Öne Çıkanlar İlker İpekdal BIRD FLU Türkiye Uşak Nursultan

İKİ MAHKEME DE GÜN VERDİ

Antalya 1. Tüketici Mahkemesi’nde merkezi ABD’de  bulunan Microsft ve merkezi Çin’de olan Huawei  aleyhinde, 6 Mart 2020 tarihinde açılan davaya destek vermek için, Vedat ÇALIK  da Kocaeli 2. Tüketici Mahkemesinde dava açtı. Açılan dava dosyasını kabul eden mahkeme 2020/119 nolu dosya için,  6 Mayıs 2020 tarihine gün verdi.  

Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı olan Muammer KARABULUT’un, “Üretim ve satışın durdurulması ve malın toplatılmasına”  ilişkin  Antalya 1. Tüketici Mahkemesi’nde açtığı, 2020/139 nolu dava dosyası ile ilgili ilk duruşma ise  1 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.   

Açılan davalara ilişkin açıklama yapan  Muammer KARABULUT, “Teknolojiye karşı değilim.  Ama teknoloji de insan sağlığına tehdit etmemelidir. Artık tüm kullandığımız araç ve gereçlerin kullanım kılavuzlarında, özellikle  insan sağlını ilişkin açıklamalara yer veriliyor.  Eğer  Microsft’un destek verdiği ürünler ile Huawei’nin 5G ile çalışan tüm araç ve gereçleri ile 5G antenleri de dahil, insan sağlığı açısından yan etkileri olmadığını kanıtlasınlar, Dünya Sağlık Örgütü haricinde,  kendilerine bağımlı olmayan bir heyetin imzası ile yayınlasınlar” dedi.

Dünya’daki tüketici yasaları, Türkiye’deki Tüketici kanunun 1. Maddesinde olduğu gibi, “…kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususlar” kapsamında olduğunu söyledi. 28 Nisan 2020

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.