Öne Çıkanlar İnsan Hakları Konseyi Dünya Ekonomik Forumu HRC Tess Lawrie DSÖ

İNSAN SAĞLIĞI MI TEKNOLOJİ Mİ?

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya / 1 Temmuz 2020

3. Dünya Savaşı 12 Mart 2020 tarihinde DSÖ’nün Çin ile birlikte uydurduğu sözde “Covid-19” pandemisi ile başlamıştır. Savaş nedeni ise Çin’de başta insan sağlığı olmak üzere mevcut üretim araçlarının değişimine neden olacak olan 5G teknolojilerini hayata geçirmektir.  

Dünya ise bu değişime karşı hissedilir tepki yalnızca ABD’den yükselmektedir. Devlet başkanı olarakta  Trump vardır. Ama binlerce bilim adamı, binlerce sivil toplum kuruluşlarının BM, Avrupa Konseyi, AB ve DSÖ’ye 5G Teknolojilerinin durdurulması yönünde müracaatları vardır.  

Savaşın görünen, en güçlü şirketleri ise Microsoft ve Huawei’dir. İşte bugün bu iki dev kuruluşa açıkçası insan sağlığını tehdit eden teknoloji geliştirdikleri, ürettikleri ve satışa sundukları için Antalya 1. Tüketici Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması vardır.

Açılan davanın kabulü yönünde Antalya 1. Tüketici Mahkemesi’nin kararı   ve açtığımız davanın usul yönünden bir aykırılığı bulunmamaktadır. Bu bağlamda dünyada ilk kez, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yüce mahkemesinin,  “İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN” tüm insanlığı ilgilendiren bu davayı kabul etmesi ancak takdir edilir.

İnsan haklarını kapsayan gerek evrensel yasalar ve anlaşmalar gerekse ülkemizdeki yasalar ve kanunlarda olmazsa olmazların başında insan sağlığı gelir. Davanın özü de,  “İNSAN SAĞLIĞIDIR” Açılan bu dava, esas itibari ile “İNSAN” olan herkesi ilgilendiren bir davadır.

Türkiye’deki bu dava,  aynı zamanda 7 milyar 500 milyon insanın sağlığını ilgilendiren, insanların fareler gibi kobay olarak kullanılmasına karşı açılmıştır.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan Arslan 4 yıl önce

Çabalarınız için çok teşekkür ediyoruz. Toplumun bu konudaki dikkati ve hassasiyeti birkaç ay öncesine kıyasla fevkalade ölçüde yükselmiştir. Allah yardımcımız olsun!

Avatar
MELEK SAHIN 4 yıl önce

ÇABALARINIZ ICIÑ ALLAH RAZI OLSUN

Avatar
Ümmü Yıldırım 4 yıl önce

Dünyanın artık teknolojiye ihtiyacı yok, sağlıklı şeylere doğala ihtiyacı var, bunu basarabilmesi içinde sizin gibi insanlara ihtiyacı var teşekkürler...

Avatar
Arife poyraz 4 yıl önce

Ne yazacağımı bilemedim. Onca insana umut mutluluk vermek nasıl güzeldir..
Bütün insanlığın iyi dilek ve umutları sizinle... Yine önemli bir konu da memleketimiz (Antalya) öncü...
.

Avatar
yasir 4 yıl önce

Allah-u Teala yardımcımız olsun emeklerinize sağlık

Avatar
Gülüzar 4 yıl önce

İyiki varsınız yüreğinize emeğinize sağlık

Avatar
Gülnaz 4 yıl önce

Allah razı olsun Rabbim yoldaşlarınızı artırsın dualarımız sizinle

Avatar
Ersin 4 yıl önce

İnşAllah muvaffak olursunuz