Öne Çıkanlar Türkiye DSÖ Cristian DROSTEN Biyolojik Savaş Orhan Kutan

“YENİ NORMAL”

Paranormal” diye bir şey vardı, onu biliyoruz. Bu “Yeni Normal” “eskiden yok idi, iş bu rivayet yeni çıktı.Bilime ve Uluslararası düzene iman edenler için bir bakıma yeni iman esasları belirlenmiş durumda ve buna razı olmamız isteniyor. “Yeni Normal” temelinde değişen düzen, hukuk, bilim teknoloji alanında “yeni”Norm”lar var. Bu “Norm”ları koyanlar yeni dünya düzeninin, “İlahları ve Rableri” olacaklar. Böylece bizim üzerimizde hüküm koymaya ve bizi terbiye etmeye çalışacaklar. Corona sürecinde bu basit bir başlangıç ve sağlık gerekçesi ile zihinlerde meşruiyet kazanması için iyi bir vesile.

Paranormal”, "normal dışı", "normal ötesi" demek. Daha çok telepati, psikokinezi gibi psişik fenomenleri, bilinen fizik ve kimya yoluyla açıklanamayan, psişik olayları ve yetenekleri tanımlamak üzere Parapsikoloji'de kullanılan bir tanımdı.

Yapay zeka ile, artık kavramlar ve terimler de anlam değiştiriyor. Artık “Gerçek üstü” yani “Sür-reel” out, “sanal gerçeklik” ve “artırılmış gerçeklik”in. Artık bir olay ya da olduğu karşısında, “gerçek ne kadar gerçek”, diye sorabilirsiniz. “Hangi gerçek” sorusunun cevabı nereden, niçin, nasıl baktığınıza bağlı. Birden fazla gerçek olabilir. 5G doğru bir proje mi mesela. Tek amaç para kazanmak, uluslararası sisteme entegre olmaksa neden olmasın. Ama bu sitemi kurgulayanların nihai gayeleri, sizin nihai gayenizle örtüşmüyorsa, o zaman bu sisteme karşı mücadele etmeyi tercih edebilirsiniz. Bu, bu konuya inanç, ideoloji, politik, çıkar açsından nasıl baktığınıza bağlı bir konu.

Aslında bu çatışma dün de vardı, ama bugün daha keskin.

Dün bir “Norm” vardı, buna uygun davranıyorsanız, “Normal”diniz, değilse “Anormal” yani “Norm dışı” kalıyordunuz. Hatta “Norm Hukuk” vardı, anayasa ile eş değerde nerede ise, Yasa, o norma uygun değilse hukuk dışı sayılıyordu. Peki şimdi ne olacak,  Norm değişince ne olacak, “Anormal” mi olacağız. Hayır, “Norm” değişecek ve siz “Yeni Norm”a uyacaksınız. “Eskiyi unut, yeni yolu tut, yarına umut, sen ol çocuğum”. “Yeni Normal”in kurallarını yazanlar, yine eski normali kurgulayanlar aslında. Netekim “dün dündür, bugün”se bugün. “Eski normal” dünkü çıkarlarına göre kurgulanmıştı, “yeni normal”, bugünkü çıkarlarına göre olacak elbette.

Yeni Normal”in İngilizcesi “New Normaly”. 2007-2008 mali krizi sonrası 2008-2012 küresel durgunluğunun ardından ekonomik ve mali durum tablolarındaki radikal değişiklik, “yeni norm”ların üretilmesini zorunlu kıldı. COVID-19 salgını sonrası finans piyasası ve siyaset, piyasa ve toplum hayatındaki zorunlu görülen yeni düzenlemelerin temelindeki ihtiyacı ifade eden bir kavram bu “yeni normal”. Daha önce anormal olan bir şeyin yaygın hale gelince siyaset ve toplum nezdinde sanal bir meşruiyet kazanıyor. Bu kavram aslında bu sanal meşruiyeti ifade etmek için kullanılan bir kavram ve biz bunu tercüme ederek, karantina günlerinin ardından kısıtlı ve kontrollü, süreklilik kazanma ihtimali olan bir normalleşme için kullanmaya başladık. Ama hiçbir şey eskisi gibi olmayacağı için, eski normali artık unutmamız yeni durumu normal kabul etmemiz gerekiyor.  Korona geldi böyle oldu ve göreceksiniz bu iş burada kalmayacak. Bugün siz kişisel bilgilerin gizliliğini bir “norm” olarak kabul ediyorsunuz ama gelecek “yeni normal”de böyle bir şey olmayacak.

