Öne Çıkanlar Twitter Chabad Türkiye COVID19 Muammer Karabulut

OKUMAK YÜREK KIRICI

Amerika'daki Üniversite Öğrencileri,  “Korkunç Bir Psikolojik Baskı Altında,  Deneye Tabii  Tutuluyor.” Acaba Türkiye’deki Öğrenciler ne Durumda?

ABD’de yapılan ilgili araştırma eğitimin, okul hayatının ne duruma geldiğinin belgesidir.  Onun için Türkiye’ye örnek olmasını isteyerek yayınladık. Biliyoruz ki okullarda yaratılan önlemler, akıl dışı ve “okumak ta yürek kırıcıdır.” Sabırla okuyun.  

5gvirusnews Haber Merkezi New York / 3 Eylül 2020

Ron Paul Enstitütüsü, ABD’de Pandemi adı altında dünya ile eş zamanlı yaşatılan kilitleme sonucu,  üniversiteler  ve üniversite öğrenciler ile ilgili bir araştırma yaptı.  

Pek çok genç için önemli bir aşama, eğlenceli ve özgürleştirici bir deneyim de olan üniversiteler özellikle kampüslerde uygulanan çok sayıda kısıtlamanın ağırlığı altında yaşayan birçok öğrenci için, iç karartıcı ve baskıcı bir deneyim haline geldi .

Araştırmanın başlangıcında, üniversite öğrencisinin genç olduğundan dolayı aslında çok az ölüm riski taşıdığını, dahası bu tür genç yetişkinlerin çoğu, koronavirüs enfeksiyonundan sıfır semptomdan küçük hastalık belirtisi kadar yaşadığına dikkat çekerek, baskıyı sorguladılar.

Eğer bu gençlerin sağlığı konusundaki kısıtlamalar, bilinen koronavirüsün özelliklerinden dolayı tehlikeli olmadığı göz önüne alındığında, insanların sağlığını koruma açısından saçma bulunuyor.

Araştırma, Duke Üniversitesi'nde, Syracuse Üniversitesi ve Teksas Üniversitesi ve Texas A & M gibi sert önlemlerin alındığı üniversite ve kampüsler de değil, sorun Amerika'daki birçok üniversite ve kampüste  mevcut uygulamaların birçok öğrenci için yıkıcı olduğu gerçeğidir.

ABD’deki Üniversite, kolej ve kampüste yaşananlar, korona mı yoksa dünyayı değiştirme planımı? Amerika'nın dört bir yanındaki üniversite kampüslerinde iç karartıcı hapishane benzeri koşullarda yaşayan öğrencilerin tanıklıklarına bakalım.

Alabama Üniversitesi

Her şey bir yem ve anahtar. Tüm dönem odalarımızda Zoom derslerine katılmak için para ödemek zorunda kalıyoruz. Arkadaşlarımdan birkaçı şehre bile dönmedi ve onları suçlamıyorum. Aynı eğitimi evde alabilecekken neden alsınlar?

Sadece iki kişi dersim var. Her ikisi de haftada bir gün buluşur. İsterseniz Zoom'a gitmek isteğe bağlıdır. Diğeri aynı anda beş öğrenciye sınıfta izin verir. Vardiyalara gidiyoruz, bu yüzden 1. Hafta ilk beşi, sonra 2. Hafta ikinci beşi, vb.

“Bu üniversiteyi seviyorum ama lisedeyken bütün gün odamda kalacağımı bilseydim, asla üniversiteye gitmezdim . "

Tulane Üniversitesi

15 kişiden fazla toplantı yok. Herkesin zihinsel sağlığı çöküyor. Kimse hasta bile değil ve karantinaya alanlar kurallara uyuyor. Okul asemptomatik testler gerektirir ve görünürde sonu yoktur. Erkek ve kız arkadaşlarımın hepsi perişan. O kadar çok kişi burası hapishanedir ki hiçbir şey yapamayız. Louisiana'da tüm barlar kapandı. Yerel parklarda toplanıyoruz ve polisler onu kapatmak için geliyor. Eğlenceye asla izin verilmiyor. Ama görünürde sonu yok.

