olumlede sonuclansa imzaladı herkez bu işin suçlusu başta bu işin idarecileri her sorumluluktan kendileri bir şekilde akladilar haydi bakalım şimdi kim ne yapabilir

Ali 1 Yıl Önce

Utanç verici... anlaşılıyor ki hiç biriniz almanca bilmiyorsunuz. Linkini verdiğiniz haberi dikkatlice okuduğunuzda/dinlediğinizde attığınız başlıkla hiç alakasız olduğunu görebilirsiniz. Manipülatif haber ve yanıltıcı haberin suç olduğunu biliyorsunuz değil mi???!!!

Ismail 1 Yıl Önce

Bu haber yalan, ne tazminat var ne de kaciyorlar. Asilardan etkilenlerin tamami zaten Biontech olmayanlardan olusuyor, sonradan Almanyada diger asilar zaten yasaklandi. Bürokrasi yüzünden gidiyorlar, Alman bürokrasisi dünyanin en agir sistemidir.

Gönül Buyan 1 Yıl Önce

Almanya haberleri doğru olabilir. Türkiye de tazminatlar çıkıp, olay çığrından da çıkabilir. Ancak, aşı olmasa pandemi bitebilir miydi? Bunun cevabını verebilir misiniz? İnsanları tiraj malzemesi yapmayın .

Mehmet 1 Yıl Önce

Canı kurtulanlar şimdi mal derdine düşmüş. Çüşünüz!

ZEKIYE bekirler 1 Yıl Önce

EVET DOGRUDUR KOVIDDEN EVVEL BU KADAR OLUMLER YOKTU HERGUN GENC VEYE YASLI KALP KRIZINDEN OLUYOR HERGUN NEDENI ASILAR BANA KALP DOKTORU ACIK SOYLEDI CE

İsmail Vefa 1 Yıl Önce

Hava kirliliği nedeniyle 7 milyon insanın öldüğü dünyada 253 rakamı, covid den ölümün önlendiği milyarları düşündüğümüzde anlamsız kalmıyor mu. Tabii başka hesaplar yoksa

Alp cakmak 1 Yıl Önce

Daha dur,sirada cihampix ilaci var

Kamuran Sayman 1 Yıl Önce

Benim aşılarımın 3 ü sinovac di ..inaktif aşilarla dünyada bir çok salgın hastalık önlendi...ve yan tesir hemen hemen yaşanmadı.Ben diğer iki aşımı zorunlu olarak biontek yaptırdım. Yurt dışına çıkmak için bu zorunluydu,ben bu zorunluluktan dolayı tazminat davası açabilirmiyim ?

Rabia Sümerval 1 Yıl Önce

İşte bu yüzden aşı olmadan önce, uzun bir metne, sonuç olarak, "kendi rızam ve onayım doğrultusunda aşılandım" şeklinde imza aldılar. Bu onay ve imza tazminat hakkına önlemdi. Bu en başından belli idi..!

FURKAN 1 Yıl Önce

TÜRKIYEDEKI AŞICILARA KIM CEZASINI VERECEK? BINLERCE KALP KRIZINDENBEYIN KANAMASINDAN, SABAH AKŞAM 8 HAPTAN ÖLEN. OKADAR FELÇ KALAN

Coni 1 Yıl Önce

Abartmayın, Evet abartılı bir haber. Firmanın kaçtığı falan yok. Almanya'daki bürokrasi ve enerji krizi yüzünden, kanser araştırmaları ile ilgili *yeni* yatırımını Londra'da yapmak istiyor.

Mehmet 1 Yıl Önce

Aşı olmadım. Elhamdulillah Araştırmıştım saçma ve tehlikeli gelmişti.

Hüseyin Tek 1 Yıl Önce

Haber yanıltıcı, Almanya'dan İngiltere'ye taşınm nedenleri Almanya'nın ağır bürokrasisi ve ar-ge açalışmalarındaki zorluk. Yalan yanlış fakr hanerlerle yanıltıp panik oluşturmayın insanlarda. Haberin doğrusu kısa bir Google araştırması ile bulunabilir

Trabzonlu 1 Yıl Önce

Canlı yayında sağlık bakanının şu konuşmasını dinledikten sonra aşı olmamaya karar verdim ( DSÖ bize 13 yaşından büyük herkesi asilamamizi söylüyor asilayacagiz! ) Sen niye sağlık bakan oldun hani (dış güçler) ne diyorsa yapacağız , aşıda olmadım maskede takmadım .

