Öne Çıkanlar mRNA KKTC Twitter Chabad Mendy Chitrik

MASKE TAKARAK AKDENİZ’İ GÖREMEYİZ!

Yazan Muammer KARABULUT

Akdeniz’in en önemli stratejik yatırımı hiç kuşkusuz Rusların yaptığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali aynı zamanda Türkiye’nin de ilk nükleer santralidir. Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapım süreci içerisinde, ışınlanmış nükleer reaktör yakıtlarının sadece bilgisini değil, teknolojisini de elde edecek olması, yine nükleer silah yapımında kullanılan plütonyumun ise bu yakıttan çıkartılacak olması da santralin önemi artıracak diğer bir husustur.

Proje değeri 20 milyar dolar  olarak açıklanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için, 2010 yılında imzalanan anlaşma ile bilfiil adım atıldı. Rusya’da bu santrali de dikkate alarak 2012 yılında Deniz Bankı 3 milyar 504 milyon dolar satın aldı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temeli 3 Nisan 2018 tarihinde, Erdoğan ve Putin’in katıldığı video konferans yöntemiyle atıldı.

Yaklaşık 40 gün sonra da (22 Mayıs  2018)   Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük bankası olan Dubai merkezli Emirates NBD, Rusya'nın en büyük devlet bankası olan Sberbank çatısı altındaki DenizBank A.Ş'yi  3.2 milyar dolara satın aldı. Satış nedeni Rus Sberbank’ın Başkanı German Gref  tarafından, Avrupa baskısı olarak açıklandı. Demek ki Birleşik Arap Emirlikleri'nin bu bankayı alırken Avrupa arkasındaydı.

Gelelim Akdeniz’e 26 Kasım 2018 tarihinde Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Mısır’ın müşterek olarak, Girit Adası'nın batısında düzenlenen ve 30 Kasım'a kadar sürecek olan tatbikata… Avrupa’nın dolaylı olarak Deniz Bankı satın aldırdığı Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu tatbikata, ABD, İtalya, Fas ve Portekiz'den gelen gözlemcilerle katıldığını öğrendik.

Rus Bankası’nı satın aldıktan sonra Yunanistan’ın tatbikatına 6 ay sonra gözlemci olarak katılan aynı Birleşik Arap Emirlikleri, 22 Ağustos 2020 tarihinde  de Yunanistan'a açık destek vereceğini duyurdu.

Ve yazıyı daha fazla uzatmadan özetlemem gerekirse; bugün (20 Eylül 2020) Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde  aylardır maaşlarını alamayan ve servis araçları konusunda sıkıntıya düşen işçilerin yolu kapatarak eylem yaptığı haberi basın yayın organlarında yer aldı.  

Şimdi ABD’yi de doğru okuma zamanı. Küresel sapkınların tez ve anti tez gibi klasik teorisi dikkate alındığında ABD ile ÇİN arasındaki gerginliği bu çerçevede okumak gerekmekte. ABD ordusunu Yunan tatbikatına Joe Biden mi Donald Trump mı yolladı? Güya NATO ülkesiyiz ama sınırlarımızda Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte tatbikat yapıyorlar.

Hala olanları anlamıyorsak ve maske için halkımıza zulüm yapıyorsak hepimize YUH olsun…

Unutmadan, Dedeağaç’a yapılan üssü de bunların üzerine koymak gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.