Öne Çıkanlar mRNA KKTC Twitter Chabad Mendy Chitrik

İletişim Teknolojileri

Yazan Müge ALİEFENDİOĞLU

Yeni teknolojilere hayır demek kolay değil, bizlere pek çok fayda sağladıkları tartışılmaz bir gerçek; peki farkında olmamız gerekenlerin ne kadarını biliyoruz?

Herhangi bir teknolojiyi yaşantımıza sokmadan önce, cevaplarını bulmamız gereken soruları bilmek ve bilinçlenmek önemlidir.

Örneğin;

  • Yeni nesil cep telefonlarının, baz istasyonlarının sağlığımıza zararları var mıdır?
  • Bebek monitörleri pek çok anne babanın işini kolaylaştırıyor, ama riskleri olabilir mi?
  • Çocuklarımıza vakit geçirmeleri ve oynamaları için cep telefonlarını veya tabletleri vermeil miyiz?
  • 3G, 4G ve şimdi de 5G frekanslarının, insanlara, hayvanlara ve bitkilere etkileri nelerdir?
  • 5 ile ilgili güvenlik testleri yapılmış mıdır?
  • Elektromanyetik frekansların zararlarını azaltmak için neler yapabiliriz?
  • Bilimsel araştırmalardan ve yayınlardan haberdar mıyız?
  • Teknoloji şirketleri yeni projeleri nasıl gerçekleştiriyorlar?
  • Vd…

Bilgisayarlar, wi-fi, cep telefonları, akıllı sayaçlar, baz istasyonları ve diğerleri... Dört bir yanı eloktromanyetik radyasyon yayan cihazlarla çevrilmiş insanoğlunun maruz kaldığı radyasyon miktarı son yıllarda ciddi bir miktarda artırmıştır ve katlanarak artmaya devam etmektedir. Elektromanyetik radyasyon, çevremizdeki doğal kaynaklardan yayılan radyasyondan çok farklı bir yapıdadır ve bu konuda, elektromanyetik radyasyonun tehlikelerini net olarak gösteren10.000'den fazla uluslararası bilimsel yayın bulunmaktadır

Bugün, yukarıda bahsettiğimiz konularda bilgi vermeyi amaçlayan amatör bir web sitesinin tanıtımını yapmak istiyoruz, ‘emradyasyon.com’. Bilimsel yayınları Türkçe’ye çeviren, yayınlayan, hem yurtdışı, hem de yurtiçi çalışmalarla ilgili değerli bilgileri aktaran bir site.

Emeği geçenleri kutluyoruz,ana akım medyanın ve basın yayın organlarının konuyu tarafsız bir şekilde ele almaması temel bir sorundur, ve bu nedenle, ortaya konanbağımsız çalışmalar hepimiz için çok önemlidir.

Ülkemizde, üzerinde durulması, düşünülmesi gereken genel bir bakış açısı var, teknolojik yenilikler, bilimsel olmakla eş tutuluyor. Yeni projelendirilen, yada yeni uygulamaya konulan bir uygulamayı eleştirenler, bilime karşı çıkmakla suçlanıyorlar. Teknoloji ve bilim kavramları, lobilerve ana akım medya tarafında nmanipüle edilerek kullanılıyor.

Biyolojik yaşama zarar veren teknolojiler, güvenlğimiz ve sağlğımız için gerekli güvenlik testlerini nasıl geçiyorlar? Nasıl oluyor da ana akım medya teknoloji güvenliği konusunu görmezden geliyor ve sadece yeni projeleri destekliyor? Kapalı kapılar arkasında neler oluyor?  Aslında gündeme bile gelmemesi gereken girişimlere nasıl izin veriliyor?

Örneğin, teknoloji şirketleri,eğer 5G projelerini gerekli güvenlik testlerinden geçirmeyi göze alsalardı, uygulama aşamasına geçebilmeleri gerçekten zor olurdu. Teknolojilobileri ile birlikte hükümetleri kontrol edebilme gücüne sahip olan bu şirketler, halen, onaylanmış herhangi bir güvenlik testi açıklaması yapamamışlardır ve konuya kayıtsız kalmaya devam ediyor gibi görünüyorlar.

‘emradyasyon.com’gibi amatör ve bağımsız bir ruhla çalışan gönüllüleri takip etmekte fayda var!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.