Öne Çıkanlar BND Bursa Teleferik İlker İpekdal Türkiye

KÖPEKLERİ CHIP’LEDİK, SIRA İNSANLARDA!

Yazan Abdurrahman DİLİPAK

Geçen hafta 2 önemli haber geldi. Tam bizdeki COVİD LOBİSİ harekete geçecekti ki, Euronews’te yayınlanan iki haberle sukut-u hayale uğradılar

İlk haber, DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'tan, aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamada "Elimizde şu an için Covid-19'u bitirecek sihirli bir silah yok ve belki de hiç olmayacak" dedi. (Kaynak: Euronews.com’de 4.8.2020). Biz söyleyince inanmıyorlar, çünkü boynumuzda haç’ımız yok!? Biz kimiz ki FDA’mıyız, Bill Gates miyiz, Elon Musk’muyuz, Huawei’miyiz, biz kimiz ki! DSÖ müyüz! Strafor değiliz mi biz. Biliyor musunuz, bu dün de böyleydi. “Beyaz efendilerimiz” ve onların kahyaları tarafından, “Öz yurdunda garip, öz vatanında parya olarak görülen” bizlere, bizim akademya ve onların siyasi trafik polisliği yapan bürokrasi inanmaz.

Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve 1943'te yayımlanan “Küçük Prens”i okudunuz mu bilmem. Orada başında fes olan bir Osmanlı Astronomi alanında bir gücük gök cismini keşfetmiş ilim adamının buluşunun başında şapka değil, fes var diye kabul edilmediğini, daha sonra Cumhuriyet döneminde, başka bir kongrede, fesi çıkartıp, şapka giydiği için bu buluşunun kabul edildiğini anlatır. Bu kitabı alın okuyun efendim.

Neyse arada bir Trump ile Kraliçe, Bill Gates ve Elon Musk, FED ile LIBOR lobisi kavga ediyor da biz de nefes alıyoruz. Yoksa ağzımıza bağladıkları maskeyi gözümüze, kulağımıza da takacaklar. Adamlar güçlü, baksanıza hepimizi ev hapsine soktular.

Geçen Salı günü, Euronews de bir haber daha çıktı: Almanya’da halk zorunlu maskeye karşı sokaklardaydı. Onlar da gerici değil ya!

Asıl, size başka bir haberim var. Müjdeler olsun, vatanımın toprağına taşına, Chip’lenmeye başladı yurdumun “yerli ve milli” köpek ırkı Sıvas’ın Kangalları!

Dikkat, arıların, kelebeklerin başına gelen, bizim de başımıza gelebilir. Köpeklerin başına gelen de!

Müjdeli haber şöyle: Kangal köpekleri, Sıvas’taki yetiştirme kampında. Kalkınma Ajansıdan Kangal Köpekleri İçin Çipli Takip Projesi. (02/08/2020 58 Sivas mahreçli bir haberden) Bakın Chip, kurbanlık danaların kulaklarındaki elektronik küpe değil. Doğrudan derinin altına enjekte edilen bir Chip!

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 43 dönüm arazi üzerine, Sivas’ta teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığı “Kangal Köpeği Üretim, Eğitim ve Koruma Merkezi” kuruyor. Merkezde her yıl tescilli 400 safkan kangal üretilecek. Kalkınma Ajansı, yerel dinamiklerle güç birliği yaparak, Sivas İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi, Kangal Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yeni bir proje başlattı.

Haberdeki bir detay daha: ırkın saflığının muhafazası, kontrolü ve raporlanması sağlanacak. Merkezde, genetik çeşitliliğe yönelik çalışmalar yapılacak, araştırma yapmak isteyen akademisyenlere uzun vadeli gözlem olanakları sağlanacak.

Yarın, “5G’nin etkileri konusunda hayvanlar üzerinde test yaptınız mı” denildiğinde, bu verilerin kullanılıp-kullanılmayacağını biliyor muyuz? Böyle bir şey varsa, açık olmayan bir projenin “deri altına gizlenmiş ajan” görüntüsü veren başka niyetli kişilerin manipülasyonları konusunda ne gibi tedbirler alınıyor acaba.

Ya da, daha önce Kobaylar üzerinde denenmesi gereken chip’in, doğrudan güçlü bir hayvan ırkı olarak Kangallar üzerinden denenmesi bu hayvanlara yönelik bir suç olabileceği konusunda Hayvanseverler bir girişimde bulundular mı? Bakanlık ya da Üniversite, Kalkınma Ajansı gerekli tedbirleri aldı mı? Bu konuda 7 milyon lira harcanacakmış, bu para hangi kaynaktan sağlanıyor? Buradan elde edilen veriler kimlerle paylaşılacak. Bu her yıl 400 Kangalın hayatını ilgilendiren bir konu. Bu konuda, Gıda Tarım, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarının ne gibi çalışmalar yaptıklarını da merak ediyorum.

İnşallah korktuğum gibi değildir, ama bu konularda, keşke için reklam ve PR boyutundan önce her siyasetçi, bürokrat ve ilim insanının sorması gereken sorular sorulsa ve bu suali mukadderlere cevap verilse, ne iyi etmiş olurlardı.

Birileri yarın, köpeklerde denedik, sıra sizde demesin de, Allah korusun. Bu konudaki gümbürtü, İstanbul sözleşmesini aratması, bana göre sürpriz olmaz. Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.