Öne Çıkanlar Twitter COVID19 Chabad Muammer Karabulut Sosyal Tıp

TANZANYA TEST SONUÇLARINI AÇIKLANDI!

Türkiye’de TV’lerde tartışma programlarına katılan bilim adamlarına yeni bir konu daha çıktı. O da, koronavirüs araba yağında neden yok da; çiçek, kuş ve keçi de var? Lütfen tartışın, konu ile ilgili Türk Milletini aydınlatın. Hatta ABD’den Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu’na bağlanın üstüne bir de türkü söylesin.

Gelelim Tanzanya’daki test haberine. Bu haber bana geldiğinde, “kara mizah” diye okudum ve çokça güldüm. Açıkçası doğru olabileceğine fazla ihtimal vermedim. Ama isim ve yerler açık açık yazılınca kaynağını araştırmak istedim. Haberi en son BBC’de de (1)okuyunca daha fazla şaşkınlık geçirdim.

Okuduğum haberlerde, Tanzanya Devlet Başkanı John Pombe Magufuli ülkesindeki büyük koronavirüs yalanını ortaya çıkardığını yazıyordu. Magufuli 3 Mayıs 2020 tarihinde Chato’da katıldığı bir canlı yayında, insandan alınmayan ama rastgele örneklerden alınan PCR-testini laboratuvara yolladığını, hayvanlardan ve meyvelerden alınan bazı numunelerin negatif, bazılarının da pozitif sonuç verdiğini söylüyordu.

Magufuli, örnek olarakta; 30 yaşında Jabir Hamza etiketli, “araç yağı”nın negatif test edildiğini, 45 yaşında bir kadın olan Sara Samweli adını verdikleri bir çiçekten alınan örneğin sonucunun ise sonuçsuz kalmasını gösteriyordu. Bir papaya [paw-paw] örneği gönderdiklerinde ki; 26 yaşında Elizabeth Anne olarak adlandırılan bu papaya da ise test sonucunun pozitif çıktığını yani koronavirüs tespit edildiğini belirtiyordu.

Ayrıca bir kuştan ve bir keçiden alınan numunelerin her ikisinin de pozitif test edildiğini, tavşandan alınanın ise belirsiz olduğunu ekliyordu.

Tanzanya Devlet Başkanı John Pombe Magufuli’nin açıklamalarının ardından Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bakanın bu test sonuçlarını veren laboratuvarlarda araştırma yapmak üzere 10 kişilik bir komite kuruduğunu ve sonuçları da 13 Mayıs'a kadar sunacakları belirtildi. 'nın Ulusal Sağlık Laboratuarı Müdürü ve kalite müdürü hakkında da soruşturma açıldı.

Hükümet, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanan yönergelere dikkatle uyulduğunu söyleyerek iddiaları red ederken, DSÖ Afrika Bölge Başkanı Dr. Matshidiso Moeti ise yapılan testlerin test edildiğini ve bu kadar eleştirel bir şekilde başarısız olamayacağını belirtti.

Tabii ki Tanzanya Devlet Başkanı Magufuli’nin bu gizli yürüttüğü ve sonra da açıkladığı test sonuçları için kendisini kutluyoruz. Afrika’dan dünyadaki insanları süper aptal yerine koyan Bill Gates ve onun kontrolünde olan Dünya Sağlık Örgütü’ne hiç beklenmeyen bir yerden gereken ders verilmiştir. 10 Mayıs 2020

https://www.bbc.com/news/topics/cjnwl8q4qdrt/tanzania

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.