yenal murat 1 Yıl Önce

olm nasıl layancısınız siz ya:) adam daha iyi şartlar sunduğu için şirketin bir bölümünü ingiltereye taşıyor:) dava falan yok

Ensar Bilican 1 Yıl Önce

2 adet bionteck aşısı oldum. O günden sonra hayat kalitem hep geri gitti. Parmaklarımda,bacaklarımda ağrı,uyku düzensizliği,ağızda sürekli tükürük oluşması vs. Oğlum hiç bir aşı olmadı. Sağlığı son derece iyi. Bu kötülüğü bize niye yaptılar. Dava açmak lazım.

Sabahattin 1 Yıl Önce

Dilekçeler kabul edilmiş, mahkeme kararı yok ! Tam bir sansasyonel haber ! Oltaya gelmeyin lütfen! Almanya’nın karıştığı falan yok ! Kim kaçarken yakalanmış ??? Bu palavracılar yalan haberlerle para kazanıyor ! Asıl dikkat edilmedi gereken bu !

Almaya altın yumurtlayan tavuğu... 1 Yıl Önce

Hele milyon Eurolari alıp İngiltere'ye gidecek adamı hiç birakmazlar. Adamı bitirirler

Oğuzhan Gökalp 1 Yıl Önce

Her yeni ilac ve aşının muylaka yan etkisi olacaktir. Ulkemizde asi olmayan proflar bile coronadan öldü. Dolayısıyla bu bir tercih. Ya coronadan olmeyi ya da yan etkilerden etkilenmeyi tercih edeceksiniz

Gulay Sari Kirimlioglu 1 Yıl Önce

Atina da yasiyorum.Biontech asilarindan ucuncusunu oldukdan sonra sag bacagimin diz ustunde karincalanmalar oldu uzunca sure devam etti.Sag kolumda elimde dahil olan kisim sanki felcli gibi fazla kullanamiyorum.Dorduncu asiyi olmadim ve kovid oldum gecti.Simdi daha iyiyim karincalanma durumum yok ara ara oluyor ama sag kolumdaki durum devam ediyor.Acikcasi mecbur edilmedikce kesinlikle dorduncu asiyi olmayi dusunmuyorum.

İsmail 1 Yıl Önce

Doğru hatırlıyorsunuz Kaan kardeş.

Aynur Doğru 1 Yıl Önce

Ne o fazları tamamlanmamis sıvının nesi e güveniyorsunuz da vücudunuza zerk ettiriyorsunuz dediğimizde topa tutup insanlık suçu işliyorsun diyenlere duyurulur kim insanlık suçu işlemiş görün şimdi...

Haldun Önder Şumur... 1 Yıl Önce

Dünya Sağlık Örgütü neden onay verdiki...

Uğur 1 Yıl Önce

Haber yapmanın kesin kuralları vardır. Bunlara uyulmadan yapılan haberler; aldatmacadan, yanıltmacadan ileri gitmez. Haberinizin başlığı " Almanya Karıştı, UĞUR ŞAHİN KAÇARKEN YAKALANDI! " ve devamında " Almanya'da yakalandılar "şeklinde. Şimdi size hodri meydan diyorum. Bana uluslararası basından bu başlıkları doğrulayan bir haberin linkini buradan yayınlayın; ben de buradan sizden özür dileyeceğim. Bild linkinde; Almanya'yı gururlandıran Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin artık araştırmalarına Londra'da devam edeceğini yazıyor. Welt linkinde finans sayfası çıkıyor ve orada aşılamanın artık Almanya'ya yük getirdiğini yazıyor. Bunlar tamam da 3. link olan DW sayfası nerede? DW linki vermişsiniz. Açtım. Lakin verilen linkte " 404 sayfa bulunamadı " uyarısı veriyor. Dw nin sayfasında da " Arama " sekmesi olmadığından Şahin ile ilgili haberleri sıralamak mümkün olmuyor. Almanya hafta sonu operasyonu ile Biontech'i batırdı! haberinin linki nerede? İşte bunun adı haber yapmak oluyor öyle mi?

