Öne Çıkanlar Dünya Ekonomik Forumu Yahdiler YouTube Sosyalizm DSÖ

DİLİPAK MÜDAHİLLİK TALEBİNDE BULUNDU

5gvirusnews Haber Merkezi / İstanbul 26.6.2020

Yayın kurulu üyemiz ve sözcümüz gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, bugün avukatı Salih Döğücü vasıtası ile Antalyada 1. Tüketici Mahkemesinde görülmekte olan, Muammer Karabulut’un başvurusu sonucu açılan 2020 / 139 Esas sayılı davaya “Müdahil”lik talebinde bulundu.

Dünyada ilk kez iki şirket aynı anda, insan sağlığına zarar veren teknolojileri  geliştirdikleri ve hiçbir önlem almadan tüketiciye sunarak satış yaptıkları için hakim karşısına çıkacak. Mahkemenin talebi üzerine, T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Hukuk Müşavirliği davaya ilişkin, Türkiye’de 5G teknolojisi ile ilgili yapılan çalışmaların akıbeti ve halihazırda kullanıp kullanılmadığı konusunda bilgi verdi. Davalı olan, Huawei ve Microsoft da avukatları aracılığı ile dosyaya savunma dilekçelerini sundular.      

Muammer Karabulut’un Antalya 1. Tüketici Mahkemesi’nde açtığı davaya müdahale talebinde bulunan Dilipak mahkemeye verdiği dilekçede, hukuki menfaatinin bulunduğu, aynı zamanda davanın konusu olan 5G teknolojisinin kullanılması sonucu zarar görecek hak ve menfaatler üzerinde doğrudan doğruya tamamen hak sahibi olduğunu belirtti.

Antalya 1. Tüketici Mahkemesi’ndeki dava konusunun dünya gündeminde olduğunu söyleyen Dilipak,  Covid’19 pandemisi, 5G, alçak irtifa uyduları Starlink projesi, Siborg, Humanoid, Avatar teknolojisi ile Genomic’ler hakkında kendisinin de uzun süredir yazılar yazdığını, yurt içinde ve yurt dışında STK’lar ve üniversitelerde konferanslar verdiğini söyledi.

5Gvirusnews Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak dava dilekçesinde,açılan davanın her yurttaş için hayati öneme sahip bir konu olduğundan dolayı da  uzmanlığın yanında, pasif ve aktif, fiili ve potansiyel bir tüketici olarak da,  YARAR ve ZARAR görme imkânına sahip bir kişi olarak bu davaya müdahil olarak katılmak istiyorum. Öte yandan devletin, anayasa ve yasaların varlık meşruiyeti yurttaşların, mal, can, namus, akıl ve inanç, nesillerinin güvenliği, refah ve mutlulukları ile ilgilidir. Anayasa ve yasaların, Norm Hukuk çerçevesinde uluslararası hukuka göre kamu otoritesi, kamu yararı aksine bir tasarruf bulunamaz. Kamu otoritesi kamu yararına yönelik açık ve yakın tehlike karşısında sessiz kalamaz, aksi yönde hiçbir şart altında tasarruf bulunamaz. Mevzuat gerekçesi ile bu durumu görmezden gelemez. Zira hukuka uygun olmayan yasa suç aletidir. Anayasanın 90. maddesine göre, uluslararası sözleşmelerle düzenlenen hükümlere göre kamu yararı aksine mevzuat olamaz ya da bu yönde bir yorum yapılamaz. Aksi yönde bir uygulama, devlet, anayasa ve yasaların varlık ve meşruiyetini tartışılır hale getirir.” dedi.

Dava konusunun insanlığın geleceği, hatta tabiatın geleceği ile ilgili tehditler içeren, belki de insanlık tarihinin en tehlikeli girişimi ile ilgili bir konu olduğunu açıklayan Dilipak, “birileri dünya nüfusunu trajik şekilde azaltarak, insanlığı dijital köleler, siber kobaylar haline getirmeye çalışmaktadır. Bu konunun büyük resme bakıldığında Covid 19, Aşı, 5G, Starlink, Yapay Zeka, Humonoid, Avatar Tech., Siborg, Genomic ile birlikte düşünülmesi gerekmektedir.”

A. Dilipak’ın müdahillik talebinde “Bunları mahkemenizin huzurunda açıklama gereği duyuyorum. Bu durum, benim açımdan bir yurttaşlık görevi olarak, hakikatin ortaya çıkması ve bu yönde doğru bir karar verilmesi yönünde bir şahitlik sorumluluğudur. Hiç kimse dünyada olup bitenleri, görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip değildir. Tarihin kavşak noktalarından birinde bulunuyoruz. Yarın geri dönüşü mümkün olmayan bir trajedi ile karşılaşmamak için tedbir alınması gerekir. Bu anlamda her geçen gün aleyhimize işlemekte, topraklarımız ve uzay, siber işgalciler tarafından işgal edildiği” bilgisi de yer aldı.

Dilipak müdahillik talebimin, genel anlamda davacı tarafın haklılığı yönünde olmakla birlikte, kamu yararı olduğunu da özellikle ifade etti.

Mahkemenin Çarşamba günü yapılacak duruşmada Dilipak’ın da talebini değerlendirerek bir karar vermesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.