Öne Çıkanlar Dünya Ekonomik Forumu DSÖ İnsan Hakları Konseyi HRC Tess Lawrie

VALİ SOSYAL MESAFE UYARISI YAPTI, DİLİPAK’A 5 YIL İSTEDİLER

5Gvirüsnews haber Merkezi İstanbul / 1 Ekim 2021

1 Nisan 2020 tarihinde, Uşak Valisi  Covid-19 nedeni ile Uşak ilinde sıkı tedbirler alıyor, virüsün bulaşmaması için, halkın sosyal mesafeye uymasını istiyordu. Ama üslup ve görüntü sosyal medyada virüsten daha fazla viral oldu.

Aynı gün Ümit KARACA (İyi Partili) twitter hesabından, ''Elinde 14 bin liralık telefon, kuaförünü eve çağırıp saçlarını ördürmüş, kocası fetöcü, kendisi lise öğretmenliğinden valiliğe geçiş yapmış millete sosyal mesafeyi koruyun diye talimat veriyor.'' paylaşımında bulundu.

2 Nisan 2020 tarihinde ise VeryansınTV’de yazan Erdem ATAY dikkat çeken Uşak Valisi ile ilgili pandoranın kutusun açtı. 25 ve 26 dönem AKP Milletvekil olan eşi için, “Hüseyin Kocabıyık, Fetullah Gülen’in en büyük savunucularındandı. Okullarını savundu, cemaatini savundu, olimpiyatlarını savundu, politikalarını savundu, Gülen’in kendisini savundu.” Yetmedi, “1000 yılın en büyük Türk büyüklerinden birisidir.” (1)  dedi.

3 Nisan 2020 tarihinde ise Dilipak, 1 Nisan tarihinde Ümit KARACA’nın paylaştığı   twiti RT yaparak, ''Vali var ,vali var. Yazıcıoğlu gibileri yaşarken yeterince sahiplenebildik mi. Peki öyle kaç isim sayabilirsiniz.'' paylaştı.

Aradan zaman geçti 17 Ağustos 2020 tarihinde, Uşak Valisi nereden emir aldı veya aklına geldiyse DİLPAK hakkında, “Kamu Görevlisine Karşı Görevinden dolayı Hakaret” ettiği gerekçesi ile cezalandırılması isteyerek, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına nezdinde suç duyurusunda bulundu.  

9 Eylül 2021 tarihinde ise Uşak Cumhuriyet Savcısı, Türkiye’de pandemi tarihine geçen iddianameyi hazırladı. Ve DİLİPAK’a 5 yıldan başlayan ceza davası için mahkeme yolu gözüktü.  

Funda Kocabıyık ise Milli Eğitim Bakanlığı’nda dikkat çeken Fullbright Eğitim Komisyonu Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.(2) Sonra da kendisini eşi sayesinde Vali olarak UŞAK’ta gördü.

Abdurrahman DİLİPAK 50 yıldır yazıyor. Ama bu kadar ucuz bir dava ile ilk kez karşılaştı. Ne de olsa plandemi ile ilgili her şey yalan ve ucuz olduğu için, Cumhuriyet Savcıları da açması gereken davalar yerine böylesi şikayetlere iddianame yazıyordu.

Hazırlanan iddianame 3 sayfa, DİLİPAK’ın verdiği yanıt 34 sayfa!

Kaynak :

  1. https://www.veryansintv.com/usaka-vali-yapilan-funda-hanimin-arkasindaki-guc-ne
  2. http://www.usak.gov.tr/vali-biyografi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hiçkimse 2 yıl önce

"it ..... kervan yürür" demiş atalar.hepimiz yürüdüğümüz yolun dikenli,sarp zorluklar içerisinde olduğunu bilyoruz.durmak,yılmak yok .hile,baskı,zulum gerçekleri örtemeyecek.zindanda da çürüsek,kelle de versek mesele değil.Kula kulluk değil ALLAH a kulluğa devam.ne ilk olacağız ne de son.ALLAH bize yeter o ne güzel vekil.