Iowa Üniversitesi

COVID çocukları için 'izolasyon yatakhaneleri' var ama korkunçlar. Tehlikeli giysili adamlar geliyor. 2 hafta tecrit var. Ziyaretçi yok. Hemşire nöbetçi ama bir şeye ihtiyacınız olursa 3 saate kadar beklemek gerekiyor.  Okuldaki çocuklar artık test edilmiyor. Bu yüzden tecrit hapishanelerine mahkum edilmiyor.

Middlebury Koleji

Öğrenciler, geliştirmede söz hakkı olmayan bir sağlık sözleşmesi imzalamak zorunda kaldılar. COVID testi negatif çıkana kadar tüm öğrenciler yurt odalarına kapatılıyor. En az 15 Eylül'e kadar hiç kimsenin kampüs dışına çıkmasına izin verilmiyor. Yıl boyunca kampüse ziyaretçi giremez. Okulun bir google formu var. Kasabadan dönen öğrencilerden korkuyor. Bu, Vermont'ta 5 vakanın görüldüğü ve tüm eyalette 55 kişinin öldüğü bir ilçe. Sonbaharda yapılan atletizm yarışmaları iptal edildi. Öğrenciler kampüse geri döndüler, ancak derslerin çoğu uzak olacak ve tabii ki % 3'lük bir öğrenim artışı olacak. Profesörler komitelerin yeniden açılması konusunda aktif, bu yüzden kilitlenme yanlısı değiller.

Yerel eyalet senatörü [okul başkanına] bir mektup yazdı ve çocukları geri getirdiği için üniversiteyi aradı. Öğrenciler bir balonda yaşıyor ama  üniversitenin topluma getirdiği parayı almak istiyor. Ancak gerçek  normale dönmek için hiçbir bir etkileşimi yok.

Güney Metodist Üniversitesi

Öğrenciler yurt odalarının dışında maske takıyor. Başka yurtları ziyaret edemeleri yasak. Kurallara aykırı davranmaları halinde acımasız onur kodu ihlalleri ile tehdit ediliyor. Oryantasyon son dakikada sanal ilan edildi. Yine de bugün, Üniversite'nin izni ve aktif katılımıyla sporcuların kampüste bir BLM yürüyüşü düzenlemelerine izin verildi.

Tennessee-Martin Üniversitesi

Dönemin ilk iki haftası çok farklı geçti. Üniversitede yurtta kalmam gerekiyor. Üniversite kurslarımın tümü çevrimiçi olduğundan, herhangi bir öğrenim kesintisi olmadan aklınızda bulundurun, arkadaşlarım ve ben arkadaş edinmek için yurttan ayrılmadık. Sosyalleşmemizin bir yolu, yurt penceremizi açmak ve arabalarına ya da yurtlarına yürüyen insanlarla konuşmaktır. Yapmamız gereken bir diğer şey de günlük COVID raporu almaktır, eğer bu testi geçemezsek, yurttan ayrılmamıza ve okulda hiçbir yere gitmemize izin verilmeyecektir. Günlük COVID raporunun yanı sıra, yalnızca belirli kapılardan girip çıkabiliyoruz. Üniversite, belirli yollara girmek için anahtarlarımızı iptal etti. Örneğin yemekhaneden dönüyorsak binamıza girmek için yurdumuzun arkasındaki otoparka yürümek zorundayız. Kendimizi ön kapıdan girmemiz gereken ve kilitli olduğu için yapamadığımız bir durumda bulursak bu aslında çok tehlikeli olabilir. Tüm derslerim çevrimiçi. Hepsi çevrimiçi olmasına rağmen, kampüste kalmam, kampüste konaklama için ödeme yapmam ve yemek planı satın almam gerekiyor .

