MASKE DAVASI GECİKTİ, DANIŞTAY “TT” OLDU!

HUKUK

DANIŞTAY MASKE DAVASINDA ADİL YARGILANMA HAKKINI DA İHLAL ETTİ!

Danıştay’da davanın gecikmesi sonucu, davanın geri çekilmesi ile ilgili yapılan ankete 5.019 kişinin katıldı. Oylamada, “Maske Davası Çekilmesin” diyenlerin oranı %91.7’de kaldı.

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 30 Mayıs 2021

Davacı Muammer KARABULUT’un maske ile ilgili genelgelerin, “Maskenin Sağlığa Zararlı” olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma istemi ile DANIŞTAY’da açmış olduğu davanın gecikmesine tepki olarak, davayı geri çekme isteğini twitter’de paylaşınca “TT” oldu.

5gvirus-platformu sözcüsü Muammer KARABULUT’un Danıştay 10. Dairenin 2020 / 4961 nolu dosyanın tetkik hakimde uzunca süre bekletilmesine göstermiş olduğu tepki sosyal medyada daha da büyüdü.

Muammer KARABULUT’un İdari Yargılama Usulü Kanunun 27. Maddesinin 3’inci fıkrasında (Ek: 2/7/2012-6352/57 md.) göre yürütmenin durdurulması isteminin yerinde olduğu için kabul edildi. Ve davalı idare olan İçişleri Bakanlığı’nın savunması alındı. İşte burada yine yargılama usulünün 8’inci fıkrasına göre, “Yürütmenin durdurulması kararı verilen dava dosyaları öncelikle incelenir ve karara bağlanır.” denilmesine rağmen 10. Daire kararı uzattı.

DANIŞTAY’ın davayı uzatması, doğrudan insan sağlığını tehdit eden maskeye karşı açıldığı için, hukuka karşı güveni ve kaygıyı da artırdı. Yargının başta insan sağlığı olmak üzere, yargımla usulü, tartışmasız yasal haklar olmasına rağmen kayıtsız kalması derin üzüntü yarattı.

Türkiye’nin bir anda gündemine oturan Şanlıurfa/Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp AKBULUT’un, 18 Mayıs 2021 tarihinde pandemi sürecinde yaşanan hukuksuzluklar için hazırladığı soruşturma dosyasını youtube üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Savcı AKBULUT yaptığı açıklamada, “Maske Sağlığa Zararlı” olduğuna ilişkin DANIŞTAY’da açılan davaya da yer verdi.

Cumhuriyet Savcısı, DANIŞTAY’da açılan davanın başlangıcı ve gelişmelerini bütün ayrıntısı ile şöyle anlattı; “Daha da vahimi bir vatandaş tarafından maske zorunluluğu getirilen genelgelerin iptali istemi ve yürütmenin durdurulması talebiyle bir dava açıldı. Ve şahıs davayı açarken medyada dahil ben maskenin gereksiz ve zararlı olduğuna dair onlarca çalışma sundum. Bakanlık tek bir bilimsel veri çalışma ortaya koysun ben davamı çekeceğim demesine rağmen Danıştay 10. Dairesinde görülen davada, bunun da esas numarası 2020/4961, 23 Kasım 2020’de kurulan ilk ara kararda daire bakanlığa dedi ki genelgeleri gönder sana 30 günlük süre veriyorum. İkinci ara karar 3 Mart 2021 tarihinde yaklaşık 3,5 ay sonra kurulmuş ve aynı ara karar kurulmuş. Yani içerikten anladığımız kadarıyla bakanlık genelgeleri göndermemiş, mahkemeye cevap vermemiş. Daire de aynı ara kararı tekrar kurmuş, 30 gün içerisinde gönder diye. Bunu anlamak mümkün değil. Yani İdari Yargılama Usulü Kanunun 27. Maddesinin 8’inci fıkrasında bu hususta nasıl bir yol izlenmesi gerektiği açıklanmış. Aynı kanunda sürelerin dahi kısaltılabileceği belirtilmiş. Ayrıca Hakimler Savcılar Kurul Teftiş Kurulunun idari yargı tavsiyelerinde iki husus, bir yürütmenin durdurulması talepli davalarda bu talep hakkında iki bu talep hakkında karar verildikten sonra esas hakkında ivedi karar verilmesi tavsiye edilmiş aksine davranışlar eleştirilmiş. Yani burada sorulması gereken sorular var. Yayımlanmış bir genelge neden istenir? Yani mantık buysa uygulanacak kanunların da TBMM’den istenmesi gerekir. Mahkemeye cevap vermemek ne demek? Yürütmenin durdurulması talebi neden geciktirilir? Yani genelge yayımlanmamışsa daha büyük bir problem var demektir. Başka Türkiye’nin birkaç istisna dışında pek çok Sulh Ceza Hakimliğinin yakinen biliniyor ki bu tedbirler dolayısıyla verilen idari yaptırım kararlarına itiraz dosyaları aradan yıl geçmesine rağmen kasten bekletiliyor. Bu suçtur. Adil yargılanma hakkının ihlalidir. Görevi ihmaldir. Ve bir suçun yaygın şekilde işleniyor oluşu o suçu cezalandırılabilir olmaktan çıkarmaz.” dedi.

