Pandemi de "Şüpheli”

SAĞLIK

PCR TÜRKİYE’DE "%98 DOĞRU SONUÇ VERİYOR!"

TÜRKİYE’DE PCR SONUCU: ALLAH’IN EMRİ (Mİ!?)

Yeni Evlilerin PCR Test Çilesi…

5gvirüsnews Haber Merkezi Mersin / 10 Ağustos 2021

5gvirüs haber merkezine ulaşan yeni evli çiftlerin PCR test çilesi, Covid-19 pandemisindeki ciddiyetsizliği de ortaya çıkarttı.

Tunus’ta evlenen, 50 gündür birbirilerinden ayrılmayan gayet sağlıklı yeni evli çift, KKTC’ye gitmek için Mersin/ Erdemli’ye geldiler. Naima Sıfı pozitif, Hulusi Benzer negatif çıktı. Yalnızca PCR test sonucuna istinaden ellerine bir kutu da FAVİRA verdiler. İlk gün 8x8 sonra ki günlerde 3x3 içeceksiniz dediler.

Daha önce de PCR testinin hatalı sonuçlar verdiğini bilen KKTC vatandaşı Hulusi Benzer sonuca itiraz etti. Özel hastanede yeniden test yaptıralım teklifinde bulundu. Yetkililer, “10 defa da negatif getirseniz durum değişmez”, PCR test “%98 doğru” sonuç veriyor, hata olmaz dedi.

Benzer’in itirazı, “50 gündür beraber olduğum eşim ve bende hiçbir hastalık belirtisi yok. Ama ne yazık ki birimiz Covid-19 olurken, temaslı olduğum için bana da 14 gün karantina cezası verdiler. İstediğimiz başka tahliller de kabul edilmedi. Söyledikleri tek şey PCR test sonucu doğrudur” oldu.

YENİ VİRÜS VARYANTININ ADI, “DİĞER VARYANT” OLDU!

O zaman, o hatasız sonuçların nasıl yazıldığına bakalım. Test sonucu negatif çıkan Hulusi Benzer’in yeni evlendiği Naima Sıfı’ın RT-PCR analiz sonucu: “POZİTİF-SARS-CoV-2 pozitif diğer varyant şüpheliyazıyordu!

Uzmanlar test sonucunda, Sars-Cov-2’nin yanında adını bilmediği veya adı konulmayan, “diğer varyant” konusunda da “şüphe” duyuyor! Ayrıca dünyada ilk kez “SARS-CoV-2” virüsünün yanında varyantı da gözüküyordu!.. Konuyu uzman bir Mikrobiyologa sorduk. İlk tepkisi iyice saçmalıyor oldu. Ve “bu testi hangi laboratuvar hangi test kiti ile nasıl tespit etmişler. Hiçbir laboratuvar sonucuna ‘şüpheli’ diye bir şey yazılmaz. Bildiğim kadar ile bu donanım da Türkiye’deki laboratuvar yok, dünyada da sayılı, uyduruyorlar” dedi. Yine konusunda uluslararası makalesi olan bir profesöre sordum, “bilimsel olarak laboratuvar sonucunda, ‘şüpheli’ yazmak bilimde abesle iştigaldir. Adama ….. etmek gibi bir şey” olacağını söyledi.

BİLİM EMİR KOMUTA ZİCİRİNE GİRDİ!

Ama ortada seyahatleri engellenen, 14 gün karantinada kalan bir çift var. Bu çiftin yaşadıklarının özeti; Türkiye’deki (Dünyada) sağlık kuruluşlarında Covid-19 ile mücadele kapsamında DSÖ’nün talimatı doğrultusunda hazırlanan rehber var. Diğer bir ifade ile sistem emir komuta zinciri ile çalışıyor. Arada kalan bilim insanlarının, sürece itiraz etme veya düzeltme ihtimali yok!

Erdemli Sağlık Müdürü’ne durum izah edilmesine rağmen kendisi, yetkilerinin olmadığını, Sağlık Bakanlığının rehberi ne diyorsa onu uyguladıklarını söyledi. PCR test sonucu bir defa pozitif veya negatif çıktığı zaman onu düzeltme yetkisi kimse yok. Allah’ın emri yerine geçiyor.

Bu test sonuçları ile hangi aşıyı olacaksınız?

Yorumlar (2)

ABDULLAH 3 Yıl Önce

Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm. Elhamdulilahi rabbil âlemin vesselatu vesselâmu âlâ Rasuline Muhammed in ve ala alihi ve sahbihi ecmain. es-Selâmu aleyküm ve rahmetullâhi ve berekâtuhû İki cihan saadetine kavuşmak, ancak ve yalnız Allah (Celle Celâlühû) ‘ nün rahmet olarak gönderdiği Peygam­ber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’e tâbi olmaya bağlıdır.

Biontech 2 Yıl Önce

Biontech 3 doz olduk sukur. Siz hala komplo aramaya devam edin. Iki farkli viruse ait mRNA ornegi olabilir tabii ki suruntude, cok mu garip? Mikrobiyologunuz da cok bilimsel bir tepki vermis tebrik ediyoruz. mRNA'nin belli bolgelerine bakilip floresan boyayla tespit ediliyor, diger varyantin bolgesini de gormus olabilirler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.