Öne Çıkanlar BND Bursa Teleferik İlker İpekdal Türkiye

CHABAD MENDY TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRDI!

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 6 Ekim 2022

Cumhurbaşkanlığı makamını 22 Aralık 2021 tarihinde ziyaret eden, “İslam Devletlerindeki Hahamlar Birliği” yasal bir dayanağı olmadığı ortaya çıktı!

İstanbul’a 20 yıl önce Amerika’dan gelerek, “Aşkenaz cemaatinin hahamı olsam da Chabad’a bağlıyım.” diyerek faaliyet gösteren Mendy Chitrik’in, “İslam Devletlerindeki Hahamlar Birliği”nin yasal olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Muammer Karabulut, Cimer’e bilgilenmek üzere Cumhurbaşkanlığı makamına bilgilenmek için soru sordu.

Karabulut yaptığı açıklamada en son Mendy Chitrik ile yapılan röportajda, (bkz)  “İslam Devletlerindeki Hahamlar Birliği”nin oluşumunu anlatırken, “…Suriye’nin son hahamı Rav Hamra’yı atadı. Maalesef Rav Hamra vefat etti ve yerine Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva atandı.” İfadesini, Türkiye Hahambaşılık makamına yakın çevrelere sorduk.  Onlarda, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva’nın bu atamadan bilgisi olmadığını söyledi. Yani böyle bir resmi atama veya Türkiye Hahambaşılığı kayıtlarına geçmiş bir kabul yok dediler.

Bunun üzerine bugün (6 Ekim 2022), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben CİMER aracılığı ile bilgilenmek üzere aşağıdaki açıklama ve soru soruldu.   

Konu:  Amerikan asıllı İsrail doğumlu bir haham olarak 20 yıl önce İstanbul’a gelen,  Yahudi Chabad-Lubavitch örgütü veya tarikatı mensubu Mendy Chitrik ve yine 2008 yılından bu yana KKTC Hahambaşısı unvanını  taşıyan Chaim Hillel Azimov’un yasal olmayan faaliyetleri hakkındadır...

Yahudi Chabad Örgütü, Polonya asıllı Haham Liadili Shneur Zalman Baruchovitch (1745-1812) tarafından 18. yüzyıl sonlarına (1775) doğru Rusya’da kurulmuş ve bütün Rusya’yı etkisi altına aldıktan sonra  bu toprakları terk etmek zorunda kalmıştır. Günümüzde ise  ABD ve İsrail merkezli faaliyet göstermektedir. Daha önce ülkemizde ve dünyada  Müslüman topluluklarda etkin ve faal olan Fethullah Gülen terör yapılanmasının bir benzeri olarak, Yahudi toplumunda karşımıza çıkan ancak çok daha güçlü ve aynı paralelde tehlikeli bir örgüttür.

Chabad’ın  İstanbul’un fethi ile aynı tarihte Fatih Sultan Mehmet’in resmi olarak atadığı hahambaşılık makamını gasp etme uğraşında olduğu ve yaptığı faaliyetleri nedeniyle ülkemizdeki Yahudileri de rahatsız ettiği gerçeği ile karşı karşıyayız.

Bu nedenle aşağıdaki soruların Cumhurbaşkanlığı makamınca yanıtlanmasını arz ederim.

1-Chabad Mendy Chitrik’in 2019 tarihinde uydurduğu ve resmi olmayan,  “İslam Devletlerindeki Hahamlar Birliği” yasal bir dayanağı olmadığı halde, neden Cumhurbaşkanlığı makamında ağırlanmıştır?

2-Mendy Chitrik’in, Aşkenaz cemaatinin hahamı olsam da Chabad’a bağlıyım.” diyerek faaliyet gösteren Chabad’ın, Türkiye’de hahambaşılığı ve Yahudi toplumunu rahatsız ettiği bilinmekte midir?

3-Cumhurbaşkanlığımız, Türkiye’de ve KKTC’de resmi bir statüsü olmadığı halde, “Kuzey Kıbrıs Chabad Yahudi Merkezi” adı altında  tabela asarak faaliyet gösteren Chaim Hillel Azimov’a Sinagog için, yer verme söz ile yasal dayanak verilerek meşrulaştırılmak mı istenilmektedir?

Ek: KKTC’deki sözde hahambaşısı Chaim Hillel Azimov ve “Kuzey Kıbrıs Chabad Yahudi Merkezi” yazılı tabelası…

Anahtar Kelimeler:
KKTCYahudiHahamChabad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep 2 yıl önce

Çabalarınız için teşekkür ederiz iyi ki varsınız...

Avatar
Jak Gerşon 2 yıl önce

Bunlar çok tehlikeli insanlardır diye birkaç kere arkadaşlarımı uyardım.Bunlar iyilik yapıyoruz numarası ile herkesi kandırırlar.

Avatar
Fadıl 2 yıl önce

cHp türbanla uğraşacağına bunlarla uğraşsa

Avatar
Cemil 2 yıl önce

Ne diyeceğimi artık bilemiyorum

Avatar
Osman. S. 2 yıl önce

Türkiye için yaptığınız haberler çok önemli ve az bilinen hadiseler neden sizden başka kimse yapmıyor

Avatar
b.ş 7 ay önce

Mesih gelsin çabası güden, bu uğurda dünyayı kan gölüne dönüştüren, hem israil, hem Abd yi maşa olarak kullanan, Musevi Yahudilerinden ayırmak gereken, siyonist hareketinin yuvası olan, Adnan Hoca, Fetullah Gülen gibi zararlı oluşumların bedeni olan, Günümüzde Haması kullanarak ortadoğu projesine zemin hazırlayan ve meşrulaştırmaya gayret eden, Ukrayna savaşının gerçek nedeni olan; Irak, Libya, Mısırda hükümetleri düşüren, yeryüzündeki en büyük İslam düşmanı olan son derece sakıncalı ve hasta beyinli insanlardan oluşan oluşumdur. Ne zaman abd başkan seçse ilk selamı bunlara verir, obama hazırolda bekler, dünya liderleri kankasıymış gibi istediği zaman görüşür ve yönlendirir. Yönlendiremedikleri ise mezardadır, Mezarda olmayanında Allah yardımcısı olsun.