Güney Karolina Üniversitesi

Oda arkadaşları maskeler, mesafeler ve toplantılarla ilgili bir hata yapmaktan korkuyorlar.  Başkan her gün bunun sürdürülebilir olmadığını ve her şeyi kapatmakla tehdit ettiğini, "bağırıyor "... çocuklar sadece çekicin düşmesini bekliyor.

Korkunç. Hiç arkadaşı olmadan dört ay süren karantinadan sonra, çaresizce kampüse gitmesi için teşvik ettik.

Her gün endişeden hastayım. Virüs hakkında değil. Çocuklarımıza zorladıkları zihinsel ıstırap ve sosyal izolasyon hakkında.

Vanderbilt Üniversitesi

Oda arkadaşı yok ... tüm çevrimiçi dersler, kişisel aktiviteler yok, yemek salonları kapalı, kütüphaneler çok katı rehberlik dışında kapalı, başka bir yurt odasını ziyaret etmiyor, her zaman 6 fit mesafe, yurt odasında değilken maskeler zorunlu.

Nashville bölgesini terk edin, dörtlü alana çizilmiş daireler, ilk suç için askıya alma / sınır dışı etme tehditleri, kuralları uygulamak için kampüste güvenlik görevlileri yerleştirildi. Çocuklar uyumsuzluğu bildirmeye teşvik edildi, ihbarcılık özendiriliyor.

Bir haftadır kampüste kaldıktan sonra kızım tek bir kişiyle tanışmadı ve konuşmadı. Yurt odasında neredeyse her zaman bilgisayarının önündedir ve gerçekten çıktığı tek an, gidilecek yemeklerini aldığı zamandır. Bu çok iç karartıcı bir durum.

Teksas Üniversitesi sisteminde kolej

Hepsi Baptist Öğrenci Bakanlıklarının toplanmasını imkansız hale getirdi. Toplantı odaları kampüstedir ve günde 4 defa temizlenmesi gerekir. İnsanlar birbirlerinden 6 fit ayrı kalmalı, her zaman zorunlu maskeler, insanlar geldiğinde sıcaklık kontrolleri yapılmalı ve öğrenci kimlik kartlarının temas takibi için kaydırılması gerekiyor.

Öğrenci  karşılık vermek istiyor ama eylemlerini kimin rapor ettiğini bilmeden çaresiz hissediyor. Çok, çok Sovyet benzeri.

Dayton Üniversitesi

“Çocukların sınıfa gitmesine bile izin vermiyorlar… Hepsi Zoom'da. "

Arizona Devlet Üniversitesi

Ülkedeki en saçma sistemlerden birine sahibiz. ASU uygulamasında 2 sorudan oluşan günlük bir sağlık kontrolü göndermeniz gerekiyor. Herhangi bir şansla bunu yapmayı unutursanız, üniversite hesabınız askıya alıyor. Ben de öğrenci işçiyim… ve masa başında oturmam gerekiyor. 6ft boyunca etrafımda kimse yok, ancak vardiyamın 6 saati boyunca bana maske taktırıyorlar. Aynı şeyi laboratuvarda olan ve bilgisayar kullanan öğrencilere de yapıyorlar. Etrafınızda kimse yokken bile maske takmanız gerekiyor. Hala maskelerin işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum ama öğrencilere onları saatlerce taktırmak saçma.

