Öne Çıkanlar ABD Aşık Veysel Megali İdea Abdülkadir Aslantaş Özgür Özel

MAHKEME ARA KARARINI AÇIKLADI

Antalya’da Microsft ve Huawie’ye açılan davaya destek vermek üzere, 2. Kocaeli Tüketici Mahkemesi ‘nde Vedat Çalık tarafından açılan davaya ilişkin, 27 Nisan 2020 tarihli  ara karar açıklandı.   

Davayı kabul eden mahkeme, davalı Microsft ve Huawie’den dava metninin tebliğinden itibaren, “2 haftalık kesin süre içerisinde” cevap vermesini istedi. 

Mahkeme Bilgi teknolojilerine müzekkere yazarak, “5G uygulamasının ülkemizde kullanılıp kullanılmadığı, kullanıldığı takdirde ne zamandan beri hangi alanlarda kullanıldığı, aktif 5G antenlerinin bulunup bulunmadığı, bulunmakta ise nerelerde bulunduğu ve sayıları hususunda”  bilgi verilmesini, sağlığa zararlı olduğu gerekçesi ile talep edilen, “5G ürünleri ile ilgili toplatma ile reklamlarının durdurulmasını” ise dava sonuna bıraktı. 

Muammer KARABULUT konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Dünyada büyük kaos yaratan virüs ile 5G uygulamalarının aynı anda gündeme gelmesi, doğal olarak 5G teknolojilerinin de sorgulanmasına neden oldu. Çünkü aynı konu ortada henüz Covid-19 yokken 6 Şubat 2019 tarihinde  ABD Senatosu’nda gündeme gelmiştir.  Ve o gün senatoda konuyla ilgili yetkililere soru soran ABD Senatör Richard Blumenthal’de, o gün açıklamasını, 5G’nin herhangi bir sağlık etkisi var mı? Herhangi bir güvenlik etkisi var mı? Evlere, okullara iş yerlerine daha yakın olan vericiler, muhtemel milyonlarca küçük hücreye zarar verebilir mi?” Sorularının ardından; ‘Amerikan halkının sağlık üzerindeki etkilerini bilmeyi hak ettiğini düşünüyorum.’ diyerek bitirdi. O gün senatörün parlamento da aldığı yanıtlarda, daha önce 3G, 4G ile ilgili olumsuz kanıtlar olmasına rağmen,  5G’nin etkilerinin araştırılmadığına tanıklık edildi. Demek ki dünyanın en gelişmiş ülkesi olan ABD  dahil olmak üzere dünyada 5G’nin insan sağlığına olası olumsuz etkileri göz ardı edilmiştir. Onun için, Türkiye’deki dava dünyaya örnek olacaktır. Türk halkı da 5G’nin sağlık üzerinde bir yan etkisi varsa, bunu bilmeyi hak etmektedir.” dedi. 3 Mayıs 2020

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.