Öne Çıkanlar Russia Dr Tess Lawrie . AFİK AFİK YAACOV Georges MAROVİTCH

“KEŞKE OTOPSİ YAPSAYDIK”

Haber : 5G Virüs News

Bir anda virüs ile birlikte hayatımıza bir çok yeni kavram girdi.  Hepsi ayrı bir bilim dalından uzman bir çok akademisyeni dinledik. Bilimden en çok yararlanmamız gerektiği bir zamanda, hijyen ve el yıkama dışında hala doğruları öğrenmedik. Ama İtalya, Almanya ve İngiltere’deki doktorların sayesinde,  nedeni fazla veya bilinmeyen  hastalıkları çok yönlü  tanıma ve tedavinin en iyi yollarından birisinin de otopsiden geçtiğini öğrendik. Şimdi dünya otopsiyi konuşuyor.

Aslında  Türkiye’de de otopsinin önemi, Mersin Üniversitesi  Tıp Fakültesi / Adli Tıp  Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz tarafından vurgulandı. Çünkü kendisi, Nisan ayında yapılan bir röportajda, Covid-19 tanısı konulmuş olgularda tıbbi otopsi yapılabilirse vücudun tüm sistemleri araştırılarak yeni bulgular elde edilir. Bu durum hem ülkemizin hem de dünyada yeni tıbbi uygulamaların önünü açabilir.” diyordu. Hatta Covid-19’un olağanüstü bulaşıcı olarak algılarımıza yerleştirildiği bir dönemde, bilim adamı cesareti ile “Ben bir hekim olarak bu riski göze alıyorum.” dedi. Fakat TV’lerde şarkı söyleyen bilim adamları da dahil hiç kimse, bu virüsü daha yakından tanıyabilmemiz için otopsinin önemini anlatmadı. Burada sınıfta kaldık.

DSÖ’nün tarafından 12 Mart 2020 tarihinde, dünyada Covid-19’un salgın hastalık ilan edilmesi ile birlikte, otopsi yapılmasına karşı özellikle bir dirençte oluşturuldu. Bu direnç İtalya’da yıkıldı. Prof. Dr. Halis Dokgöz de böylelikle hatırlandı. Dokgöz,  İtalya Covid-19'dan hayatını kaybedenlere neden otopsi yapmaya başladı? anonsu ile TVNET’de “Korona Günlüğü” isimli programa katıldı. Programda,  “Türkiye’de otopsi yapılmamasını eleştirdiğini” söyledi. Görmeden, Covid-19’un organları çok etkilediği söylemlerine karşı da, “organlara etkisi ancak otopsi ile” öğrenileceğini belirtti.

İtalya’da, “Ölüler yalan söylemez” sözünün yanında Türkiye’de Dokgöz’ün,  Unutmayalım, ölüler canlıları eğitir.” sözü akılda kaldı. Tüm bu açıklamalarından sonra Sayın Prof. Dr. Halis Dokgöz ile telefonda ile görüştük.  Kendisine Türkiye’de pozitif bir vakaya otopsi yapılıp yapılmadığını sordum. - “Pozitif vakaya otopsi yapıldığını düşünmüyorum. Keşke otopsi yapılsaydı.” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.