Ohio Eyalet Üniversitesi

1. Söz :

10'dan fazla kampüste veya kampüs dışı toplantılara katılma / katılma dahil olmak üzere “kurallardan” herhangi birini ihlal etmeleri halinde “geçici askıya alma.” Geçen hafta sonu çocuğumuza taşındığımızda, kampüs dışı konutlarda helikopterler evlerin üzerinde vızıldıyordu. Temelde etrafta dolaşan ve onları yakalamak için çocukları gözetleyen insanlar ve biz onların ne aradıklarını tam olarak biliyorduk. Büyük toplantılar. Bu çılgınlık. Kampüs dışına izin verilmeden önce günlük sağlık kontrolleri. Bu neslin daha önce anksiyete (kaygı ve kaygı öncesi fiziksel belirti.)  sorunları olduğunu düşünüyorsanız, şimdi neye sahip olduklarını hayal edebiliyor musunuz? Sağduyu konularını anlıyorum ama tüm bu aşırı gözetlemeyle hangi ülkede yaşadığımızı gerçekten merak ettim.

2. Söz :

Haziran ayında konut depozitolarının vadesi geldiğinde 'yüz yüze sınıflar, dışarıda maske yok' dediler, testlerden bahsetmediler. Hepsi olumlu ve mutlu ve futbol da olacaktı. Kızım üniversiteye geri dönmek istiyordu. Çünkü orada olmamak, üniversite ortamında, evde izole olmak çok fazla depresyona neden oluyordu.  Bu yüzden gitmesine izin verdik. Öğrencilerin taşınmaya başlamasına 48 saat kala, OSU tüm kuralları değiştirdi. Distopik (Otoriter bir toplum, totaliter bir devlet modeli ya da benzer bir başka baskıcı sistem altında karakterize edilir.) bir cehennem.

Teksas Üniversitesi sisteminde kolej

Her gün, öğrencilerin uyması gereken bazı yeni kısıtlamalar veya kuralları duyurusu yapılıyor. Okulun bu ilk haftasında bile işler daha da sıkılaştırıldı. Belki de en bariz örnek, Konut Departmanının öğrencileri birbirinden uzak tutma takıntısıdır. Okulun ilk haftasından önce konut, öğrencilerin aynı anda apartmanlarımızda veya yurt odalarımızda birden fazla misafir bulundurmasının yasaklandığını belirten bir kararname gönderdi. Geçtiğimiz Çarşamba, sömestrin başlamasından üç gün sonra, yeni bir e-posta: artık herhangi bir misafirimiz yasaktı. Yaz boyunca, tüm binaların koridorlarına, konut sakinlerinin kapılarını hedef alan yeni güvenlik kameraları yerleştirildi.

Johns Hopkins Üniversitesi

1. Söz:

1. 6 hafta önce melez. Yurtlardan atılan ikinci sınıf öğrencileri hariç herkes, bekarlarda birinci sınıf öğrencisi için yer açmak için bir ev veya kampüs dışından bir ev kiralamalıdır. Jrs / Srs genellikle kampüs dışında yaşar.

2. 3 hafta önce ters kurs. Kampüs KAPALI geri gelmiyor. Üzgünüz, bağlayıcı bir yasal kontrat imzaladınız.

3. Daire / evlerdeki pek çok çocuk uzaktan öğrenmek için (sonuçta kira ödüyorlar) geri dönüyor.

4. Kampüs dışı çocuklar testi +.

5. Hopkins tehdit mektubu gönderir. Nerede olursanız olun, Hopkins kurallarını maskelerle, sosyal mesafeyle ve 10'dan fazla kişiyle birlikte ihlal ederseniz, kovulabilirsiniz.

6. İnsanları birbirlerini ispiyonlamaya çağırıyorlar ve çocuklar FB sayfasına sırf hakaret için başlıyor.

2. Söz :

Oğlumu (atlet olan) Johns Hopkins'e bıraktım. Kapattılar. Korkaklar. Kampüs dışında yaşıyor. Ohio St takımından arkadaşları hapishane olduğu için istifa edebilir ! Diğer yerler de. Odanızda kalın, yurdunuza teslim edilen yemeklere sadece 3 kez izin verilir. Delilik .