Bütün ülkelerde pandemi bahanesi ile az veya çok yaşatılan DSÖ’nün kararlarını tartışmasız uygulayan Türkiye’de, söz konusu olanın insan sağlığı olmadığı da DANIŞTAY’ın bu tutumu ile tescillenmiş oldu.

Başlangıcında izole edilememiş bir virüs korkusu ile pandemi ilan edilmesi;

-İnsanların ağırlaşan sağlığına ilişkin itirazları,

-Alınan önlemlerin sağlık ile ilgilisi olmadığı yönündeki iddialar,

-Kazanılmış haklar,

-Bilimsel açıklaması olmayan kapanmalar sonucu bozulan ekonomiler,

-Zorla aşı yapacak koşulların oluşturulması, gibi konular ülkenin yasaları da çiğnenerek devam ettiriliyorsa bunun karşılığı kesinlikle sağlık değil, sağlık bahane edilerek arkasında küresel bir proje, darbe veya planlı eylem vardır. Zaten bu sürecin bütün köşe başında Bill Gates’in etkinliğini görmemek başka bir gaflettir.

Onun için, -keşke DANIŞTAY zamanında karar verseydi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu pandemi oyununu halkıyla birlikte daha bilinçli geçiştirirdi, diyoruz.

Yine geç kaldık!..

Yorumlar (19)

Almancı 3 Yıl Önce

Türk yargısı bağımsız ve tarafsız anlattılar Yüz yıla yakın elde ediler yerli temel insan hakları adeta bir gecede çöpe atıldı.

avkt.38 3 Yıl Önce

Yargıya olan güven zayıfladı zaten zayıftı iyice belli oldu

Müdür.67 3 Yıl Önce

HUKUKSUZ Bir genelgenin iptali 11 ay sürermi ya yazıklar olsun nerde Anayasa 138 den gücünü alan Cesur yargıclar nerdee.??

Firuze.hemsire 3 Yıl Önce

Bana kimse artık YARGI BAGIMSIZ DEMESİN hiç kimse.!!!

sokak adamı dünyalı sokak... 3 Yıl Önce

Siz zannediyormusunuzki devletimizin temsilcisi sayın cumhurbaşkanımız ın bu pagan şeytani düşünceyi okuyamadigini

sokak adamı dünyalı sokak... 3 Yıl Önce

Siz zannediyormusunuzki devletimizin temsilcisi sayın cumhurbaşkanımız ın bu pagan şeytani düşünceyi okuyamadigini domuz gribinde aşı ya kendi bakanına rağmen karşı duran feraset sahibi insan bugünde tüm corona aciklarini ortaya çıkartan tanzanya cumhurbaşkanının ortadan kaldırılması johnsonun hasta edilmesi trump ın indirilmesini bir suzgecinizden geçirin sonra da bizlere bu şeytani örgütlerin neler yapabileceğini bir düşünün

sokak adamı dünyalı sokak... 3 Yıl Önce

Siirimin ortasından........... Eğri terazili gözleri bağlı Tanrı kızı tanrica Themis Laikliği baştan ilga edersiniz Meryem anamız varken Bakirelik sembolü niye Themis Anadolu nun dokuz çocuklu kadınlarımı yoksa o mu temiz Gözlerini bağladınız Oynatirsınız arkasından........

