TRUMP YA DÜNYA LİDERİ OLACAK YA DA SADDAM GİBİ BEDEL ÖDEYECEK

5G

Koronavirüs yeni dünya düzenini belirleyecek

Yazan Muammer KARABULUT

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) maddi yardımlarını durdurduğunu açıkladı. ABD'nin bu süreçte WHO'yla ilgili bir soruşturma yürüteceğini de söyledi. Trump bu soruşturmanın, “WHO'nun koronavirüsün yayılmasını gizlemesine ve süreci iyi yönetmemesine yönelik olacak" dedi.

Son dönemde WHO'ya yönelik eleştirilerini düzenli olarak artırarak küresel güçleri hedefine alan Trump basın toplantısında, "Örgütün kimsenin inanamayacağı düzeyde sorunları var." diye konuştu.

Doğal olarak Trump’ın açıklamalarına yanıt ise Microsoft'un kurucusu Bill Gates’den geldi. Trump'ın WHO kararını Gates Twitter'da eleştirdi. Gates, "Küresel bir sağlık krizi yaşanırken Dünya Sağlık Örgütü'nün fonlamasını durdurma fikri, kulağa geldiği kadar tehlikeli. WHO'nun görevi Covid-19'un yayılımını yavaşlatmak ve eğer çalışlmaları durdurulursa onların yerini alabilecek başka bir kuruluş da yok. Dünya'nın WHO'ya her zamankinden çok ihtiyacı var." dedi.

Donald Trump WHO’yu eleştirirken yanıtın Bill Gates'ten gelmesi, ABD’nin WHO’ya yardımları kestiğini açıklaması, dünya’da yaşanan koronavirüs salgının arkasında ki gerçekleri de araladı.

Bill Gates Twitter’den verdiği açıklama Trump’ın, ÇİN ve kürselcileri ile aynı anda savaştığını da ortaya çıkartı.

Trump için bundan sonraki süreç, Saddam’ın Irak’ta yaşadıklarından farksız duruma getirdi.

Koronavirüs ile başlayan yeni dünya düzeni her şeyi alt üst ederek devam ediyor. 15 Nisan 2020

Yorumlar (2)

gökhan 4 Yıl Önce

sizlere nasıl destek verebiliriz

Anıl 1 Yıl Önce

Amerika başkanlığını kaybederek bedeli ödedi. Kaybettirilerek yada..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.