Yazan Sabahattin İSMAİL
Şener Elcil, eski Rum malları için, "ganimet" nitelemesi yapıyor ve "ganimetçilerin, işgal ürünü Rum mallarını satarak vurgun vurduğunu, bunun yağma ve hırsızlık olduğunu, Rum mallarının yağmalandığını" iddia ederek yabancılara satışına karşı çıkıyor... Ama aynı Şener Elcil, perde gerisinden, kardeşleriyle birlikte, eski Rum mallarını satıp milyonlarca sterlini cebe indiriyor ve eleştiriler gelince, bunu "ANAMIN AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR" diye savunuyor.
Peki, ona ve destekçilerine sorarım:
- Bu söylem, büyük bir çelişki, tutarsızlık, siyasi sahtekarlık, siyasi iki yüzlülük, siyasi ahlaksızlık değil mi?
- Bize göre helaldir de, senin, "İşgal ürünü, hırsızlık, ganimet" dediğin bir mal, nasıl oldu da ananın ak sütü gibi helal malın oldu?
- Kendi ifadenle, "işgal ürünü, ganimet ve hırsızlık mal" helal olur mu?
- Madem, kendi ifadelerinle, "KKTC diye bir devlet yok, KKTC, mahkemeleri, hükümeti, Meclisi, makamları sahte”; madem buradaki her şey hukuk dışı; madem mülkiyet hakkı ilelebettir, siz bu "sahte" dediğiniz devletin verdiği "işgal ürünü, hırsızlık, ganimet malı niye aldınız”, niye sattınız?
- Sattığınız kişinin, sizden "Ananızın ak sütü gibi helal bir mülk aldığını, dolayısıyla suç işlemediğini " niye açıklamıyorsunuz?
- Niye Rum mahkemesine gidip, 1.5 milyon sterlin parasını aldığınız kişi lehinde, bu yönde tanıklık yapmıyorsunuz?
- Eski Rum malı sana, "ananın ak sütü gibi helal" ise, senden parasıyla satın alıp üzerine inşaat yapanlara nasıl helal olmaz?
- Sizler, KKTC yargısının, 5 Rum’un tutuklu yargılanmasına karar vermesi nedeniyle mahkemelerimize saldırırken, Rum mahkemelerinin KKTC 'de yatırım yapmaları nedeniyle tutukladığı ve 1 yıldır hapiste tuttuğu 5 kişinin tutuklu yargılanmasına niye tepki göstermiyorsunuz?
- Rum mahkemesinin 2.5 yıl hapis cezası verdiği 2 Macar kadın emlakçıya niye sahip çıkmadınız ? Onlar da insan değil mi, onların da insan hakkı yok mu, onların da sizin gibi helal mülk satışı yapma hakkı yok mu?
Bu ayrıcalık yalnız size mi ait?
- Onların sattığı mülkler de, başka Kıbrıs Türklerinin sattıkları da
" ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL" değil mi?Sadece sizin sattıklarınız mı helal?
- 5 Rumun tutuklu yargılanmasını " hukuk dışı, sipariş siyasi dava" olarak nitelerken, niye Rum mahkemelerinin tutuklu yargılama kararlarını da " hukuk dışı ve sipariş siyasi dava" olarak nitelemiyorsunuz ?
Rum ne yaparsa yapsın haklı, Türk ne yaparsa yapsın haksız mı?
- Rum yönetiminin, analarının ak sütü gibi helal malları üzerine yatırım yapan 90 yatırımcımız aleyhine interpolden tutuklama kararı çıkarmasına da niye " helal maldır" diyerek karşı çıkmıyorsunuz?
- Rum sevici yandaşlarınızın KKTC'ye, Türkiye'ye, makamlara yönelik saldırıları karşısında açılan davaları, "basın, düşünce, yayın, fikir özgürlüğüne müdahale" olarak nitelerken, size yönelik haberleri ve belgeleri yayınlayan gazetelerle gazetecileri niye polise şikayet edip dava ettiniz?
- Rum malları gibi, basın ve ifade özgürlükleri de sadece size mi helal?
Bu nasıl bir tutarsızlık ve iki yüzlülük?
Bunca çelişkiyi, tutarsızlığı nasıl izah edeceksiniz?
Ve, son bir soru:
- " Cumhurbaşkanım" diye hitap ettiğiniz ve sık sık makamında ziyaret edip fikir ve destek verdiğiniz Rum yönetimi başkanı Hristodulidis'e de "KKTC 'de kalan eski Rum malları, benim sattığım mallar gibi, ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR. İSTERLERSE SATARLAR, İSTERLERSE ÜZERİNE İNŞAAT YAPARLAR, TUTUKLAMALARA VE İNTERPOL KIRMIZI BÜLTENİ ÇIKARMAYA SON VERİN " diyecek misiniz?