sokakadamı dünyalı sokakadamı 3 Yıl Önce

....Bir varmış bir yokmuş masal tadında başlayım dedim öyle ya ben sokak adamıyım o şehir bu şehir dolaşırken yolum çukurovanın kadim kentine düşmüş sokak sokak dolaşırken bir bakmışım 17-18 yaşlarında saçı da kısa yakınına geldiğimde gayri ihtiyari bakmak durumunda kaldığım tırnakları uzun yeşil ojeli küpeli giysisi kadin kesimli tabii görünce vah tüh üzülmemmi. Köşede büfe sahibi ona gayri ihtiyari baktığımı farkedince abi sen de baktın değilmi ne yazık ki artık çok çok fazla var kentimizde bu yaşantıyı seçen lerden Nasıl oluyor diye düşünürken ertesi gün parkta gezerken bir heykel çıktı önüme daha önce şiirimde gözleri bağlı tanrı kızı tanrıça themis diye bahsetmistim bu da helen roma pagan kültürünün devamı onun başka bir izdüşümü kurtuluşu anlatan heykeller var o tamam ama arkasında ise arkası tamamen açık 'argo dili ile yazamiyorum" önünde ise incir yaprağı misali küçük pestemal bir de sol elinde altı ok Başımdan kaynar sular döküldü Insanlara chip takılacak diye hayiflanirken meğer bu kültür hissettirmeden bizi yönlendirir dururmuş Helen roma pagan ayinlerini okumuştum içkiyi her daim sunarak kadınların malzeme yapıldığı sonra erkeklerin de escinsellikleriyle ayine katıldığı tabii sonuç POMPEI Toplumları böyle illüzyonla alistirmislar da farkında değiliz chipe gerek yokmuş ki Kutsallik atfedilmis kanunlar ritueller Bir tripot bir kamera ile IÇ ÇAMAŞIRI Kutsallastirilmasi bayrak yapılması döndü bir müddet Tabii ondan üstün birileri çıkıp bu işi temizleyene kadar sürecek bu iş Çağrışım yaptığı birşey oldu zihnimde muaviyenin mağlup olacağı sırada Kuran sayfalarını mizraklara takıp Hz Ali ve taraftarlarının önüne çıkması gibi Aslında Hz Ali bu hileli işi çevresine anlatıp Muaviyenin üstüne yürümek ister fakat topluluğun büyük kısmı reddedince Hz Ali çaresiz kaldı kendinden ayrılan ufak bir grup haricilerde niye muaviyeyi yoketmedin diye HzAliyi katletti Şimdi pagan kültürü esaslı Hammurabi Helen Roma kültürleri derken hep kutsallik atfedilecek sonradan hep

