DROSTEN’İN KUTSAL METNİ

RÖPORTAJ

ÜŞÜTÜN (NEZLE OLUN)

-Sorulması gereken soru neden yok?

-Laboratuvarda büyüyen bir virolog PCR testi 45 döngüyle çalıştırılmayacağını bilmez mi?

5gvirusnews Haber Merkezi Berlin-Röportaj / 8 Haziran 2021

İsviçreli iki gazeteci, Republik magazin’den Marie-José Kolly ve İsviçre’de “2016 yılının gazetecisi” seçilen Daniel Ryser ile birlikte bilimsel adına Sars-CoV-2 verilen piyasadaki adı Covid-19 olan virüsü en iyi tanıyan, daha doğrusu DSÖ’nün pandemi ilan etmesi sürecini ateşleyen Alman virolog Prof Christian Drosten röportaj yaptı.(1)

Berlin'deki Charite (Hastanesi) Viroloji Enstitüsü başkanı olan Prof Christian Heinrich Maria Drosten 12 Haziran 1972 Lingen/Almanya doğumlu. Aldığı bir dizi ödül arasında, 2005'te Kurdeleli Federal Liyakat Haçı ve 2020'de 1. Sınıf Federal Liyakat Haçı öne çıkıyor. Ama asıl bundan sonra öne çıkacak olan konu yargılanması olacak gibi.

Drosten’in Ödül almasına neden olan çalışmaları ise 2003 yılında ortaya çıkan Sars-CoV-1 tipi korona virüsünü tanımlayan ekibin bir parçası olması ile başladı. Ve bu virüse dönük bir tanı testi geliştirdi ama daha sonra çalışmadı.

2003 yılında SARS olarak ünlenen virüsü için; “Salgın yakın gelecekte geri döndürülemezse, tekrarlanan SARS vakaları olabilir. […] Bu tür akciğer hastalıklarının salgınları belirli ülkelerde düzenli olarak ortaya çıkarsa, ekonomileri üzerinde ciddi bir etkisi olabilir. En az bir veya iki yıl etkili bir aşı bekleyemezsiniz.” uyarısında bulundu.

Gerçekleşen gelişme ise DSÖ'ye göre, 2003 yılında SARS salgınının başlangıcından bu yana, dünya çapında 774 ölümle yalnızca 8.096 SARS vakası oldu. Kendi yaşadığı ülke olan Almanya'da sadece 9 vaka vardı ve tek bir ölüm olmadı.

Drosten yılmadı bu seferde 2009 yılında Domuz Gribi tahmininde bulundu, Vaka sayısı hakkında güvenilir veriler olmamasına rağmen, Drosten insanları domuz gribine karşı, “aşı olun.” çağrısı yaptı.

Fakat Drostenin öngörülen salgın tahmini asla gerçekleşmedi. Ancak Batılı hükümetler birkaç yüz milyon Euro'ya aşı siparişi verdi, ancak Drosten'in acil tavsiyesine rağmen nüfusun büyük çoğunluğu bunları reddetti. Ayrıca aşılar, domuz gribinin kendisinden çok daha ciddi hasara neden oldu.

Sonuç: Drosten'in her zaman 'standart çözümü olan aşılama, 'muazzam ekonomik zarara yol açarken, ölümcül yanlış yargılamalara dönüştü.

Tüm bunlara rağmen ünü dünyaya yayılan Drosten bu sefer yeni koronavirüs olarak nam salan Covid-19 henüz viral duruma gelmeden işin içine girdi. Ve Sars-CoV-2 ile ilgili makalesi henüz bilimsel bir dergide yayınlanmadan elde ettiği bilgileri internette paylaştı. Drosten yönetimindeki araştırma ekibi boş durmadı 2019 yılı sonunda Charité Araştırma Hastanesi’nde Sars-CoV-2 koronavirüsü için PCR tanı kiti geliştirdi. PCR tanı kitini konu eden çalışmaları, DSÖ’de 17 Ocak 2020 yılında yayınlanması ile Drosten’in hakemsiz makalesi kutsal metine dönüştü. Dünyada herkes TEST TEST ve TEST diye çığlık atmaya ve Drosten’in söylediği gibi PCR’larını 40-45 döngü ile çalıştırmaya başladı.

Covid-19 virüsünü tespiti için, Drosten ve arkadaşları tarafından icat edilen PCR tanıt kiti ile hayvanlarda, bitliklerde ve meyveler de dahil her yerde pozitif vaka tespit ediliyordu. Daha önce hiç görünmeyen Covid-19 her yerde PCR test sayesinde görünür oldu.

Fakat DSÖ’nün ilk önce imzasız yayınlanan makalesi protokole dönüşünce, hata yapıldığı anlaşıldı. Onun üzerine 23 Ocak 2020 tarihinde eurosurveillance de geciken makale yayınlandı. Herşeyin ters çalıştığı pandemi sürecinin başlangıcı da yani temeli de hatalı atıldığı o günlerde anlaşıldı. Ama yaygın medya ortalığı yangın yerine döndürdü. Zamanla da Covid-19’un bir inançsal hikaye olduğu da anlaşıldı.

Drosten gibi laboratuvarda büyüyen bir virologun, bir virüsü görmek için PCR testi 45 döngüdü çalıştırmaması gerektiğini çok iyi bildiği için, hile yaptığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Zaten bu yönde savunması dahi bulunmamaktadır. DSÖ’de ilerleyen zamanda bu döngü sayısını fazla buldu. Aslında DSÖ’nün yapması gereken Drosten’in makalesini yayından kaldırmak ve üye ülkelere PCR testi veya döngü sayısını 30’un altında çalıştırılması yönünde yeni bir genelge yayınlamaktı. Ama DSÖ Drosten’in yayınladığı protokolüne, işlediği günahlardan dolayı dokunamadı. Üye ülkeler de işlenen bu günaha ortak olduğu için, biz PCR testi geri çekiyoruz veya bu yönde DSÖ’ye eleştiri getirmedi.

Böylelikle PCR ve onun döngü sayısı ile hileli sonuçlar bütün dünyaya yayıldı. Her gün yayınlanan Covid-19 istatistiklerinde de ilan edilen, “vaka sayıları” bulunmaya devam etti. PCR İlk önce Portekiz’de mahkemelik oldu. Avrupa’daki bir mahkeme, "Bir kişi PCR ile pozitif test yaparsa, 35 döngü veya daha yüksek bir eşik kullanılırsa ( Avrupa ve ABD'deki çoğu laboratuvar), bu kişinin enfekte olma olasılığı

Yorumlar (1)

Erol 3 Yıl Önce

2009'da Türkiye'de aşı aldı. Çoğu çöpe gitti. Aşılar narkolepsi hastalığına sebep oldu. Aynı tuzağa tekrar düşmek aptallık. Tek ümüdimiz Allah'a dua etmek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.