Öne Çıkanlar Türkiye DSÖ Cristian DROSTEN Biyolojik Savaş Orhan Kutan

KOVİD 19’DA SON DURUM?

Aynen masallardaki gibi, Covid’19 konusunda 6 ay bir güz gittik, sonra dönüp bir de arkamıza baktık ki, bir arpa boyu bile yol almamışız.

Bize söylenenler aynı: Maske tak, fiziki mesafeyi koru, evde kal, kolonyo kullan, elini yıka!

Yazın rahatlayacaktık, olmadı. Aşı ilaç filan hikaye. Hep başa dönülüyor. Yeni salgınlar, dalgalar ve mutasyonlar söz konusu.

10 yıl önce, 5 yıl önce söylenen, yazılan ve çizilenlerle bugün söylenenler arasında pek bir fark yok.

Bu arada bizim medianın gündeminden ABD’deki halk hareketi düşse de, olaylar daha tehlikeli bir hal aldı. Bir yandan bu olaylar iç politikanın bir malzemesi artık. Öte yandan beyazlar siyahlara karşı, siyahlar beyazlara karşı silahlanıyorlar.

Biz Covid’19 ile oyalanırken 5G ve Starlink projesi tam gaz devam ediyor. Ve tabi Humonoid projesi de.

Evet “Gates, 2015 yaptığı bir TED X konuşmasında, dünyayı bir sonraki büyük salgına karşı uyarmıştı ve “Önümüzdeki 10 yılda bir şey 10 milyon insanı öldürürse bu muhtemelen savaş değil, oldukça bulaşıcı bir virüs olacaktır" demişti. Gates, 5 yıl önce Corona Virüsü mesajlarını vermişti adeta. Nasıl yayılacağı gibi nasıl önlenebileceğine dair öngörülerini de paylaşmıştı.”

Ne alaka değil mi, Bill Gates, Elon Mask ve Huwaei’nin patronu Ren Zhengfei. DSÖ de Trump da, Rothchid lobisi de, Avrupalı liderler de, Şi Cinping de yalan söylüyor hem kendi halkına, hem de dünyaya. Kirli, kanlı, çirkin, aşağılık bir oyun oynanıyor.

Açıklanan rakamları gerçeği anlamamıza yardımcı olmuyor. Maskeyi bu şekilde kullanmak doğru değil. Kolonya ile bu işi çözemezsiniz. Eve kapanmak uzun soluklu bir çözüm olamaz. Sosyal mesafe her zaman doğru bir çözüm değil. İyileşmekte olan hastalar, ya da zayıf bulaşılar için sürü pandemisini engeller. Kolonya’nın etkisi 10 saniye sürer, ama kolonya uçunca, insan derisindeki koruyucu yağ tabakasını da yok eder.

Biri inatla mesela “Kekik” gibi anti viral endemik tür bitkilerden söz etmiyor. Zaten THC-CBD’yi ağızlarına bile almıyorlar.

Maske tak diyorsunuz da, o maskeler bu sıcakta, insanın yeteri kadar solunup yapmasını engeller. Bir yandan Oksijen alamaz, öte yandan verdiği karbondioksiti yeniden solur. Ağzından çıkan mikroplar panelde yoğuşur ve daha fazla riskli bir hal alır. O maske zaten tıbbi atık hükmünde olduğundan o şekilde imhası gerek, mevcut şekli ile elde, kolda, evde, sokakta, çöpte her yere mikrobu yayıyoruz. Aynı maske ile gün boyu dolaşamazsınız. Bakın yakında sokakta giderken düşüp bayılanları görürseniz şaşmayın. Kalp, şeker, üst solunum yolu sorunu olanlar, akciğer yetmezliği, astım, şeker, Tansiyon hastası olanlar, geriatrik sorunlar yaşayanlar için maske yaz aylarında çok daha tehlikeli bir hal alacak.

Bakın, ortamdaki mikrop rüzgarla savrulunca yüzünüze maske taksanızda, saçınıza tutup, saç diplerine yerleşip uzun bir zaman yaşayabilir ve bulaştırıcı olabilir. Bunu konuşan var mı?

Maske üreticilerinden stok için önceden üçte bir kamu payı alırken, aslında üreticinin uluslararası markette rekabetini kırıyorsunuz. Rezerv tutma zorunluluğu getirin, rapor isteyin kârından kaynak oluşturun. Herkesten zorunlu kamu payı alınca yüksek kamu rezervi depoları doldurunca başka ülkelere yardım diye maske, Ventilatör filan gönderiyoruz. Bu işlere kim nasıl karar veriyor bilmiyorum. Bazen işte böyle kaş yapalım derken göz çıkartıyoruz. Batıdan ilaç beklerken kendi geleneksel metotlarla tıbbi rezervleri, kapasitemizi harekete geçirme konusunda yetkililerden bir söz duyamıyoruz.

Bakın bu işler doğru gitmiyor. Bilim kurulundaki insanlar bu gerçekleri bilmiyor olamazlar. O zaman bu işler nasıl böyle oluyor. Yarın yanlış gidişin farkına vardığımızda bazı işler için çok geç kalmış olabiliriz. Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aras Semerkand 4 yıl önce

Virus bir paravan . Gercek niyet 2021 Davos toplantisinda konsulacak zaten. The Great Reset . Karsimizda Allahi/Kurani kendi cikarlari dogrultusunda taklit eden bir olusum var . Neuralink projesi eski babili kurmanin on adimi. Insanlarin beyinlerine huketmek icin once herkes her dili ogrenebilecek pazarlamasi ile cikacak Elon Musk. Buna hayir diyen olmaz. Eger herkes ayni dili konusursa veya birbirini anlarsa hizlica , dunyada devlet diye birsey kalmaz. Bugun AB binasi bir Babil kulesi seklinde insa edilmistir.

Avatar
Ahmet 4 yıl önce

Sen yapma yokluğun aranmaz