5G ya da robot teknolojisi, yapay zeka konusunda batılılarla işbirliği yapar, onların talepleri doğrultusunda mal ve hizmet üretirseniz, bugün ciddi anlamda para kazanabilirsiniz. Ama bu proje hayata geçirildikten sonra bu paranın hatta insanın, emeğin bir değeri olmayacak. İnsan eli ile, insanlığın geleceğini tehdit eden bir süreç işletiliyor. İnsanoğlu kendi cehennemine adeta kendi sırtında odun taşıyor. Yer ve gök işgal ediliyor. “Ama biz para kazanacağız” mı diyeceğiz! Ama istihdam oluşturacağız. Halbuki, bugün pasta alabileceksiniz ama yarın kesin aç kalacaksınız! Hatta yaşama alanı bulamayacaksınız. Dahası üremenize bilen izin verilmeyebilecek.. Bu Levithan’ı bugün global bir dayanışma ile durdurabilirsek, ve yaşananlardan ders çıkartarak teknoloji ile daha sağlıklı bir ilişki kurabilirsen bu badireyi atlatabiliriz. Yoksa yeni dünyada insana yer yok. Sistem dışına itilen insanalar birer biyonik köle statüsünde olacak. Önce kısırlaştırılacak ve genetik risk, kriminal risk ve verimlilik katsayısı açısından  yeni normalin altında iseniz bir “tık”lık canınız olacak.

Birileri “Tanrının kırallığı” için, birileri “Tanrı’yı kıyamete zorlamak” için savaşıyor. “Eski Normal” ile “Yeni Normal” arasındaki tek fark, yeni efendimizin kim olacağı.. “Yeni Demokrasi” bize, celladını seçme özgürlüğü veriyor.

Covid öcüsü ile korkutularak evlere kapatıldık ve 24 saat eğitiliyor ve ehlileştiriliyoruz. Ölümü göstererek kısırlaştırılmaya, uzayın işgaline, dünyanın yeniden yapılandırılmasına razı olmamız ve bunu normal karşılamamız isteniyor. Yoksa siz “Anormal birisi” olursunuz!?. “Akıllı olun, söz dinleyin, oturun oturduğunuz yerde” diyor Sam amca, mahdumları ve şürekası!

Derin devlet” ve “E devlet”e karşı, “Derin Millet” ve “E-Millet”in yeni bir medeniyetin inşası için önce “LA” demeyi, “Hayır” demeyi öğrenebilmesi gerek.  “Yeni emperyal dayatmalara karşı”, global tehditlere karşı,  “Hayır diyebilen bir Türkiye” için selam ve dua ile.

URL: www.dilipak.com

Youtube: Abdurrahman Dilipak

Twitter: @aDilipak

Facebook: dilipakabdurrahman

İnstagram: @abdurrahmandilipak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengiz Pazarbasi 4 yıl önce

Yeni Normalin iyi tarafları olabilir. Örneğin, şu "profesyonel" futbol zırıltı patırtısı bitti, bitiyor. Holiganlık, fanatiklik, insanlığın hiçbir yararına olmayan boş işlerden yüz milyonlarca para kazanmak, reklamlar, futbolcular & mankenler, paralı-şifreli yayınlar, vs... Yeni Normal'de herkes sporla "amatörce" uğraşsın. İşin içine para-pul, şan-şöhret ve bilumum rezillikler girmesin.

Avatar
Cengiz Pazarbasi 4 yıl önce

Ama Yeni Normal'in kötü tarafı: ABD'de lokantaların %80'inin yılbaşına doğru iflas edip kapanacağı tahmin ediliyor. Kalan %20 muhtemelen çok zengin kesime hitap edecek. Türkiye'de de benzer süreç yaşanabilir. Bugün 40-50 TL olan bir porsiyon iskender kebap, yılbaşından sonra 300-500 TL falan olabilir. O da sadece çok sınırlı sayıda lokantada!

Avatar
Yusuf Toygun 4 yıl önce

yeni normal, yeni rablerimizin dinlerine uyuyup uymama durumu. yani "meşru" kelimemizin kuması.