sokak adami dunyali sokak adami 3 Yıl Önce

begenilmeyecek anayasalar yapıldı bozuldu tekrar yapıldı bozuldu tekrar bozuldu tekrar Şimdi tekrar yeni anayasa Şöyle düşündüm şimdiye kadar anayasa yasalar yapılırken bana danışıl mış mı kardeş sen ne istersin diye sorulmuş mu hep elit kesim kendine göre üstünlerin hukukunu anayasa yasa yapmışlar Ben halkım madem toplumsal sözleşme yapılıyor neden benim adıma neden anayasa bana yaptırılmaz Ben halkım eğer yaparsam o anayasayı herkesin sırtı pek karnı tok olur Anayasaya koyarım herkese vatandaşlık maaşı ihtiyacı olmayan isterse almaz Para nereden diye düşünüyorsunuz değilmi Insaf digital kripto para ne ? "Merkeziyetsiz" devletler basmıyor değil mi şahıslar basıyor değilmi şahıslar basacak da devletler basamiyacak değil mi iktisatcilarda günümüzün parası diyecekler ve insanların kumara kosmalarini sağlayacaklar değil mi devlet para basınca bilmiş ikttisatci pozları acırım hallerinize son operasyonla 100 milyar dolar Turkiyeden uctu oyle mi buna ses cikarmiyacaksiniz yasalar nerede Kaldi ki hem TL bazinda 4 Trilyon tl mevduatin 300 milyar lirasi gercek gerisi kaydi 250 milyar dolar Turkiye mevduatinin 30 Milyar doları gercek 220 Milyar doları kaydi Bu arada kripto paraya ilk operasyonu ilk dörtte olan ve cogunlugu TL ile alınan kripto paraya kazancından sonra ilk operasyonu çekense TC olmustur ABD ve diğer bazı ulkeler çok sonra aynı kararı aldılarve bu arada 128 milyar diye soruluyor ya elbet bunu TL karşılığında n sonra dolar bazinda DTH 150 milyar dan 250 milyar dolara cikarrken devlet kullanımlarını amerikan dolar takip mekanizmasından çıkardı ışte bu TC nin 2 operasyonu ABD yi çıldırttı benim naçizane yorumum bu başka yorum varsa memnuniyetle dinlerim Şimdi 0/0 de 2,5 vergi aşıldığı müddetçe devletler çökmeye mahkum 0/0 35-40 vergiye çıkıldı devlet kadroları sistikce şişiyor 24 saat hepimiz çalışsak yinede doyuramayiz Anayasaya kesin hüküm korum vergi 0/0 2,5u aşamayacak Sıfır kadın cinayeti(Bu ne istanbul sözleşmesinin ne mevcut yasanın yapamayacağı birsey)

sokakadamı dünyalı sokakadamı 3 Yıl Önce

begenilmeyecek anayasalar yapıldı bozuldu tekrar yapıldı bozuldu tekrar bozuldu tekrar Şimdi tekrar yeni anayasa Şöyle düşündüm şimdiye kadar anayasa yasalar yapılırken bana danışıl mış mı kardeş sen ne istersin diye sorulmuş mu hep elit kesim kendine göre üstünlerin hukukunu anayasa yasa yapmışlar Ben halkım madem toplumsal sözleşme yapılıyor neden benim adıma neden anayasa bana yaptırılmaz Ben halkım eğer yaparsam o anayasayı herkesin sırtı pek karnı tok olur Anayasaya koyarım herkese vatandaşlık maaşı ihtiyacı olmayan isterse almaz Para nereden diye düşünüyorsunuz değilmi Insaf digital kripto para ne ? "Merkeziyetsiz" devletler basmıyor değil mi şahıslar basıyor değilmi şahıslar basacak da devletler basamiyacak değil mi iktisatcilarda günümüzün parası diyecekler ve insanların kumara kosmalarini sağlayacaklar değil mi devlet para basınca bilmiş ikttisatci pozları acırım hallerinize son operasyonla 100 milyar dolar Turkiyeden uctu oyle mi buna ses cikarmiyacaksiniz yasalar nerede Kaldi ki hem TL bazinda 4 Trilyon tl mevduatin 300 milyar lirasi gercek gerisi kaydi 250 milyar dolar Turkiye mevduatinin 30 Milyar doları gercek 220 Milyar doları kaydi Bu arada kripto paraya ilk operasyonu ilk dörtte olan ve cogunlugu TL ile alınan kripto paraya kazancından sonra ilk operasyonu çekense TC olmustur ABD ve diğer bazı ulkeler çok sonra aynı kararı aldılarve bu arada 128 milyar diye soruluyor ya elbet bunu TL karşılığında n sonra dolar bazinda DTH 150 milyar dan 250 milyar dolara cikarrken devlet kullanımlarını amerikan dolar takip mekanizmasından çıkardı ışte bu TC nin 2 operasyonu ABD yi çıldırttı benim naçizane yorumum bu başka yorum varsa memnuniyetle dinlerim Şimdi 0/0 de 2,5 vergi aşıldığı müddetçe devletler çökmeye mahkum 0/0 35-40 vergiye çıkıldı devlet kadroları sistikce şişiyor 24 saat hepimiz çalışsak yinede doyuramayiz Anayasaya kesin hüküm korum vergi 0/0 2,5u aşamayacak Sıfır kadın cinayeti(Bu ne istanbul sözleşmesinin ne mevcut yasanın yapamayacağı birsey)

