Öne Çıkanlar Dünya Ekonomik Forumu DSÖ İnsan Hakları Konseyi HRC Tess Lawrie

HAL-İ PÜR MELALİMİZ

5G ile ilgili gelen bilgiler, birilerinin memleketin yaklaşık yarısında işe koyulduklarını gösteriyor, hem de bu işin muhtemel risklerini hiç araştırıp, sorgulamadan.

Bill ve Melinda Gates Vakfı, aşı, ilaç, sağlık ve gıda konusunda, hemen hemen ilgili bütün bakanlıklarla ortak çalışmalar yapıyor. Anlaşmalar imzalanmış. Bir takım “Yerli ve Milli” (!?) sanayi ve teknoloji kuruluşları da işbirliği içinde ve tabi, hem devlet ve hem de Vakıf Üniversiteleri de dahil.

Gates Vakfı bir yandan bilişim sektöründe at koşturuyor, bir yandan aşı, tohum, gen teknolojileri ile ilgileniyor, bir yandan Probiyotik üretiyor. Bunun için de ayrı bir fon oluşturmuş. “Tuvalet fonu” için hükümetler, sermaye grupları, bir takım vakıflarla anlaşmışlar bile, bir takım ülkelerle. Ve tabi aralarında Türkiye’de var! Para var, iş varsa biz niye olmayalım ki, değil mi!?

Ya hu, daha Covid’19’un tam nedir bilmiyoruz. Mutasyona uğruyor deniyor. Mikrop izole edilmeden tanı kiti mi üretilir. Tanı kiti olmadan aşı ya da ilaç mı üretilir. Olsun, üretiriz. FDI ve DSÖ onay verdikten sonra. Sahi her iki örgütün de süreçteki bir takım kararlarının meşruiyeti tartışılmıyor mu şu günlerde.

Nasıl oluyorsa hiçbir engelle karşılaşmıyorlar. Onların bir takım kişilere, kuruluşlara ulaşma konusunda bir sorunları yok anlaşılan. Sonuçta birileri içinde bütün bunlar “iş”, “iş adamları” da işlerini yapıyorlar. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ev sahipliğinde toplanan, “Küresel Aşı Zirvesi” sonrası alınan bir karar vardı. Bir “Aşı ittifakı” kurulmuştu. “GAVİ” adı verilen projeye fon sağlamak amacıyla düzenlenen ve 50'den fazla ülkeyle kuruluşu bir araya getiren zirvede, 2025'e kadar dünyanın en fakir ülkelerindeki 300 milyon çocuğun aşılanması için en az 7,4 milyar dolar bağış toplanması hedefleniyor diyorlardı. Eğer bu iş kitlesel kısırlaştırma operasyonun bir parçası ise, adamlar işleyecekleri cinayetin bedelinin faturasını da dünyaya çıkartacaklar. Bize de lütuf buyurup bir üyelik veriyorlar. Ve tabi böylece bizim üzerimizden, Türk dünyası ve İslam dünyasını da yanlarına alacaklar. Türkiye gibi bir ülkenin, bu ülkelerin hükümet ve halkı üzerindeki etkisini biliyorlar tabi. Türkiye bölgenin lideri olsun, ama yeter ki, batının, uluslararası güç merkezlerinin yanında dursun.

Sadece Elon Mask 40.000 civarında alçak irtifa uydusu gönderiyor uzaya. Amazon da sırada. Eee, biz de 20 tane göndereceğiz önümüzdeki birkaç yıl içinde. Biz de Uzay yarışında varız demek oluyor bu.. Tabi bize de Uzay Ajansından izin sertifikası veriyorlar. Sonuç, biz de farkında olmayan uzayın işgalini onaylamış oluyoruz. Bizim uydularımız, tarihi şahsiyetlerin isimlerini taşıyacak bu arada. Uzaya fırlatırken, Kurban da keselim.

Ha, artık bir değil, birkaç pasaportunuz olacak. Korona geldi böyle oldu. Biri Global Sağlık Pasaportu. Ya aşı olup pasaportunuzu onaylatacaksınız, ya da dijital bir pasaporta sahip olacaksınız, yani Chip taktıracaksınız. Alerjiniz filan varsa, önemli değil, kolye, bilezik, manyetik kelepçe gibi ayağa takılan tiplerimiz de var. Veriler yeşil değilse, bırakın başka ülkeye gitmeyi, başka şehre de gidemezsiniz. Hatta evinizin kapısından dışarı çıkamaz ya da çaldığınız kapı size açılmayabilir. Hatta anahtarı cebinizde olsa bile.

Bize Pass. Kısmını söylediler, biz de onayladık. Arkasından Performans Pass. Gelecek. Üretim performansınız, kriminal risk ve sadakat katsayınız kredilibitenizi gösterecek. Kredilibiteniz kadar harcayabileceksiniz. Cezalarınız da anında tahsil edilecek. “Yeni Norm”lara  uyum performansınız düşükse kredi notunuz düşecek. Yani yavaş yavaş biyonik robotlara döneceğiz. Bir yandan Humanoid’ler, bir yandan Siborg’lar, robotumsu insanlar ve insanımsı robotlar.

Kişisel verilerin korunması falan hikaye. Bu bugün de yok, yarın da olmayacak. Özellikle bizim gibi, Siber altyapısı olmayan, HW, SW bakımdan dışa bağımlı ülkeleri için bu böyle. Dün, belki 20 yıldan fazla zamandır, altyapı için çalmadığım kapı kalmadı. Ama kimseyi ikna edemedim. Al-sat daha kolay ve karlı geldi. Şimdi işler başka bir noktaya savruldu, frene basmaya çalışıyorum ama, kimseye laf anlatmak mümkün değil gibi. Yokuş aşağı koşar gibi gidiyoruz. Bu işte kâr var, istihdam oluşturulacak, siber teknolojide sınıf yükselteceğiz gibi, kulağa hoş gelen şeyler söylüyor bir takım lobiler kulaklarımıza. Dikkat edelim derim. Ağuyu altın tas içre sunarlar, bal da onun suç ortağı.

Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.