Öne Çıkanlar Russia Georges MAROVİTCH DSÖ Dr Tess Lawrie . AFİK

DSÖ YAYINLADIĞI, “ÇİN RAPORU” İLE YAKAYI ELE VERDİ

Haber : 5G Virus News – Platformu

Dünya Sağlık Örgütü, "Coronavirus Hastalığı 2019 tarihli Çin Ortak Misyonu Raporu (COVID-19), 16-24 Şubat 2020 tarihinde yayınladı. Raporda yayınlanan tüm konular ve kurallar,  12 Mart 2020 tarihinde pandemi ilan edilmesi  ile ortaya çıktı. Belli ki önceden hazırlık yapılmıştı. Hiç değilse adını Covid-20 yapsaydınız.

- Bu hazırlık kim tarafından yapıldı?  

Bu sorunun cevabı ancak DSÖ’nün yöneticileri ne zaman yargılanırsa o zaman ortaya çıkacaktır.

Raporda alınacak önlemler arasında en çok dikkat çeken ve hala tartışılan üç konu vardı. Üçü de bir biriyle çelişkiliydi.

1- RT-PCR Testi /  tek seçenektir.

Çin’de Virüs,  30 Aralık 2019'da bir hastadan üç bronkoalveoler -akciğer hastalıklarının tanısında kullanılan standart bir yöntemdir- lavaj örneği ile alındı, etiyolojisi-nedeni  bilinmeyen- pnömoni ile - RT-PCR testi yapıldı ve pozitif çıktı.  Öncesi ver mıydı, yok muydu herhangi bir bilgiye yer verilmedi.  Adı da Covid-19 oldu. PCR Testinin sorgulanması ise ayrı bir konu. Ama “PCR test sonuçları aynı gün” bildirilecekti. Hastaların klinik iyileşme sonrası 3 gün, 24 saat arayla 2 negatif PCR testinden sonra taburcu edilecekti. Bilim insanları ve hatta mucidi RT-PCR testi ile Covid-19 teşhisi koymanın yeterli olmayacağı açıkladı.  PCR’ı geliştirerek Nobel kazanan bilim adamı Karry Mullis, HIV'i tespit etmek için PCR kullanımı hakkında konuştu : “Kantitatif PCR bir oksimorondur.(1) PCR, kalitatif(2) olarak maddeleri tanımlamayı amaçlamaktadır, ancak doğası gereği sayıları [viral yük] tahmin etmek için uygun değildir. Bu testler, hiçbir şekilde serbest, bulaşıcı virüsleri tespit edemez. Testler, virüslerin genetik dizilimlerini tespit edebilir, ancak virüslerin kendisini tespit edemez.” Fakat DSÖ, PCR testini yeterli bularak pandemi ilan etmekte hiçbir sakınca görmez.  

Henüz daha bilimsel olarak tanımlanmayan, klinik bulguları ayırt edici olmayan bir virüs için raporda, “Her COVID-19 vakasının olmasını gerektiren Bulaşıcı Hastalık Bilgi Sistemi (IDIS) bir vaka teşhis edilir edilmez sorumlu doktor tarafından elektronik olarak bildirilir. O asemptomatik olduğu bildirilen vakaları içerir ve veriler gerçek zamanlı olarak güncellenir.” diyor.

Rapor şubat ayının ortalarında yayınlanıyor. Sanırım böyle bir raporun hazırlanması en az bir ay sürer. O da ocak ayının ortaları gibidir. Ama DSÖ Çin raporunda, bir hasta ile Covid-19’u buluyor ve 12 Mart 2020 tarihinde ilan edeceği pandeminin bütün kurallarını da yazıyor. Sonra anlıyoruz ki DSÖ’nün acelesi, insanların her  gün şu kadar vaka var, şu kadar iyileşti gibi grafikler ile gösterilen algı operasyonu yönetmektir. Raporda, okul ve işyerlerinin kapatılması ile karantina / sıkıyönetim de var.   

          2- Mask / Maske

Taburcu olduktan sonra, aile ve sosyal teması en aza indirmeleri ve maske takmaları istendi.  Maskeyi takması gereken kişi hasta olandı. Ama daha sonra aynı raporda, “Every citizen has to wear a mask in public. / Her vatandaş halk içinde maske takmalıdır.” deniliyor.

Uzmanlara göre, yüz maskeleri gündelik hayatta değil, hastanedeki gibi akut durumlarda mantıklıdır.

Yine sağlıklı veya belirtilere sahip olmayan bireylerde, maskelerin etkili olduğuna ilişkin, "hiçbir bilimsel kanıt yoktur." Aksine, uzmanlar bu tür maskelerin normal nefese müdahale ederek, “mikrop taşıyıcılara” dönüşebildiği uyarısında bulunuyor. Önde gelen doktorlar bunları bir “medya aldatmacası” ve "gülünç" diye nitelendiriyor.

3- Social Distancing / Sosyal Mesafe

DSÖ’nün raporunda yer alan ve İngilizce’deki anlamı ile hayatımıza giren,  tıbbi tanımda yer almayan sosyal mesafe veya sosyal alan;  “kişisel alan ile kamusal alan arasında kalan, bir kişinin kendisinden 120 ile 200 santimetre arasında değişen uzaklık. Az tanınan ya da yeni tanışılan kişiler veya görece resmî görüşmelerde insanlar arasında bu mesafe bulunur.”

Raporda, “Taburcu olan hasta ile sosyal teması en aza indirmeleri” istenirken, “COVID-19'a daha katı 'sosyal mesafe' uygulamalarının benimsenmesi.” İstenmiştir.

Halbuki grip mevsiminde, nerdeyse her evde en az bir grip vakası görülür ve grip olan kişi hapşırdığı için de uzak durulur.

DSÖ’nün Covid-19 raporu, fazla yazıya gerek kalmadan ifade edilmesi gerekirse, örgütün Çin’deki derin bağlantılar ile uydurulduğunun açık kanıtı niteliğindedir.  

Eğer Covid-19’un altından DSÖ çekilirse, geriye bir şey kalmaz.

40 sayfalık raporun adı : "Report of the WHO-China Joint Mission on Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)" 

1)Oksimoron, birbiriyle çelişen ya da tamamen zıt iki kavramın bir arada kullanılması ve bu şekilde oluşturulmuş ifade. Bazen anlamı kuvvetlendirmek için veya edebî sanat yapmak amacıyla kullanılır; bazen de halihazırda kullanılan bir kavramı eleştirmek veya alaya almak için kullanılır.

2)Kalitatif, analitik kimyada maddenin analiz edilmesi için kullanılan iki işlemden bir tanesidir. Analiz, kalitatif ve kantitatif diye ikiye ayrılır. Kalitatif analiz; maddenin ne olduğunu anlamaya yönelik yapılan bir analizdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dr. Cevat Atilhan 4 yıl önce

Yazının başlarında "... DSÖnün yöneticileri ne zaman yargılanırsa ..." denmiş. Dünyada şimdilik öyle bir yargı otoritesi yok sanırım.
Ama asıl soru şu: Türkiye'de Bilim Kurulu'nu kimse yargılamayacak mı?