sokak adamı dünyalısokak adamı 3 Yıl Önce

Sıfır mahkum sıfır besi hayvanı ölümü gibi konularda CIMER vasıtasıyla anayasayada işlenmesi için projesel önerim olmuştu Sıfır beşi hayvanı kaybı derken her köye 1veteriner hekim 1 ziraat mühendisi yerleştirilmesi projemi 1 sene önce CIMER e gondermistim Kılıçdaroğlu nereden duydu da açıkladı bu projemi tabii lafta kalmasın koştursun bu proje için Sıfır kadın cinayeti sorunu ve cozum; insanlarımızın bireysel yanlizlasmalari aidiyet duygularının yokolması sonucu ekonomik ve toplumsal cozulmelerle aile kurumunun çökmesi ile nerdeyse evliliklerin yarısı boşanma ile bitiyor insanların 1/3 û Bipolar tanısı konabilecek durumda Burada bizim kültürümüzden gelen ovalar ve kooperatifler devreye girecek ve anayasal çerçeve de yürüyecek Herkes en az bir kooperatifte olacak bir ovaya bağlı olacak bunun takibi için bakanlık kurulacak Anayasa çalışmasını ben varsam demem o ki aynısı benim ve bütün halkımızın anayasası olur Yoksa yine yapboz elit zümrenin hukukunu savunan anayasa ve yasalar olur Ben şirketim de vekaletimi vermem le dolandirildim başıma gelmeyen kalmadı sokaklara düştüm Şimdi ha şirket sözleşmesi ha toplumsal sözleşme yeni anayasa için kimseye vekaletimi vermiyorum Siyasal parti başkanlarına hiç guvenmiyorum ve vekaletimi vermiyorum tekrar dolandirilmayacagim Kılıçdaroğlu Caylayangille yaptığı Tunceli sohbetinin kininde yaşıyor ve esiri Iyi parti ne olduğunu hala anlamadık Ismi Bahçeli de olsa ona da vermeyeceğim vekaletimi Parti liderleri sırtı pek karnı tok anayasası değil onlara dikta edilen pagan yasaları anayasa peşindeler Şimdi Sayın Cumhurbaşkanım demeye başladı herkes toplumda 0/0 90 saygınlık ilişkisini kurmuş 20 yıl öncesinde bunu diyen azdı Demek ki beşer şaşar dan insanı kamil aşamasına yaklaştı ihtiraslarını üzerinden attı Insanı tekamülün örneğini görmeye başladık O değeri ferasetimizle biz yarattık Eğer zalimlik yani olsa idi şimdiye zalimlige tekamül eder toplumca silinirdi O da yasalar hukuk anayasa konusunun farkında omurgasını saglamlastirirsak

sokakadamı dünyalı sokakadamı 3 Yıl Önce

tüm Türkiye ve çevresi kazanır Sonuçta Tunceli Dersim konusunda devlet adına da özür diledi bir cenah hala yarayı niye kasir Aslında Tunceli Dersimli insanların o inanışa sahip olanların da olanlara karşılık niye Ataturk e saygı beslediklerinin dersini çıkarmalıyız Stockholm sendromu değil bu , akıl başa geldi . Faiz Avrupada nasıl sıfırsa bizde de faizin sıfır olması anayasal madde olacak Akletmezmisiniz sözünü Avrupalı uygulayacak da biz uygulamiyacagiz öyle mi .2 yıldır boşu boşuna icat edilen corona pandemisi yerine diyabeti yoketme ve beslenme anayasası çıkartılacak cüce buğday ve şeker tamamen beslenmemizden kaldırılacak sağlıklı nesillerin önü açılacak Yerine tabii ucuz alternatif beslenme projemde hazır Hem protein miktarı hem sağlıklı yağ mineral oranı yüksek ucuz beslenme Türk boyları haniftir böyle millet olmuştur Hafiflik tomurcugu üstüne ıslamiyet gül açtirmıştır Hz Ali hakkını koruyucu Ebu Hanefi ile yol açılmış Türkmen diyarına Maturidi ekolüne verilmiş devamı Yesevi hazretleri ile gelmiş Anadolu ya Hacı Bektas Veli Hacı BayramVeli akmıştır Anayasamızda bu ecdadimizi da bileceğiz