Teksen Çamlıbel 1 Yıl Önce

Aşılar milyonlarca insanın hayatını kurtardı.Biontech Nobel almalıdır

Teksen Çamlıbel 1 Yıl Önce

Aşılar milyonlarca insanın hayatını kurtardı.Biontech Nobel almalıdır

Kemal Tanyurt 1 Yıl Önce

Farkındamisiniz haberinizle olağanüstü etki yarattiniz

Yılmaz yalımalev 1 Yıl Önce

Bende 3 kere biontech aşı oldum nasıl dava açalım o

Güray Günden 1 Yıl Önce

aşı olmayın demekten bıkmıştım şimdi haklı çıktım maalesef. en büyük suçlu medyadır halktan gerçekler saklandı

A. Oktay Demirkan 1 Yıl Önce

Ben 80 yaşınday emekli bir eczacıyım. 3 doz sinovac 3 doz da Biontech aşısı oldum. Covid oldum, ancak aşılar sayesinde sorunsuz atlattım. Dava açanların tazminat peşinde olduklarını düşünüyorum. Binlerce kişiyi ölümden kurtaran aşıların böyle kötülenmesini de doğru bulmuyorum.

Nazli 1 Yıl Önce

Aşı olmayan tanıdıklarımdan hastalığı atlatamayıp ölen oldu. Atlatan bir tanıdık başka bir gezegenden gelmiş gibi âdeta. Hâla normale dönemedi. Yüzbinlerce insanın canini kurtaran bilim insanlarına bunun yapilması çok acı. Sanırım Ingiltere' nin çagrısı Almanların canını siktı. Zirâ bir sure önce, İngiltere'ye taşınmaya hazirlaniyorlardi diye biliyorum.

Mehmet güzel 1 Yıl Önce

Burada AB nin sorunlulupu daha fazladır. Aşının yPılması için baskı yapmışlar aşı plmayanlata kısıtlar getirmişlerdir. Sorumlu olanlar batı medyası ve hükünetkeridir. Küresel sermayedarkardır.bu konu onların tezgahıdır..

Hüseyin 1 Yıl Önce

Milyarlarca hayat kurtarıldı! Aşı olup ya ölenlerin sayısı sıfıra düştü denilebilecek kadar düştü! Ölenlerin de hastalığın aşı sayesinde hafif atlatılması a rağmen bünyesi dayanmadığı için öldüklerine ve grip olsalar bile ölebilecek olduklarına inanıyorum. Aşı tazelemeye devam edeceğiz! Bu arada, Uğur Şahin uzun yıllar bağlantıyı kaybettiğimiz bir uzak akrabamız. Gurur duyuyoruz onunla!

Deniz Savaskan 1 Yıl Önce

Nicht ganz so wie sie es schreiben, bei über 70 Millionen Impfungen allein in Deutschland sind 253 Nebenwirkungen so gut wie nichts, außerdem weiß man nicht, was diese Leute für Vorerkrankungen hatten. Und dass die Biontecinhaber das Land verlassen haben, hat man auch nicht gehört. Außerdem hatte die Regierung biontec garantiert, dass sie für eventuelle Impfschäden aufkommen wird

Ayşe BOZTEKİN 1 Yıl Önce

Türk oldukları için karalama kampanyası olduğunu göremiyorsanız sizler de içimizdeki Danimarkalı Alman vb insanlarsınız. Neden Çin, Pfizer vs aşılar değil de bunlar konuşuluyor. Bunu yazan ve doğruluğuna inanan herkes lütfen gidin hangi ülkede istiyorsanız orada ikinci beşinci sınıf, hatta insan bile sayılmadan yaşayın. Ne mutlu Türk 'üm diyene

Güzide Kaya 1 Yıl Önce

Çok belliydi ama mahalle baskısı galip geldi birçok kişi için,oysa ki biraz akıl ve mantık gerekliydi, maalesef bende iki defa oldum, kızım galip geldi bende ama eşim ne korona oldu nede aşı, öyle dışlandı öyle baskılara maruz kaldı ki yılmadan savundu olmayın diye şimdi haklılığının sevincini kutluyor bende pişman olmanın hüznünü..

Seçimör Yıldız CZERWİNSKİ 1 Yıl Önce

Bemde kalp çarpıntısı yaşadım Hatta Aplasyon yapıldım Bunu ben en çok çift maske taktığımda. dolaylı olduğuna bağladım. Eğer ki bu aşıdan dolayı da olduğunu düşünüyorsam Kanser geçirmiş olan kişi olarak İmun sistemimin zayıflamasından dolayı aşıyı kabul etmek zorunda kaldım. O nedenle de çift maske taktım. Elbette çok aşıyı yaptırsam mı yaptırmasam mı diye çok düşündüm hangi riziko büyükse ondan çekindim Herkese sağlıklar dilerim.

