KAYITLARA GEÇMEYEN İŞGAL

RÖPORTAJ

-BAŞBAKAN YARDIMCISI ATAOĞLU, “Vatandaşlığı alınması gerekiyor”  

KKTC CUMHURBAŞKANINA, BAŞBAKANA, BAKANLARA VE MİLLETVEKİLLERİNE SORDUK!

KKTC’DEKİ YAHUDİ İŞGALİ BİLİMİYOR MUSUNUZ?

5gvirusnews Haber Merkezi / 8 Temmuz 2022

KKTC’de misyoner Yahudi örgütü olan Habad’ın 2008 yılından itibaren izin almadan ama resmi olarak uluslararası alanda duyurduğu örgüt evi ve bir de ismi Chaim Hillel Azimov olan atanmış hahamları, yine 1977 yılında Türkiye Cumhuriyet Vatandaşlığından atıldığı T.C. Resmi Gazete yayınlanmış Yahudi asıllı Aykut Simon Mistriel var. Bu kişi de muhtemelen İsrail Vatandaşı olduktan sonra 1913 yılında aldığı vatandaşlıkla KKTC’de inşaat sektörüne hakim olmuş!

Aykut Simon Mistriel’e ait AFİK Group’un plandeminin başlatıldığı tarih olan 11 Mart 2020 tarihinden itibaren, yani KKTC’de hayatın durduğu, işyerlerin kapatıldığı bir ortamda 45 projeyi yürütmüş! Birileri de maske takın, aşı olun ve sosyal mesafeyi koruyun diye çığlık atmış!

KKTC küçük bir toplum olduğundan dolayı bilindiğini düşündüğümüz bu durumu, özellikle bilmesi gereken başta Cumhurbaşkanı olmak üzere kurum ve kuruluşlara, aşağıdaki soru ve çıkan haberlerle (5gvirusnews) birlikte sorduk.

Ersin TATAR Cumhurbaşkanı

Ünal Üstel Başbakan (UBP)

Fikri Ataoğlu Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı (DP)

Erhan Arıklı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı (YDP)

Hasan Taçov Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (UBP)

Suna Atun Maliya Bakanı (UBP)

Menteş Gündüz ( UBP)

Oğuzhan Hasipoğlu (UBP)

Ali Pilli (UBP)

Doğuş Derya (CTP)

Filiz Kuntay (CTP)

Sıla Usar İncirli (CTP)

Salahi Şahiner (CTP)

Özdemi Berova (UBP)

Sorumuza Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı yanıt verdi..

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu en son 16 Nisan 2016 tarihi itibarıyla Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanlığı yapan Serdar DENKTŞ, Bahsettiğiniz kişinin ‘yasal olmayan’ faaliyetleri varsa emniyet kuvvetlerinin gereğini yapar ve yargı son kararı verir. Bahsettiğiniz kişi ile ilgili bilgim olmadığı için daha fazla yorum” yapamayacağını yazdı.

Adının yazılmasını istemeyen bir milletvekili ise “Hiç duymadım adınızı. Sorduğunuz sorulara dair bilgim yok. İyi günler.”

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu, 2013 yılında KKTC Vatandaşı yapılan Aykut Simon Mistriel için, “Vatandaşlığı alınması gerekiyor” diyerek yanıt verdi.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile telefonla konuştuk. Arıklı “Konuyla ilgili uzun zamandır bilgi ve şikayet geliyor. İşin içinde %51 ‘emanetçi’ hisse taşıyan avukatlar olduğu da söyleniyor. Elimizde resmi bir bilgi yok. Şuanda araştırması yapılan 90 bin sözleşmeli satış var. Ama tapu kaydı olmadığı için kimin ne aldığını göremiyoruz. Eğer söylediğiniz gibi bir durum varsa en ağır şekilde cezalandırılacağını” söyledi.

“SATIŞLARIN İPTALİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILABİLİR!”

Erhan Arıklı yaptığı yazıl açıklamada ise “Bizim yasalarda olmasa bile teamül haline gelmiş bir kuralımız var. O da 3 etnik millete mensup kişilere mülk satışı konusunda özel engellerimiz var. Bunlar Rumlar, Ermeniler ve Yahudiler. Yahudiler Kıbrıs’a özel ilgi gösteriyorlar. Bunun için direk mal alımı yerine endirekt metotlar başvurup şirketleri aracı kullanıyorlar. Bu konu araştırılacak. Şayet endirekt yolla da olsa yabancılara ciddi mülk satışı varsa bu satışların iptali için çalışma yapılabilir. Bu bir antisemitsizim olarak değerlendirilmemelidir. Neticede Filistin örneği önümüzde duruyor. Müslüman aynı delikten iki defa ısırılmayan kişidir.” dedi.

Ayrıca Habad’ın faaliyetleri ile TC vatandaşlığından atılan ve KKTC vatandaşı yapılan Aykut Simon Mistriel’i sorduğumuzda, Arıklı bu bilgileri ilk defa duyduğunu belirtti.

KKTC’de yaptığımız araştırmada, Yahudilerin toprak aldığı veya toplu konut inşaatına hakim olduğu biliniyor. Ama bunu nasıl yaptıkları konusunda yeterli bilgi bulunmuyor. Herşeyden önemlisi inşaat organizasyon ile Yahudilerin misyoner Habad örgütüyle yan yana getirilmemiş! Üstelik 2008 yılından itibaren KKTC’de Sinagog olarak faaliyet gösteren bu örgütün herhangi bir kaydı da bulunmuyor!

Yorumlar (2)

Kazım Altıner 2 Yıl Önce

Adam adayı almış haberleri olmamış mı

Faruk Baba 1 Yıl Önce

Hadi canım sen de.Kimsenin haberi yokmuş ... Bugün 2023 Şubat 1, hala kimsenin haberi yok... Demek ki ileride de kimsenin haberi olmayacak. Adamlar zaten artık koca Ülkeleri, BATI YARDIMI ve zor yolu ile ele geçiriyor. Ukraynanın haline bakın. Resmen halkını ölüme gönderip, ülkeyi ABD vasıtası ile işgal ediyorlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.