sokakadamı dünyalı sokakadamı 3 Yıl Önce

Haniflik tomurcugu üstüne ıslamiyet gülü açmıştır olacaktı

sokakadamı dünyalı sokakadamı 3 Yıl Önce

Obalar ve kooperatifler de yanlış çıkmış obalar olacaktı herkes bir obaya dahil olacak

sokakadamı dünyalı sokakadamı 3 Yıl Önce

Benim ki kokmuyor Rifat abi de dün dedi aynisini Gaz yaparız Farkında veya olmadan Gaz çıkarırız günboyu Kimse duymaz biliriz Birde kokmaz Ineklerle esdegeriz MaaşAllah Dünyaya salarız Sal gitsin Bir sacayagi da kermitler Dünyayı saracak sonunda Bu bok Boktan çıkan metan gazi Ozon delinmiş Hala umrunda değil kimsenin Siz benim ki kokmaz kokmaz deyin Herşeyi ziddiyla yaratmıştır Allah Isterseniz ozon tabakasını da Dikeriz Metan gazini da yok ederiz Kafa yordum bu konuya Bildiklerim var Gelin kurtulalım Şu boktan

SokakAdamı Dünyalı SokakAdamı 3 Yıl Önce

Ey degişik kutuda ki şahıs sen kimin sitesinde kime çakal diyorsun Bu sitede yazan düşünen bütün insanlara hakaretten de öte sözler sarfetmen ne olduğunu gösterir Sen kinini senin açık yerine parmak sokan Bill Gates ve onların kuklacı efendilerine kus. Müslüman mahallesinde salyangoz satamazsın Bill in adamları gibi sende Osmanlı tokadı yemeden naş Başka bir kutuda ki şahıs sen kimi yargılıyorsun mahkemelerde , bakan makan diyorsun yola çıkış amacın ne dilinden dökülen ne . BIZ nefret siyaseti yapmıyoruz. Evet diğer yazılarımda da belirttiğim gibi biz okumuş eşşekleriz. Önceki yazılarıma baktığınızda Plandemi ile yayılan korkuyu buna karşılık da dünya genel kaba ölümlerinin 2020 den 2019 a göre oransal olarak düştüğünü yazdım BİNDE 7,36 dan BINDE 7,06 ya Dünyanın 1 numaralı istatistiklerinden Dünya Bankasının yayını WORLDOMETER dan da faydalandim Türkiye de BINDE 5,3 - 5,5 larda genel kaba ölüm oranlarının 10 sene BINDE 4,9 lardan günümüzde 5,5 lara gelmiş.Avrupa seneler itibarı ile hep binde 11-12 ortalamasında bu senede öyle Almanya da Türkiye ile aynı nüfus olmasına rağmen genel kaba ölüm sayısı yıllardır 800-850 bin yine aynı yani BINDE 11 Türkiyede 420-450 bin yani BINDE 5,5 yine aynıyız. Avrupa da en düşük ülkeyiz bu konuda Gurur duyulacak noktadayız Daha ne aşısı ne salgını Elimde teknik imkanlar Olsada hastahanelerin AŞI OLMA FORMU nu yayınlayabilsem Bir kısmını daha önce yazdım BIONTEC resmen diyor ki ben ürettiklerimden sonucunun ne olduğunu bilmediğim bir aşının maddi manevi zararlarından sorumlu değilim Intiharımdan kimse mesul değil gibi birşey yazısı imzalatıyor. BIZ Fullbright eğitim sistemi mahkumları BIZ bul karayı al parayı Pagan Hukuk sisteminin mahkumları BIZ Zehir tuccarligı yapan ortodoks tıbbın mahkumları öncelikle bunu atmalıyız üstümüzden.Kadın cinayeti oranlarını istatistiklerde n alarak yazmıştım Kuzey Güney Amerika, ABD , Afrika da hatta Rusya Ukrayna Letoya Litvanya gibi ülkelerde bizim en az 2-3 katı cinayetle başlıyor 25 katimiza

