Öne Çıkanlar Türkiye DSÖ Cristian DROSTEN Biyolojik Savaş Orhan Kutan

KORKU PANDEMİSİ

Yazan Abdurrahman DİLİPAK

Herşey Covid ile başladı. Bu işte bir gariplik yok mu? Çin’de Wuhan’da başladı, 5 eyalet dışına çıkmadı ama dünyayı kasıp kavuruyor. Çin’deki bugüne kadar ki toplum ölüm sayısı, aynı dönemde Çin’de gripten ölenlerden daha az. Çin’de geçen hafta hayat normale döndü. Ne maske, ne fiziki mesefe, ne kolonya! “Oh ne rahat, Çin’de hayat, Canlı hayvan çiftliğinde işler kesat!”

Dünya’nın en gelişmiş ülkesinde (!?) son durum, dünyadaki can kaybının toplam dörtte biri (!?) Dünya nüfusunun dörtte birine sahip Çin’deki can kaybı resmi kayıtlara göre Türkiye’den az. Komedi! ABD’ de ölüm 173.000, Brezilya 108.000, Meksika 57.000, Hindistan 51.000, İngiltere 41.000, İtalya 35.400, Fransa 30.400. Bunlar size inandırıcı geliyor mu?

Mikrop mutasyona uğradı diyorlar, bir yandan da birileri, “aşı hazır” diyor, birileri 2020 sonunu bekleyin diyor. Çin zaten aşıyı buldu, herkes iyileşti ve hep birlikte havuza girdiler, yıkanıp pir-ü pak oldular.(!?) Biri bizi işletiyor ama kim, Bill Gates mi dünya sağlık örgütü mü, ABD mi, Çin mi, Rusya mı? Bir yandan da uyarıyorlar: “sürekli mutasyona uğrayan bu mikrop için aşı ya da ilaç belki hiçbir zaman bulunamayacak”.

Bizim bilim adamları bizim bilmediğimiz farklı bir dille kendi aralarında konuşmaya devam ediyor, hem de hani şu “BİREY” tanımı var ya, din, tarih, gelenek, ahlak gibi değerlerden soyutlanmış, izole bir bilim dili ile. Ne siyasetin dilinden bir sonuç çıkıyor, ne bilim’in! (D.M.DoğanTwitinden)yüksek öğretimin Türkçesi: Rat testisinde tunikamisin ile oluşturulan endoplazmik retikulum stresine karşı melatonin kullanımının etkisi. Fruktozla beslenen ratlarda stevia rebaudiana’nın serum irisin ve glukagon benzeri peptid 1 (gip1) düzeyleri üzerine etkileri. sadece 2 tez.”Bir yandan da “Yeni Normal”i konuşuyoruz, hiçbir felsefi derinliği olmayan bir dille. Ve Bol bol istatistik dinliyoruz.

Şimdi bir korku bahanemiz daha oldu: Güneşte patlama! The Economist de yazmıştı. “Tarihin sonu” nasıl gelecek. Din ne diyor, Kehanet ne diyor, bilim ne diyor, media ne diyor, siyaset ne diyor: Covid yoluyla mı, volkan mı patlayacak, güneş mi? Atom mu patlayacak, kıyamet savaşı ile mi? Dünyaya metaor mu çarpacak?. Ölümlerden ölüm beğenin!.

Korku patlaması” yaşıyoruz aslında. Saçma sapan bir süreç. Güneşte patlama olursa, yüksek irtifa ve alçak irtifa uyduları uzayda parçalanacak ve başımıza yağacak. Güneş patlamazsa dünyada volkanlar patlayacak ve buzullar eriyecek, patlarsa da buzullar eriyecek bu defa depremlerle dünya sallanacak. Zaten bir de bin yılda bir yaşanan dünyanın manyetik kutbundaki bilinen bir kayma söz konusu. Bir şeyler olacak ama ne olacak bilmiyoruz. Bu belirsizlik ortamında birileri, dünyayı kontrollerine almak için düğmeye basmış bulunuyor. Aslında biz www.5gvirusnews.com olarak bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Bize şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olabilir. Hep yazıyoruz, İnsanlara Chip takmak istiyorlar. Starlink, Neurolink, Yapay zeka RPT3, NEOM, 5G, Covid,  Humonoid Siber ordu hepsi bu komplo ile ilişkilendirilmiş komplo hükmünde siber tehdidin parçacıkları.

Dünyanın bütün erdemli, namuslu insanları birleşin. Karanlığın en koyu anı aydınlığa en yakın olduğu zamandır. Yakamızı cahillik, zulüm, ahlaksızlık belasından kurtaralım, dürüst, bilgi, cesur insanlar, ittihat, ittifak, itilaf ederek, adalet, barış, özgürlük yolunda ilerleyelim. Herkesin canı, malı, inancı, aklı ve namusunun güvende olduğu, herkesin inandığı gibi yaşayıp, düşündüğünü özgürce ifade edebildiği, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olduğu, işin ehline verildiği bir dünya için birbirimize karşı değil, birlikte olmamız gerek. Dini, ideolojik, politik ve felsefi kanaat farklılıkları ve çıkar çatışmaları ile bu günlere geldik. 

Bütün insanlığın hayrına olmayan bir teklifin sahibi olmamalıyız. Doğduğumuz ana babayı, toprağı, zamanı, derimizin rengi ve cinsiyetimizi biz seçmedik. O zaman birilerinin bu farklılıklar üzerinden bizi kışkırtmasına izin vermeyelim. Tehlike büyük! Tefrika en büyük düşmanımız. Selam ve dua ile. Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Her topluluk layık olduğu gibi idare olunacaktır. Biz kendimizi değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü  değiştirmeyecektir.

Daha akıllı, daha dürüst ve daha cesur!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf Toygun 4 yıl önce

hım...