St Lawrence Üniversitesi

2k testten 1 pozitif vaka. Çocuklar 'aile grupları' ile sınırlıdır ve yurt odasında dörtten fazla olamaz. Yurt dışındayken maskeler ve bilek bandı dışarı çıkabileceğinizi gösterir. Çok sınırlı sosyal etkileşim.

Louisiana Eyalet Üniversitesi (LSU)

Oğlumuz ilk gecelerini üniversitede yalnız geçirdi. Yurtta pizza partisi yok. Çocuklarla onun katında buluşmak yok. Kampüste yalnız yürüdü. Kafeteryada yemek yiyemezsiniz, bu yüzden odanıza yemek götürmek durumundasınız. Ağustosta Baton Rouge'da her yerde maske gerekli. Dışarıda çocuklar nasıl bayılmıyor bilmiyorum. Tüm dersler çevrimiçi. Sınıflardan biri 'kendi kendine öğren' ve bir sınava girmektir. Talimat yok. Sanal telaş yapmayı başardı ve bir kardeşliğe katıldı. Biriyle tanışmanın tek yolu olduğunu söyledi. Oda arkadaşı acele etmedi ve bütün gün uyudu. Okul, onlardan semptomları günlük olarak bir uygulamada rapor etmelerini istiyor. Kampüsün her yerinde test bölmeleri var ve tüm çocukların test edilmesini istiyorlar. Test pozitif çıkarsa 14 gün yalnız başına bir otele karantinadasınız. Günde yalnızca bir saat maske takmayabilirsiniz. Yurtlarına kaçamasınlar diye oda kartlarını kapatıyorlar. Haftalık olarak çocuklarımızı teste tabi tutmamızı ve davranışlarını desteklememizi tavsiye eden e-postalar alıyoruz; böylece kampüsü kapatmak zorunda kalmıyorlar. O hasta. Biz ne yapıyoruz? Neden? LSU kapanır ve çocukları eve gönderirse geri dönmeyeceğiz. Neden Zoom için eyalet dışı harç ödüyoruz? Neden çocuklarımızı üniversite deneyimlerinden mahrum bırakıyoruz? Her gün bundan bıktım. Umarım birisi COVID sisinden kurtulabilir ve cesur olabilir. Çocuklarımız bunu hak ediyor.

Western Carolina Üniversitesi

İçeride ve dışarıda zorunlu maskeleme. Kafeteryalar yemek servisi ve uzun sıra ile kapatılır. Ailelerin 1 Ağustos'a kadar çocukları gönderip göndermemeye karar vermeleri ve çocukları eve gönderilirse para iadesi yapmama politikasını kabul etmeleri gerekiyordu. Bu, artık hizmet verilmemiş olsa bile tüm krediler ve ödemeler için kancada olduğunuz anlamına geliyordu. Tabii o sırada sınıflar hibrit olarak rapor edildi. İki hafta içinde, çoğu sınıf artık yalnızca çevrimiçine geçti .

Miami Ohio Üniversitesi

Hemen karantinaya almaları için bir e-posta yoluyla sipariş verildi, böylece izleme sporcularıyla iletişim kurabilirler ... Bu yıl işgal edilmesi planlanmayan terk edilmiş bir yurda hemen sipariş verildi. Taşınma konusunda denetim veya yardım yok. Asansör yok. Temizlenmemiş. Hiçbir anlam ifade etmeyen ortak banyolar. Pozitif test yapan partilere veya etrafta bulunmamış olmanız önemli değildi. Şerif tarafından 2. sınıf kabahat ve davranış kuralları ihlali, yani eve giderseniz burs kaybıyla tehdit edildi. Çoğu artık nihayet serbest bırakıldı. 9/17 tarihinde genel öğrenci pop geri döndüğünde, kampüs şu anda haftada 3000 öğrenciyi test ediyor. Herhangi bir zamanda kontrat takibi nedeniyle 14 gün karantinaya alınmaya zorlanabilirsiniz. Öğrenciler artık başkalarının yanında olmak istemiyorlar. Onlara 'herkese hastaymış gibi davranmaları' söylenir, böylece temas izleme ağına yakalanmazlar, böylece aslında başkalarıyla etkileşime girmemeleri söylenir, ancak şimdi onları çift kişilik olarak yaşamaya zorlanırlar. Oda arkadaşının yaptığı her şeyi yargıla çünkü oda arkadaşınla temas kurulursa hapse geri dönmek zorunda kalırsın.

