Öne Çıkanlar İlker İpekdal BIRD FLU Nursultan REPLİKON AŞILAR Mendy Chitrik

SESLERİ OLALIM!

5gvirısnews Haber Merkezi Kocaeli / 11 Nisan 2022

DSÖ’nün 11 Mart 2022 tarihinde olmayan SARS-CoV-2 adı verilen virüs ile yarattığı plandeminin dramlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunlardan birisi de nerdeyse hiç aklımıza gelemeyen cezaevleri oldu. Yani kaderin, bir anlık öfkenin sürüklendiği yerler…

Onun için 5gvirusnews olarak cezaevindeki zalimliği görmediğimiz, onların da sesi olmadığımız için özür diliyoruz..

Ve tüm mahkumların yaşadığı dram olarak gördüğümüz Kocaeli  1No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’da yatan Okan KARAKAŞ’un yazarımız Abdurrahman DİLİPAK’a yolladığı mektubunu paylaşıyoruz…

Mahkum olsun, tutuklu olsun cezaevinde açık görüşe çıkma cezası, aşı olmadığı için verilmesini hangi insan hakları, hangi yasa  ile açıklanır diye bir soruyu şimdiden sorabiliriz.

Plandemideki cezaevi gerçeğini bize gösteren, “okuma komisyonu” tarafından görünen Okan KARAKAŞ’ın mektubu;

Öncelikle iyilikler dilerim. Biz kovid salgını başladığından beri uzun bir süredir sıkı tedbirler altında tutulduk. Sonrasında ayda bir ve iki defa sınırlı ziyaretçi sayısı ile kapalı görüş izini verildi. 2021 Aralık ve Ocak ayında yarım saat süreli, sınırılı kişiye ve bir takım tedbirlerle açık görüşlerde açıldı. Bu dönemde hiçbir sorun da  yaşanmadı. Şubat ayında Adalet Bakanlığı yazısıyla aşı olmayan mahkumların açık görüş yapmayacağı bilgisi tarafımıza bildirildi. Dolayısıyla ben ve benim gibi aşı olmayan mahkumlar açık görüş yapamadık. Biz açık görüşten mahkum bırakıldığımız gibi ailelerimizin de hakkına girildi. Açık görüşün hem mahkumlar hem de aileler için önemini tahmin edebilirisiniz.

Sağlık bakanı ve bilim kurulu üyeleri tarafından aşıda zorlama olmayacağı, gönüllülük esasına dayalı ve ikna temelli bir çalışma yapılacağı her fırsatta dile getirilmektedir. Adalet bakanlığı ise açık görüşleri bahane ederek aşı olma konusunda zorlamaya gitmektedir. Kaldı ki Avrupa ve tüm dünya ülkelerinde tüm kısıtlamalar kaldırılmakta, bilim kurulu üyeleri maske zorunluluğunu kaldırılmasını dillendirmekte ve sağlık bakanı da tam anlamıyla normalleşmenin çok yakın olduğunun ve salgının artık normal bir grip halini alamaya başladığı açıklanmaktadır.

Sizinle aşı konusundaki yazı ve söylemlerinizi takip ediyoruz. Cezaevinde bir avuş aşı olmayan mahkumuz ve sesimizi duyuramıyoruz. Adalet bakanlığına yazdığımız dilekçelerimize cevap bile verilmiyor. Bazende  alakasız cevaplar veriliyor. Yıllardır cezaevi içinde cezaya maruz bırakılıyoruz. Aşısız mahkumlara PCR testi veya ziyaret sonrası karantina gibi önlemlere bile razıyız. Bu konular hakkında sesimiz olmanızı ve sıkıntılarımızı dillendirmenizi rica ederim. İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olup selametle kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.