Öne Çıkanlar Tefeci Tekin Arhun Sarper Altıncık Ankara Üniversitesi Can Sarvan

ABD’DE 10 BİN YAŞLIYI KİM ÖLDÜRDÜ?

  • Küresel güçlerin adamı Bill Gates’in aşı merakını hepimiz biliyoruz. Sağlık konusunda Hindistan’dan Afrika’ya kadar bütün kıtalara yardım eden ve her şeyi bilen Gates acaba kendini var eden ABD’ye neden yardım etmedi ve bir tedbir almadı?

Bu soru, dün akşam Hande Fırat’ın CNN Türk’de sunduğu Gece Görüşü programında Wahsington muhabiri Ali Çınar’ın ABD’deki son durumu anlatması ile ortaya çıktı.

Çınar dünyanın en büyük süper gücü olan ABD’nin yaşlılarına bakamadığını ve 10 binin üzerinde yaşlıyı ölüme terk ettiğini, haberinin devamında ise ABD’de sağlık çalışanlarının kullanılmış maske taktıklarını ve bu duruma da isyan ettiklerini söyledi. Program sunucusu dünyanın her yerine askeri müdahale de bulunan ABD’nin kendi ülkesindeki yaşlıları ölüme terk etmesini büyük şaşkınlıkla karşıldı. Bu acı durum karşısında da uzman konuklar, Türkiye’deki hastahanelerde yaşlı hastaları yaşatmak için nasıl çaba harcadıklarını örnekler vererek anlatı.

Ama bugünlerde asıl yanıtlanması gereken soru şu olmalıydı. Bu yaşlıları kim ölüme terk etti? Ve aşı konusunda dünyada umut haline dönüşen Bill Gates, neden kendi ülkesine sağlık konusuna yardım etmiyordu!..

ABD İLAÇ SANAYİSİNİ ÇİN’E EMANET ETTİ!..

Dünyada büyük nüfusuna rağmen, her konuda kontrolü sağlayan ve hızla organize olan Çin’de, sözde ortaya çıkan koronavirüs korkusu ve paniği, aynı zamanda dünyanın en büyük güvenlik açığını da ortaya çıkarttı. Bu açıkta doğrudan insan sağlığı ile ilgiliydi. Çin’in büyüyen ekonomisinde, en büyük payın ilaç ve medikal ürünler olduğu gözden kaçmıştı. Ama ABD kongresinin dikkatinden kaçmadı. Kongreye sunulan araştırmaya göre, pazarın %49’una hakim olan Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketilen mevcut ilaçların % 80'nin Çin'de üretildiği ortaya çıktı. Demek ki ülkeler sağlık konularını da küresel güçlere teslim etmişti. Zaten Alman kimya ve ilaç devi olan, Aspirin ve Eroin ile büyüyen Bayer, Amerikan’ın tohum ve tarım ilaçları üreticisi Monsanto şirketini Eylül 2016 yılında 66 milyar dolara satın aldığını duyurmuştu.

Bilinmeyen ise ilaç yapımında kullanılan aktif maddeler ile ABD ‘de kullanılan tüm antibiyotiklerin %97 sinin Çin’den ithalatının yapılmış olmasıydı.

ABD antibiyotiklerin yanı sıra Çin’den doğum kontrol hapı, valsartan gibi tansiyon ilaçları, heparin gibi kan sulandırıcıları ve çeşitli kanser ilaçları, penisilin, askorbik asit (C Vitamini) ve aspirin gibi yaygın ilaçlar ile HIV, Alzheimer hastalığı, bipolar bozukluk, şizofreni, kanser, depresyon, epilepsi tedavisi için kullanılan ilaçlar da yer alıyordu.

Bu durumda sorumuzun yanıtı da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. O zaman dünya sağlığını ilgilendiren stratejik bir konuda, Çin’in nasıl iddialı duruma geldiğini bilmemiz gerekiyor. Bunun yanıtı ise Mayıs 2000'de Bill Clinton Başkanlığında ABD’nin, çokuluslu şirketlerine Çin’e taşınma konusunda verdiği güçlü destektir. ABD’de birçok sendikanın güçlü itirazları ve uyarılarına rağmen, Çin'in Dünya Ticaret Örgütü'ne girmesi ile başlayan ve Çin’in üretim merkezi olma süreci bu desteğin sonucudur. Çünkü karşılığı bulunmayan ABD doları ancak daha ucuz olan Çin üretimi ile dünya hakimiyetini artırabilirdi. Ve böylelikle Çin’e dünya ticareti için yeşil ışık yakıldı. Çin dünya ilaç piyasasını ele geçirdi.

Koronavirüs ile başlayan süreçte başta ABD’de olmak üzere ilaç fiyatları ve medikal ürünler bütün dünyada arttı. Hastahaneler medikal araç ve gereç bulma konusunda sıkıntı yaşadı. Yalnızca insan sağlığı değil, tarımsal alanda kullanılan ilaçlar da zamdan nasibini aldı.

Önümüzdeki günlerde dalga dalga ölümler yaşanacak. gelecek. Bu durumda sağlıkçılar, adeta savaşta askerlerin silahsız ve mermisiz kalması gibi bir durumla karşılaşacaklar. Üstelik koronavirüs’ün, “yeni bir özelliği daha çıktı” tespitleri ile her yıl salgından ölen milyonlarca kişi biranda katlanarak dünyada daha büyük bir felaketin yaşanmasına da neden olacaktır.

Bu felaketin tek sorumlusu, Çin’i karşılıksız doları için üretim üssü yapan FED’in doymak bilmez kan emicileri ve hala büyük bir yardımsever maskesi ile ortalıkta dolaşan Bill Gates’dir. Eğer ABD halkı bu kan emicilerin umurunda olsaydı, bugün 10 binlerce yaşlı insan ölüme terk edilmezdi. Unutmayalım, yalnızca II. Dünya Savaşında öldürdükleri insan sayısı yaklaşık 73 milyondur!.. Bunlar için insan öldürmek sıradan bir iştir.

Ayrıca koronavirüs ile yaşananlardan sonra büyük Ermenistan, büyük İsrail, büyük Kürdistan ve BOP gibi masallar ile dünyayı kana bulayanların, nasıl içi boş büyük ABD yarattıklarına bakmak gerçekelri anlamamıza yardımcı olacaktır.

Bu arada ilaç sanayinde dünyanın 5 büyüğü olan ABD, Çin, Japonya, Almanya ve Fransa’da corona virüsü aşısının bulunduğu haberi bu günlerde çıkacaktır. Ama aşı onay Dünya Sağlık Örgütü tarafından verileceği için, bu aşı da Bill Gates’in kontrolünde olacaktır. Ancak aşının insan üzerinde başkaca etkileri olup olmadığını da zamanla bir bir göreceğiz. 24 Nisan 2020

Muammer KARABULUT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.