Mehmet çakmaktaş 1 Yıl Önce

Yurt dışına çıkarken dahil 6 defa aşı oldum hiçbir yan etkisini görmedim...82 yaşındayım virüsede yakalanmadım....Turp gibiyim.......

Nazmiye Avşar 1 Yıl Önce

Ben aşı karsitiyim ailedeki herkes de bana karşıydı. Aşı yaptırmam için çok baskı yaptılar,iç sesimi dinledim yaptırmadım. Çok doğru karar vermişim

Nezire Arabacı 1 Yıl Önce

Herkes gönüllü öleceğim diye aşı sırasındaydı bizde dahil..Avrupada morglar doldu cesetler sokaktaydı.Şimdi korona bitti aşı yapanlar tü kaka oldu.O zaman övüyorlardı hıristiyan olsalardı ayyuka çıkmazdı sesleri.Türk olduğu için eleştirir yalan haber yaparlar.

Mualla 1 Yıl Önce

İnsanları bilerek öldürüyorlarmı bu nasıl insanlık dışı olay.

Ergun Turan 1 Yıl Önce

Sn.Saglik Bakanı aciklama yapmak için Sn.R.T.Erdogandan izin mi bekliyor.

Gülin Ateşçi 1 Yıl Önce

6 ay gibi kısacık bir zamanda aşı bulunduğu nerde görülmüştür? Bu insanlar nasıl bu kadar cahil olabiliyorlar? Ayrıca da kimsenin kimseyi aşı yaptırmaya mecbur etmeye hakkı yoktur, bu insanlığa aykırı bir davranıştır.

Venüs 1 Yıl Önce

Aşının yan etkisi var doğru,ben hiçbir zaman aşı olmak istemedim, zorunlu tuttular, isyerim başta olmak üzere,1,5 yıl boyunca yan etkisini çektim, ağır menstruasyona sebebiyet veriyor kadınlarda,bu da bilimsel olarak kanıtlandı.

Tayyar Semih Çağın 1 Yıl Önce

Yaşım 72. Aşı olmadan eşimle birlikte Covide yakalanmıştık. Altı ay sonra ilk aşı ile birlikte üç aşı yaptırdık. Beslenmeme son derece itina gösteren ve yaklaşık 60 senedir yürüyüş ve spor hareketlerimi devam ettiren bir insanım. 2022 Haziran ayında akciğerime pıhtı attıktan sonra ilaç tedavisi ile normale döndüm. Fakat 15 Ocak 2023 tarihinde yine aynı sıkıntılarla doktora gittiğimde hem ritim bozukluğu hem de şüpheli pıhtı tanısı kondu. Akciğerlerimde ödem tespit edildi. Yine ilaç tedavisi ile geçmesini bekliyorum. Neden olduğunu bilebilen kimse maalesef yok. Doktorların çoğu olmam gerektiğini söylemişlerdi ama hangisi doğru, hal tereddüt içindeyim.

Emre Özyılmaz 1 Yıl Önce

Ben iki kez bu aşı dan oldum 3ay önce sol ayakparmaklarımda ve ayak tarağımda karıncalanma ve ağrı oluştu hala da azda olsa devam ediyor.

10 tane aşı firması milyonlarca... 1 Yıl Önce

Alaattin Bayram

Metin Demirtürk 1 Yıl Önce

Mükemmel baṣlık atmıṣsınız. Türk Gazetecilik anlayıṣı böyle ise, bu Topluma yazık gerçekten. Biontech Kanser ile ilgili calıṣmalarını Ingilterede yapmak istiyor. Almanyadaki imkanların kısıtlı olduģunu iddia ediyorlar! Alman Hükümetide gitmemeleri için kendilerine yeni imkanlar sunuyor! Tazminat Davaları geçen yıl hazırlandı. Sonuç yok. Çünki herkese yan etkilerinden dolayı evrak imzalatıldı. Siz bu haberden ne çıkardınız! Biontech kacarken yakalandį. Iki Türk bilimadamının resminide yanına koymuṣsunuz. Bu kadarmı Türkten ve Türk insanįndan nefret ediyorsunuz? Ermenistanda doğduğundan beri Türk Düṣmanı yetiṣen birisi bu kadar Türke karṣı nefret dolu olmaz! Üç tıklanma fazla olsun diye Bir Millete bu kadar ihanet edilmezki

erol 1 Yıl Önce

Yan eekisi olmayan ilac,aşı varmı?????? Sorun Türk oömalsrı bence. Aspirinin bile iki sayfa yan etkisi var

