MASKE SAĞLIĞA ZARARLI

HUKUK

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 19 Ağustos 2020

Türkiye’de uzunca zamandır yaşanan maske kaosuna Türk Bilim İnsanı Doç. Dr. Bilgehan BİLGE son noktayı koydu, “MASKE SAĞLIĞA ZARARLIDIR.” diyerek Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulanacağını açıkladı.

5G Virus – Platformu’nun, Antalya İdari Mahkeme’de maske kullanımının veya zorunlu olması konusunda dava açacağını bildirdikten sonra Nöroşirurji(Beyin ve Sinir Cerrahisi) Uzmanı Doç. Dr. Bilgehan BİLGE’de konu ile ilgili Cumhuriyet Savcısı arkadaşlarım için yasalarımız gereği tek başına yeterlidir. Fakat kendisinin 5G Virüs’e yolladığı mesajda, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına doğrudan dilekçe ve ekleri ile suç duyurusunda da bulunacağım.” dedi.

Bilgehan BİLGE’nin Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına vereceği dilekçe özetle;

Konu: Toplum ve halk sağlığını tehdit eden, “maske kullanımı zorunluluğu.”

Şikayet Edilen: Maske kullanım zorunluluğu ve gerekliliği ile ilgili yayın yapan , beyanat veren tüm özel ve tüzel kişiler ve devlet kurumları.

Gerekçe: Kullanımı zorunlu hale getirilen “yüz maskeleri” ile ilgili olarak salgın öncesi yapılan tüm bilimsel araştırmalar (Ekim 2019’a kadar.) aşağıdaki sonuçlara varmıştır.

1- Tıbbi maskeler, cerrahi maskeler, N95 ve benzeri maskeler Covid-19 tipi bir virüs için koruyucu değildir.

2- Söz konusu maskeler virüs ve bakterileri, “bir süzgeç gibi” yüzeylerinde biriktirir. Bu birikme neticesinde kontaminasyona (hastalık yapacak denli mikrop bulaşması) alt yapı oluştururlar.

3- İki yaş ve altı çocuklar için bu maskeler kontrendikedir. (Faydadan çok zararlıdır.)

4- Doğru şekilde ve risk oluşturmadan tıbbi ve cerrahi maske kullanmak profesyonel bir eğitim gerektirir. Aksi taktirde söz konusu maskeler bulaşma ve enfeksiyon riskini arttıran, “kirli” tıbbi malzeme statüsündedir.

5- Özellikle N95 gibi maskeler insan vücudunda oksijen oranını düşürür. Bu düşme özellikle solunum sistemi ve kalp-damar sistemi hastalığı olan insanlarda risk yaratır. Kalp krizi, kalp yetmezliği, solunum yetmezliği, beyin damar hastalıkları riskini yükseltir.

6- Yüz maskelerinin üretiminde kullanılan materyaller ve kimyasalların insanlarda alerjik reaksiyon (ölümcül olan anaflaksi dahil olmak üzere.), solunum sıkıntısı (dispne), mevcut astım, KOAH ve Amfizem yakınmalarının şiddetlenmesine sebep olabilir.

Ayrıca maske ile temas eden cilt bölgelerinde dermatolojik hastalıklar ortaya çıkabilir.

Doç. Dr. Bilgehan BİLGE’nin altı madde ile kısaca özetlediği suç duyurusunu yüzlerce bilimsel araştırma, yayın ve binlerce bilim insanının da bu yayınların altında imzası olduğunu belirterek, “Savcılığa sunacağım suç duyurusu dilekçesinin ekinde de bu bilimsel yayınların bir kısmının mevcut olacağını” söyledi.

Yorumlar (18)

Yusuf Toygun 4 Yıl Önce

ülkemizde bilimsel insanların olması ne güzel...

Dr Cemal Ensert 4 Yıl Önce

Bilim insanı kimdir? İşte!

Dr Cemal Ensert 4 Yıl Önce

Bilim insanı kimdir? İşte!

kamil 4 Yıl Önce

maske 1 haftadan fazla kullanılmamalı

Bayram 4 Yıl Önce

bilgehan hocamı destekliyorum.maskeye hayır.köleliğe hayır.

Dr abdullah 4 Yıl Önce

Bu maskeye hayır diyen arkadaşları maskesiz bir şekilde covid yogunbakim servisinden geçirelim bir kere. Bakalım bir daha maskesiz dolaşıyorlar mı? Doktor arkadaşa gelince . Sayın hocam burada en iyiyi değil kötünün iyisini seçiyoruz. Siz ameliyatları maskesiz mi yapıyorsunuz?

