Öne Çıkanlar Sosyal Tıp Bahçeli Muammer Karabulut Ali Yerlikaya Jorge Mario Bergoglio

ANTALYA'DAN ULUSLARARASI  BİR KARAR

Gazeteci yazar Abdurrahman DİLİPAK ile yazar ve Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer KARABULUT’un aylar önce, insan sağlığını tehdit eden 5G ile ilgili iki şirket hakkında açtığı  dava,  1 Haziran 2020 de 1.Antalya Tüketici Mahkemesi’nde görülecek.

Muammer KARABULUT bugün eline geçen duruşma tutanağı ile  1.Antalya Tüketici Mahkemesi’nde açılan davanın, “HMK 119. maddesindeki zorunlu unsurlar içerdiği anlaşılmakla kabulüne” karar verildiğini açıkladı.  KARABULUT’a ulaşan duruşma tutanağında mahkeme, “Davanın üretim ve satışın durdurulması, malın toplatılması istemli dava olarak görülmesini” de kabul ettiğini söyledi.

Davanın düğüm noktası olan,  5G vericileri ve 5G ile çalışan araç ve gereçler konusunda da 1. Antalya Tüketici Mahkemesi, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna müzekkere yazılarak, 5G teknoloji ile yapılan çalışmaların akıbeti, halihazırda aktif olarak kullanıp kullanılmadığı ve insan sağlığına etkileri konusunda bilgi verilmesini” istedi.

Davalı olan, HUAWEİ VE MİCROSOFT’un iki hafta içinde, HMK 129 maddede ki hususları kapsar şekilde, açılan davaya karşı cevap vermesi ve HMK’nın 318. maddesi uyarınca dayanağı, tüm delilerini açıkça ve hangi vakianın delili olduğunu, başka yerlerden getirilmesi gereken belgelerin de dosyaya konulmasını ihtar etti.

KARABULUT açılan dava ile ilgili yaptığı açıklamada ise; “Dava tutanağından anlaşılacağı üzere,  Antalya’da görülecek olan dava, bilim insanlarının uyarı için BM, AB’ye verdiği yüzlerce dilekçe  ve ABD Senatosu’nda 5G’nin sorgulanması sırasında gündeme gelen tüm hususları içeren, tüm dünyanın dikkatini çekecek bir yargılanma olacak. Davanın özü; teknolojilerin insan sağlığını gözetmeksizin, gelişmesinin önüne geçmektir.” dedi. 

Dünya’da ilk kez bu boyutta bir dava açıldığını söyleyen Muammer KARABULUT, “Türkiye’nin bilgi birikimi ve hukuk alt yapısı ile bu davanın tüm dünyada örnek olacağını, özellikle son dönemlerde 5G üzerinde yaşanan tartışmalarda kimin komplo teorisi peşinden koştuğuna da açıklık getireceğini”  belirtti.  

1.Antalya Tüketici Mahkemesi’nde HUAWEİ VE MİCROSOFT davası, 1 Haziran 2020 tarihinde, saat 11.50’de görülecek. 11 Mayıs 2020

Muammer KARABULUT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.