KENEVİR BURADAYIM DEDİ !

YAZARLAR

BEYİN - BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNDE CANNABİS ETKİSİ

Yazan Dr. Erdem ULAŞ ASAM Kendir Enstitüsü Başkanı

Beyin bağışıklık bağlantısının mekanizmalarını tanımlamak ve anlamak için artan bir çaba var.

Birçok bağışıklık sitokinleri ve beyin nörokimyasalları bağışıklık ve beyin sistemleri arasında çapraz konuşma yapar, bağışıklık ve beynin kronik enflamatuar hastalıklarının düzenlenmesini düzenler sitokinler.

Reseptörlerin ve endojen ligandların immünokannabinoid sistemi, beyin-bağışıklık bağlantısının bir bileşeni gibi görünmektedir ve yapısının ve işlevinin ayrıntıları üzerinde çalışılmaktadır.

İmmün hücreler CB2 reseptörlerini ve CB1 reseptörlerini eksprese eder.

Kannabinoid reseptör sinyallemesinin, bağışıklık hücrelerinde çeşitli genlerin ekspresyonunu düzenlediği açıktır; bununla birlikte, bu gen aktivasyon programlarının kapsamı ve mekanizmaları daha fazla tanımlanmayı beklemektedir. Kannabinoid reseptörleri GPCR'dir ve bu reseptör ailesinin bağışıklık hücresi fonksiyonundaki önemi giderek daha fazla kabul edilmektedir.

Bu reseptörler için, Th hücresi bastırma mekanizmalarının yanı sıra lökositlerin kemotaksisini ve apoptoz ve tümör supresyonunun düzenlenmesini içeren düzenleyici fonksiyonlar ortaya çıkmaktadır.

Kannabinoid sistemi ve bağışıklık regülasyonunu içeren bu gelişmeler, gelecekte kronik hastalıkların ve bağışıklık eksikliklerinin tedavisi için bu sistemin bileşenlerinden yararlanılmasını gerektirir.

Özet olarak, sağlam kafa sağlam vücudda bulunur. Sağlam vücud için beyin sağlığını korumak elzemdir, CBD 'de vücutta eser miktarda üretilen kannabinoiddir, dışarıdan damla ile alındığında da hem bağışıklığı güçlendirir hem Kan-Beyin bariyerinden geçerek beyninizin çalışma fonksiyonlarını güçlendirir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.