SokakAdamı Dünyalı SokakAdamı 3 Yıl Önce

çıkıyor çok çok ülkede . ARAP ülkelerin zengin olanlarında SIFIR a yaklaşıyor savaşta işgalde olan ülkelerde ise çıkıyor . BU daha önce yazdığım SIFIR KADIN CINAYETI , Obalar ve Kooperatifler ile Arap ülkelerinde ki sosyolojik araştırmam bambaşka şeyler sunuyor önüme Sayın Cumhurbaşkanımızın yıllar önce domuz gribi aşısı konusunda o kadar korkutulmaya karşı kendi Bakanı Recep Akdağ a rağmen AŞI olmayacağız açıklaması ile bizlere yol göstermesini hatırlayın Onun açtığı yolu daha nasıl anlatsın adamcağız , bilmiyor mu kendini küresel tanrı yerine koymuş şeytani aklın oyunlarını gerisini de düşünen toplum olarak siz çözün lafın tamamı deliye anlatılır. Gormuyormusunuz ISTANBUL Sözleşmesinin iptali ile çevre Avrupa ülkeleri ile gönül ve ekonomik işbirliğimiz ne kadar güzel bir yere geldi Ailenin yokedilmesi idi amaçlanan Onlarda da nüfusunher sene hızlı düşmesi işsizliğin 0/0 50 Lere yukselmesi dayatılan küresel yoketme köleleştirme operasyonunu hep birlikte gördük Yine yeni yazımda DUNYA BANKASI verileri ile WORLDOMETER da yayınlanan Türkiye nin başarılı konumunu tekrar rakamlarla yazacağım Baz alınan GSMH de iki sistem var Biri nominal fiata dayalı diğeri de real miktara üretime dayalı Dünyanın 2017 de GSMH si- GDP si Nominalde 81 trilyon$ REAL de 80 trilyon$ olarak hesaplanmış (2017 sonrası veriler yayınlanmadı henüz) 1994 de ise Nominal 41 trilyon $ REAL 27,7 Trilyon $ mış Şimdi sıralar isek DUNYA GDP REAL 2017 80 trilyon $ 1994 27,7 Trilyon $ Yani 2,88 kat artış TÜRKIYE REAL GDP 2017 1,208trilyon$ 1994 0,399 trilyon $ yani 3,027 Kat artış ve büyüme hızı 2017 için 0/0 7,7 Kişi başına 15000 $ a ulaşmıştır. ALMANYA 2017 3,882 trilyon$ 1994 2,792 $ yani 0/0 39 artış ABD 2017 17,343 trilyon $ 1994 10,026 trilyon $ yani 0/0 72,98 artış RUSYA 2017 1,681 trilyon $ 1994 0,916 trilyon $ 0/0 83,5 artış Hindistan bizden farklı 2017 2,660 trilyon$ 1994 0,604 trilyon $ 4,4 Kat artmış ÇiN çok daha fark atmış 2017 10,161 trilyon $ 1994 1,333 trilyon $ yani 7,62 Kat artış