Sabri Serttaş 1 Yıl Önce

Yakın zamana kadar güvenerek olduğumuz "biontch" aşısı birdenbire tu kaka oluverdi,insanoğlu olarak biz neden böyle kalleşiz,ben doktor deyilim,emekli bir sağlık memuruyum ama aşılarda bazı yan etkilerin görülmesi tip ilminde sanıyorum normal karşılanır,3 yıl can simidi gibi yapıştığımız biontech aşısını birkaç kişide,hatta yüzlerce kişide bile bazı yan etkiler görüldü diye şeytanlaştırmamalıyız,bu en önce insanlığın kurtulması için kafa yoranaşıyı bulan Dr.Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'ye ayıp etmek olur.

Ayfer 1 Yıl Önce

Zorla aşı yaptırdınız yazıklar olsun. Aşı yaptırmayanları hiç bir yere almadınız. Devlet suçlu

Çiçek Şensan 1 Yıl Önce

72 yaşındayım ve ilk olduğum Biontek aşısında kalp kası iltihabı oldum ve iki gece yoğun bakımda yattım.

Filiz 1 Yıl Önce

Aşı olmayan tanıdıklarımdan hastalığı atlatamayıp ölen oldu. Atlatan bir tanıdık başka bir gezegenden gelmiş gibi âdeta. Hâla normale dönemedi. Yüzbinlerce insanın canini kurtaran bilim insanlarına bunun yapilması çok acı. Sanırım Ingiltere' nin çagrısı Almanların canını siktı. Zirâ bir sure önce, İngiltere'ye taşınmaya hazirlaniyorlardi diye biliyorum. Binlerce insan öldü bence bir karalamadan öte bir şey değil.

Engin 1 Yıl Önce

Bu dağın görünen tarafı.İnsanları zehirlediler ve bunlara inanıp aşı olanlardan geçmiş olsun

Ğülsüm 1 Yıl Önce

Burası Türkiye devlet kendini sağlama almadan iş yapar mı hiç

Songül 1 Yıl Önce

Ben biontek aşısı oldum nedendir bilmem sağ kol dirsek de ödem oldu 29 Ekim den buyana çekiyorum dün fizik tedavi sine başladım inşAllah bu aşı dan dolayı değil dir

Zehra Bal 1 Yıl Önce

Bizde onlar turk diye inanmiştik.Almanlar zorla aşı yaptirdiklarinda gururla aşı olmuştum.Yaziklar olsun.

Adnan 1 Yıl Önce

Bir çok dünya ülkelerinin dayatmasına karşı aşı olurken imzalatılan belgelerin mahkemelerce kabul edilmediğini ve hala aşıyı piyasaya süren bu iki sözde kahramanın kendilerini hala buldukları aşıyla asilamadiklari ortaya çıkmıştır .. yazik oldu milyonlarca insanın gençlerin sağlığıyla oynadılar hatta coxuklara kadar aşılamaya kalktılar.. alman bakan lauterbach TV'lerde asinin bilinen hic bir yannetkisinin olmadığınıniddia etmişti halki ası olmaya zorlamaktan dolayihakkında açılan davalardan dolayı dün istifa ettgi duyurdu ....

Adnan 1 Yıl Önce

Bir çok dünya ülkelerinin dayatmasına karşı aşı olurken imzalatılan belgelerin mahkemelerce kabul edilmediğini ve hala aşıyı piyasaya süren bu iki sözde kahramanın kendilerini hala buldukları aşıyla asilamadiklari ortaya çıkmıştır .. yazik oldu milyonlarca insanın gençlerin sağlığıyla oynadılar hatta coxuklara kadar aşılamaya kalktılar.. alman bakan lauterbach TV'lerde asinin bilinen hic bir yannetkisinin olmadığınıniddia etmişti halki ası olmaya zorlamaktan dolayihakkında açılan davalardan dolayı dün istifa ettgi duyurdu ....

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.