Öne Çıkanlar BND İlker İpekdal BIRD FLU Türkiye Uşak

TÜKÜRÜK TESTİ YAPILACAK

5gvirusnews / Haber Merkezi İngiltere / 23 Haziran 2020

İngiliz hükümeti Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Covid-19 için  "swab" / pamuklu çubuklar kullanmadan,  yalnızca tükürük testi yapılabileceğini söyledi. Sağlık Bakanı Matt Hancock  testin denendiğini ve virüsün salgınlarını tespit etmenin daha basit ve daha hızlı bir yolla sonuçlanabileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, "Tükürük testi, insanların swab kullanmak zorunda kalmadan evde koronavirüs testleri yapmasını daha da kolaylaştırabilir" dedi.

Bu deneme aynı zamanda evde yapılan rutin testlerin virüs vakalarını daha erken alıp alamayacağını öğrenmemize de yardımcı olacak.

Testler, uzmanların uzun bir nazofaringeal sürüntü kullanarak boğazın arkasından örnek toplama hatalarından dolayı vakaları kaçırabileceğini söyleyen standart polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) yöntemi kullanılmayacak.  

Bunun yerine, RT-Lamp adı verilen farklı bir teknik ile tükürük testi kullanılacak.

Pilot program, tekniğin PCR burun çubuklarına karşı daha fazla validasyonunu içereceğini söyledi.

Hükümet, İngiliz firması Optigene tarafından geliştirilen bir testin kullanıldığı denemeye 14.000'den fazla doktor ve sağlık çalışanı, diğer temel çalışanlar ve üniversite personeli ile Southampton kentindeki hanelerinin katılacağını söyledi.

Bazı insanların rahatsız edici bulduğu bir sürüntü almak yerine, katılımcılar bir kaba  tüküreceklerdir. Hükümet, test sonuçlarının 48 saat içinde alınacağını söyledi.

Pilot, Hampshire'daki daha geniş bir kamu hizmetleri ağının yanı sıra Southampton Belediye Konseyi, Southampton Üniversitesi ve devlet tarafından işletilen sağlık hizmetleri tarafından ortaklaşa yönetilecek.

Geçen ay, ABD Gıda ve İlaç İdaresi, Amerika Birleşik Devletleri'nde virüsü tespit etmek için evde tükürük testlerinin kullanımını onayladı.

İngiliz hükümeti ayrıca Chronomics, Avacta, MAP Science ve Oxford Nanoimaging (ONI) gibi şirketlerle swab tükürük bazlı diğer koronavirüs testlerinin potansiyelini de araştırdığını söyledi.

Ayrıca, ısmarlama tükürük toplama kitleri geliştirmek ve mevcut PCR testleriyle kullanılabilecek ürünler için ölçek büyütmek için DNA Genotek, International Scientific Supplies Ltd, Isohelix ve diğer önde gelen üreticiler de dahil olmak üzere tedarikçilerle birlikte çalıştığını söyledi.

Pilot, dört haftaya kadar çalışacak ve insanları haftalık olarak test edecek ve hükümet programda toplam 33.000 - 40.000 testin sonuçlanacağını söyledi.

Şimdi merakla beklenen Covid-19 sonuçlarının nasıl etkileneceği. Ve  PSR test sonucu pozitif çıkan bir hasta, tükürük testi negatif çıkarsa ne olacak?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.