Öne Çıkanlar BND Bursa Teleferik Mendy Chitrik İsrail

KKTC’DEKİ ORMANI KİM YAKTI?

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa / 26 Haziran 2022

KKTC’de Mersinlik-Ağıllar arasındaki bölgede başlayan ve üç gündür söndürülemeyen orman yangını yağan sağanak yağmurla söndürüldü. Yangına sebebiyet veren Halil Kartal ve diğer kişi yargılanmak üzere tutuklandı.

“VAMPİRİYE” ORMANIN GÖZETLEME EVİNİ KİRALIK OLARAK VERDİLER!

İlk öce yangına sebebiyet verdiği iddiası ile tutuklanan Halil Kartal’ın kim olduğuna hakkında çıkan bir haber ile takip edelim; Mağusa’nın vampiri Halil Kartal, Mağusa, İskele ve Karpazlılara illallah çektirdi. Mağusa’dan gazetemize ulaşan farklı iş insanları Halil Kartal’dan almış oldukları borçlarını geri ödediklerini, borçlarını yüzde 200 faiziyle ödediklerini, ancak buna rağmen hala borçlu kaldıklarını belirtti. Seçim dönemlerinde siyasilerin Halil Kartal’dan borç para aldıklarını bundan dolayı da Halil Kartal’ın her konudan menfaat sağladığını belirten iş insanları, Mağusa’yı, İskele’yi ve Karpaz Bölgesi’nin adeta vampir gibi kanını emdiğini söyledi (bkz)

İşte bu Halil Kartal’a yanan ormanın tam ortası 2015 yılında dönemin Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı olan Mağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek tarafından eski “Ormancı Evi” olarak bilinen yer kiralanıyor.

Aynı kişinin 1-2 dönümlükte ormanın ortasında tapulu yeri var! Güya 3 gün önce başlayan yangın da bu evin etrafını açmak üzere getirilmiş olan iş makinesinin aküsü alev almış, bunun üzerine otlar tutuşmuş, tutuşan otlar da rüzgarın etkisi ile hemen yanında bulunan kiralık, “Ormancı Evi”nin sıçrayarak bilinen orman yangını da başlamış.

Zaten Halil Kartal’ın avukatları da kazanın nedeni iş makinesinin motor kısmından başlayan yangın ile başladığını beyan etmişlerdir. (bkz) Bunu üzerine araçların yanması konusunda bilgi sahibi olan bir kişiye bu patlama konusunu sorduk. O da, “bir araç şase yapmadığı sürece yanmaz. Şase yapması için de çalışır vaziyette olması ve kabloların uzun süre teması gerekiyor! Akü’nün patlaması ile zaten elektrik kesilir ve yangın çıkmaz.” dedi.  Artık yangının nasıl çıktığı bilirkişiler tarafından araştırılacak bir hadise gibi  görünüyor.

“VAMPİRİ” İLE SİYASİLERİN İLGİSİ ARAŞTIRILSIN?

Diğer tarafta Halil Kartal’ın Mağusa milletvekilleri  ile arasının nasıl bir ilişki  olduğu da mutlaka araştırılmalıdır. Örneğin başta Hakan Dinçyürek olmak üzere diğer siyasilere seçimde para verdi mi veya siyasiler bu kişiden para aldı mı gibi araştırmalar hemen başlatılmalıdır.

KKTC Devleti’ni zor durumda bırakan hatta  Kıbrıs Güney Rum Kesimi ve İsrail’den yangın uçağı isteyecek kadar çaresiz bırakan bir yangının mutlaka aynı ciddiyetle soruşturulması gerekir.

Şimdi de Mersinliğin zirvesinde gözlerden uzak bir yerde çıkan yangına basit sorularla yaklaşalım.

1-Dört bir tarafı orman arazisi olan bir yere kim “tapu” verdi?

2-Orman içinde bulunan aynı zamanda eskiden, “Ormancı Evi” olarak kullanılan bu yer, özellikle bu kişiye hangi amaç için verildi?

3-Ormanın ortasında, ormandan kiraladığı evin etrafını telleyerek, “özel mülktür” tabelası neden asıldı?

4-İş makinesi yangını evin içindeki kamera ile elde edildiğine göre, o güvenlik kamerası değil. O zaman, o kamera kayıtları ile  başka görüntülere de ulaşılacak! Yine dört bir tarafı tellenen bir evde dışarıda güvenlik kamerası olma ihtimali varsa bu konuda bilgi ve görüntüler yayınlanacak mı?

Başka sorular da olabilir. Ama bu yangın çerçevesinde siyasilerinde ağır ihtimali olduğu yangın kadar büyük alev çıkartmıştır!

Bin bir türlü zorluklarla var edilen, yaşaması sağlanan KKTC’de ormanın ortasında alem yapacaksınız ve ardından bütün insanlar yangını söndürmek için çaba sarf edecek!

Eğer birlikte, KKTC dolayısı ile Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı askeri tatbikat yapan İsrail ve Rum kesimini çağıracak kadar bir yangın çıktıysa, bu yangına sebep veren kim olursa olsun en ağır şekilde cezasını çekmelidir.  

Ortada gülünecek, üstü örtülecek ve bol dedikodu ile sulandırılacak bir hadise yok!

Ayrıca “özel mülktür”  tabelası asan kişi yangının söndürülmesi için, itfaiye ve Orman Dairesi’ne bildirmiş. Görevliler olay yerine 2 saat sonra gelmiş ve bu arada “vampiri” Halil Kartal o sırada evinde yani yangın sırasında uyuyormuş. (bkz)

Bu bile insan aklı ile dalga geçmektir!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.