Öne Çıkanlar Sosyal Tıp Bahçeli Mendy Chitrik Muammer Karabulut Ali Yerlikaya

ABD’li Trump Ekibi  DSÖ’yü Dağıttı.

5gvirusnews Haber Merkezi / 11 Kasım 2020

Dünya Sağlık Örgütü  73. Dünya Sağlık Asamblesi İsviçre’nin Cenevre kentindeki  Sanal Toplantı 9-14 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleşecek.

İlk yapılan toplantıda ABD, yeni tip koronavirüsün kökenlerini araştırmak için Dünya Sağlık Örgütü liderliğindeki uzmanlardan oluşan ekibin, "iş tanımının" şeffaf şekilde müzakere edilmediğini ve üye devletlerin kararlaştırdığı yetki doğrultusunda olmadığını bildirdi.

Bu bildirim şimdi DSÖ’ye üye ülkeler tarafından sorgulanması gerekiyor. Eğer tüm üye ülkeleri kapsayan pandemi kararında şeffaflık yoksa, konuşulacak bir şey de yok demektir.  Ve ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı Küresel İlişkiler Ofisi Başkanı Garrett Grigsby toplantıda, Covid-19'un kökeninin araştırılmasına değindi. Bu açıklamada DSÖ’nün en yetkin üyesi olan ABD’nin pandemi ilan edilen Kovid-19’un kökenleri konusunda bilgi sahibi olmadığını göstermiştir!. Tabii ki bu diğer ülkeler için açıkça felaket demek olup, aşı ürten ilaç şirketleri ve Bill Gates bağlantılarını da fazlası ile haklı çıkarttı.

Toplantıda 12 Mart 2020 tarihinde pandemi ilan edilen Covid-19 tanımı ise ancak 10 Kasım 2020 tarihli toplantıda soruşturma açılmak üzere gündeme gelebildi. Ve aşı çalışmaları ise çoktan başladı.

Garrett Grigsby İş Tanımı için,  “tüm DSÖ Üye Devletleri ile şeffaf bir şekilde müzakere edilmemiştir. İş Tanımı ve soruşturmanın kendisi, WHA73.1'de Üye Devletler tarafından sağlanan yetki ile tutarsız görünmektedir. COVID-19'un kökenini şeffaf ve kapsamlı bir araştırma yoluyla anlamak, görevi yerine getirmek için yapılması gerekirdi.” dedi.

DSÖ'yü Kovid-19 salgınıyla mücadelede başarısızlıkla ve "Çin'e merkezli" olmakla suçlayan ve DSÖ'den 6 Temmuz 2021'de çekileceğini açıklamıştı.

194 üyeli DSÖ'nün en üst karar organı olan 73'üncü Dünya Sağlık Asamblesi (DSA), İsviçre'nin Cenevre kentindeki DSÖ merkezinde devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.