Yolcu 4 Yıl Önce

Bir virüs için hayat boyu maske mi takicaZ dünyaya kazık çakacak değiliz maske takan da ölecek takmayanda

Yolcu 4 Yıl Önce

Yolcu 4 Yıl Önce

Zeki 4 Yıl Önce

Tıp insanlarının yüzde doksanı papağan olmüş.aklı kullanmayı değil.söylenenleri tekrar etmeyi tercih yoluna giderek.beleşçiliği kendilerie yol seçmişler.18 haziran 2020 tarihli çıkan yasadan neden haberleri yok.yasa ne diyor tıp insanına .yüksek radyasyon var.ununla ilgili tüm kamu ve özel kurumların tedbirlerini almaları mecburiyeti var.alo bağışıklı sistemini bozan.radyasyon dediğimiz bir gerçek varken.insanı direk etkileyen bu gerçekle mücadele etmeden.değil CAVİT19 ile mücadele etmek.hiçbir hastalık ile mücadele edemezsiniz.adamlar 5

Semiha Kutay şirin 4 Yıl Önce

Astım hastasıyım zaten zor nefes alıyorum maskeyi takınca ne oksijen nede nefes alamıyorum.asla ve asla maskeyi takmak İSTEMİYORUM .

Baki 4 Yıl Önce

Hoca maske milletin çenesinde n yukarıya doğru daha çıkmamış ken sen neyle uğraşıyorsun tanınmak istiyorsan sabah programları na falan çık bu şekilde özenti davranış lar topluma zarar vermekten öte gitmez n95 kim bulmuş çok saçma dayanımları mı bidaha incele

Nusret 4 Yıl Önce

Hocamın söylediklerini düşünüp anlamak için doç, prof, olmaya gerek yok. Biraz kafası çalışan herkes bunu anlar. Çok basit oksijen yok hayat yok. Bir de açık havada maske takmanın anlamı nedir?! Sağlıklı insanları mahvetmek!

Toprak 4 Yıl Önce

Uyanın bu bir oyun kimse de demiyor ki ruh sağlığımızı etkikedikleri kadar korona etkilemiyor. Ben korona oldum ama bu psikolojik baskı olacak kadar kötü birşey yaşamadım, her sene grip geçiriyoruz ama atlatıyoruz bu da aynı şekilde öyle yakalandın mı sabret şükret be kardeşim geçecek ve geçiyor ölenler ecel geldiği için korona sebep olmuş oluyor, sigaranın verdiği zarar ölümleri bile bile içenler var trafik kazasından milyonlarca insan ölüyor ama tekrar trafiğe çıkanlar var ne oluyor bizim inancımız nerde kaldı Herşey Allahtan veren Allah şifasını da verir imtihan dünyası oyunlara gelipte imanını tehlikeye atma

H Murat Mutuş 3 Yıl Önce

1995 yılından beti günde en az 5 saat maske ile yaşayan bir cerrahım. Covid öncesinde defalarca merak edip kan oksijen satürasyonumuzu ve kapnograf ile ölçüm yaptık, hiçbir fark yoktu. Hiçbir bilimsel temeli olmayan uydurma verilerinizle insanşarı kandırıyorsunuz.

Furkan 3 Yıl Önce

Dr Abdullah maske taktın da ne oldu salgın bitti mi?

Zafer 3 Yıl Önce

Bizlere öncülük edecek hocalarımızı destekliyorum,saygılarımla.

Çiğdem 3 Yıl Önce

Dr Abdullah isimli kişi için yazıyorum. İsminizin önünde Dr yazıyor mesleğinizi Dr Olark kabul ederek cwp wermek isterim. Maskesiz yoğun bakıma gelin cümlenizle ne demek istiosunz. Orası herkesin girebileceği bir yer değil hastanelerdeki özel odalar oradan sorumlu doktorlar steril şekilde odaya gelio lar diye biliyorum içerideki hastaların sağlığı için. Benm odaya maskesiz girmem beni mi tehlikeye atar içerideki hastaları mı anlayamadım. Maske konusuna gelince ewde araba da kapalı alanda açık alanda 7 24 maske ile dolaşmamızı isteyenlerin cümleleri size mantıklı geliyor maskenin zararlı olabileceği aklınıza gelmiyor mu bu kdr Uuzn süre maske kullanmak Uuzn vadede başka olumsuz sonuçlar doğurdupunda hastaneler yine başka sebepten gelen hastalar ile dolduğunda acaba ozmn ne yapacaksınız. Maskelerin nerelerde ne şekilde üretilğini dahi bilmiyoruz üretim için kullanılan malzeme nedir bilmiyoruz.ilerde karbondioksit uzun Uuzn soluyanların yaşayacağı hastalıklar karşısında sorumluluğu kim alacak? Maske kullanılması gerekiosa kullanılması gereken ortamlar tespit edilsin önce. Açık alanda parkta sokakta neden takılıo Yalnz iken neden takılıo? Oksijensiz yaşayabilen bir warlık olduğumuz yeni mi bulundu acaba?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.