SokakAdamı Dünyalı SokakAdamı 3 Yıl Önce

Yeni ekonomik devinimimiz durdurulamaz ve çevre Avrupa ülkelerinin de tıpkı Fatih Sultan Mehmetin o ülkelerde ilk gece hakkının ortadan kaldırılması ile moral değerlerini yükseltmesi ve bugün aynı şekilde Istanbul Sözleşmesinin kaldırılması ile büyük morale kavuşmaları eklendiğinde Dünya Bankasının TÜRKIYE dünyanın ilk 10 ekonomisine aday demesi raslantı değilmiş Ta ki biz hızlı şekilde kendi iç düzenimizi kuralım Fullbright eğitim sistemini Pagan hukuku Ortodoks tıbbı reddedelim Içimizde ve dışımızda gerçek güveni adalete dayalı akletmezmisiniz kuralına uygun sistemi yerleştirelim ki birligimizi dirliğimizi muhafaza edelim. DEVLETLER arasında her devletin egemenlik haklarını tanıyarak toprak butunluklerine saygılı olduğumuzu her zaman gösterelim Anayasa çalışmaları toplumsal sözleşme ise yapboz yapboz yine yapboz demek ki her dönemde doğruluğu tartışmalı bir sözleşme olmuyorsa .... Yine ne olursunuz yapboz toplumsal sözleşme yapmayalım . Benim kişisel görüşlerimi sormadiginiz anayasa benim toplumsal sözleşmem değildir Anayasada öncelikle benim önerdiğim DIYABETIN BITIRILMESI VE BESLENME ANAYASASINI cikartalim. SOKAK ADAMLARI ANAYASASINI Cikartalim.SIFIR KADIN CINAYETI OBALAR VE KOOPERATIFLER ANAYASASINI Cikartalim. Hacizlerle Icralarla varlık şirketleri ve bankalar aracılığı ile insanlarımızın elinden alınan toprakların evlerin işyerlerinin iş makinalarının gaspedilen aile kavramının geri iadesi için anayasa yapalım. Yani ülkemizden Türklüğün sürülmesini ( toplu olarak Türklerin Kürtlerin sürülmesi yerine Ermeni v.b nin gelmesini ) engel olacak anayasayı çıkaralım. Muhalefet havanda su döverek küresel efendilerinden kemik odullendirilmeye yönelik siyasetini bıraksın Gerçek projelerle ortaya çıksın Kılıçdaroğlunun Çağlayangille yaptığı Tunceli olayları söyleşisi yle kendine zerkettiği ve insanlarımıza da zerketmeye çalıştığı Kürt insanlarımızı da rencide eden esiri olduğu kinci sözde kürtçülük siyasetinden ( temelinde ermeniliğe ve küresel tanrılarına hizmet eden)

SokakAdamı Dünyalı SokakAdamı 3 Yıl Önce

siyasetinden vazgeçsin Bu kinle ülkeyi bölmesin . Bilmem nerenin parasını odemeyecegim diyerek kendi kendine efelenerek küresel tanrilarınıda güldürmesin . SIKI Ise desinki işçiye iş köylüye toprak halka hürriyet diyebilen Başkanı Ecevitten ders alsın ve desin ki Ey varlık şirketleri Bankalar elinize geçirdiğiniz milletimin topraklarını evlerini işyerlerini iş makinalarını dağıttığınız evlerine namuslarina sarktığız ailelerimizi derhal teslim edin Burnunuzdan fitil fitil alacagim Bu çalışmanın Sayın Cumhurbaşkanımızca yapıldığını hissediyorum. Iptidai Şartlarda Yaptığım Kendi bestelerimi yayinlayabilecegim bir you tube kanalı olur veya bunun gibi (benim olanakların elvermiyor) bir mecra olur açmak istiyorum teknik imkanlarımda elvermiyor . Geliri olursa gelirinden sokak adamları projeme ve DIYABETI BITIRME ve Beslenme anayasası projeme gelir aktarmak istiyorum. Bir aşama sonrasında da Atatürkün gençliğe bütün dünya z kuşağına doğruları göstermek ve kazanmak için (burada Türkiye z kuşağı önder pozisyonda olacak ve hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır o satıh bütün yeryüzüdür) ve aynı hitabenin aile adına anneler ve babalara soylenişini dünya üzerinde de ailenin saf hale dönmesini sağlayacak şekilde bütün anne babalara bütün dillerde okutmak istiyorum Bütün dünyanın egemen ulus devletleri için onların küresel mücadelesinin arkasındayım

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.