Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Mehmet Eymür Deprem TL

ROUNDUP SKANDALINDA YENİ PERDE

BAYER MONSANTO’yu alırken de bu dava vardı. BAYER bir Amerikan şirketi olan MONSANTO’yu 65 Milyar Dolara aldı. Şimdi Almanya Amerikan çiftçisine 15 Milyar dolar tazminat ödeyecek.

5gvirusnews Haber Merkezi / Almanya. 3.7.2020

Alman Bayer firması Monsanto’yuEyül 2016’da  66 Milyar dolara satın aldı.  St. Louis, Missouri, ABD merkezli çokuluslu şirket olan MONSANTO, 1901 yılında kuruldu.Şirket, tarım ve sebze tohumları, bitki biyoteknoloji özellikleri, bitki koruma kimyasalları üzerine faaliyet gösterir. Küresel çapta; 66 ülkede 404 tesiste 21.183 çalışanı, ABD'de 33 eyaletteki 146 tesiste 10.277 çalışanı mevcut. Bayer bu şirketi aldığında da şikayetler vardı. Ancak Bayer yine de bu şirketi devraldı. Bugün ise Amerikan çiftçisinin üçte birine 15 Milyar dolar tazminat ödeyecek. Yani Bayer bu  tarımsal zehir dolayısı ile 45 Milyarlık mali risk altına girerken, başka ülkelerden gelecek tazminat davaları ile iflasa sürüklenebilir.

NE PİRÜSÜ,  HEPİSU HEPİSU

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz adının açıklanmasını istemeyen  bir ziraat mühendisi “Gıda ve sağlık işgal altında. DSÖ, FDI, FAO bunlar içiçe. Herkes herşeyi biliyor. Bunlar global bir çete. Sadece Ronudup değil. Bu devede kulak. Bu işin içinde başka derin bir hesaplaşma var. Niye almayna, niye sadece Roundup. GLYPHOSADE etken maddesi içeren yüzlerce ürün var. Bayer’in kendi markası ZAMPER’de var. Bir Karadeniz fıkrasındaki gibi ‘ne pirusu, hepisuhepisu’ dedi.

BAKANLIK, YEREL YÖNETİMLER, TARIM KOOPERATİFLERİ,  HERKES KULLANIYOR

Bu konularda bilgi sahibi olan Uzman ziraat mühendisi “Maalesef durum bu. Hala Tarım ilacı satılan heryerde bu ürünler satılıyor. Belediyelerdeki Park ve Bahçeler,tarım kuruluşları, tarım işletmecileri ve kooperatifleri, kamu olsun, özel olsun, halen herkesin deposunda bu ürünler var ve herkes kullanıyor. FDI ya da DSÖ,  FAO’dan onay almışlarsa, bu tartışmasız olarak doğru kabul ediliyor. Bu firmalar, tanınmış bitr takım bilim adamlarından da danışmanlık hizmeti alıyorlar, bir takım üniversitelerin bilimsel makalelerinde bu ürünü referans göstererek, akıllara takılan sorulara hazır cevaplar oluşturuyorlar.

BİR YANDAN ÇEVRECİLİK, BİR YANDAN YEŞİLLE MÜCADELE

BAYER’in benzer etkiye sahip ürünlerinden biri de ZAPPER adını taşıyor. Ürün firma tarafından şu şekilde tanıtılıyor: Yabancı Otları Yok Eden Yıkıcı Darbe ! “su bazlı suspansiyon konsantre (SC) formulasyonunda olup, kültür bitkisi yetiştirilmeyen alanlarda yabancı ot mücadelesinde kullanılan kalıcı etki özelliğine sahip sistemik bir herbisittir. Dar ve geniş yapraklı birçok yabancı ot türünü çıkış öncesinde ve sonrasında kontrol altına alır. Uzun süre kalıcı etkiye sahip ürün Çimlenmeyi 4 ay boyunca önler. Bu mücadelede zararlı kabul edilen bitkileri yokederken, doğrudan ve dolaylı bir şekilde tarım zehirleri, hem toprağı, toprak üzerinden suyu, havayı, bitki üzerinden insanı da etkiliyor.

Bu ürünleri kullananlar, bunu özellikle gıda alanlarında kullandıkları için bu etki  daha trajik bir şekilde  görüldü. Özellikle sebzede ve sebze varken üstlerinde kullanıldı. Her ilaçda bu risk var. O yüzden arkalarında bitki grubu ve doz var. Uzmanlar bu ürünlerin Tarım dışı boş alanlar yanında, Depo Zararlıları, Yabancı Ot ve Yeşil Alan Çözümleri olarak kullanıldığını söylüyorlar. Ürün tanıtımında “Tarım dışı boş alanlarda kullanılması” tavsiye edilirken, tarım dışı alanlarda genellikle bu ürünler çok dar alanda kullanılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tayfur Kutlay 4 yıl önce

Tarım bakanlığımız açıklama yaparsa çok iyi olur.Bakanimiza güveniyoruz.