Virginia Tech

Sadece 15 kişinin toplanmasına izin verildi. Kendi odalarının dışında her yerde gerekli maskeler ... içeride veya dışarıda. Tüm dersler çevrimiçidir. Odayı sadece 1 kişi ziyaret edebilir ve maske takılmalıdır. İhlal tespit edilirse derhal askıya alma. Bu insanlık dışı. Hapishane.

Syracuse üniversitesi

Oğlum Syracuse'a gidiyor - tamamen yurt odasına bağlı ve tüm dersler çevrimiçi. O eyalet dışından gelirken, kendisi ve diğer tüm statü dışı kişiler iki hafta erken gelmek zorunda kaldılar ve yatakhaneye bağlandılar ve odalara yiyecek dağıtıldılar. 20 Ağustos'ta öğrencilere gönderilen şu histerik mesajı aldı:

Creighton Üniversitesi

Gerekli COVID testini geri almak için 11 gün. Her zaman izole. Bir norm olarak yurtta yemek yemeyen kimse yok. Sıcakta maskelerle saatlerce eğitim. İçeride ve dışarıda kampüste 7/24 maskeler. Sosyal izolasyon. Haftada 2 ders, diğer her şey sanal. Omaha'dan 100 milden fazla seyahat edemeyeceğiniz için sonbahar döneminin sonuna kadar eve dönemezsiniz. Yerel lokantalardan alıp mağazaya koşmak dışında hiçbir yere gitme veya herhangi bir şey yapma izni yok. COVID'li bir kişiye hafifçe maruz kalırsanız, 14 günlük zorunlu karantina.

Charleston Koleji

1. Hepsini sınava girmeye zorluyorlar, yurtlarında kimse bulunamıyor, çamaşırhane hariç tüm ortak alanlar kapalı. Yemek yiyebileceğiniz birçok yer hala kapalı. Charleston'ın maske yetkisi var. Bu çocukları, özellikle birinci sınıf öğrencileri terörize ettiler .

2. Suçta zorunlu maskeler ve uzaklaşma veya yüz askıya alma. Yurt politikası daha da katı.

Teksas Üniversitesi sisteminde kolej

Oğlum birinci sınıf öğrencisi. Tüm dersleri çevrim içi. Üniversite hayatının bir görüntüsünü yaşamak için kampüste yaşamayı seçti. Dev yatakhanesinde, odası sadece üç kişilik bir oda. İnsanlarla tanışmaya çalışırken salonlarında kapıları çaldılar ve sadece başkalarına ulaştıkları için 'radikaller' oldukları için RA'lar tarafından cezalandırıldılar ve rahatsız edildiler.

Yemek salonu personeli, oda arkadaşlarının aynı masada birlikte oturmasına dahi izin vermiyor. Masalar birbirinden altı fit yarıçaplıdır. Her etkileşim aktif olarak tavsiye edilmez.

Genel okul nüfusu hücre hapsi modeline bağlı kalmıştır. [Öğrenciler] kafalarını eğip maskeler takarlar ve kampüste dolaşırken "merhaba" demekten bile kaçınırlar. Oğlum korkularının aşikar olduğunu söyledi. "

Colgate Üniversitesi

COVID'yi yönetme konusunda saygı duyduğumuz çok kısıtlayıcı bir planları var. Ancak öğrencinin kişisel deneyimini yönetecek hiçbir şey yok. Negatif testlerde bile çok kısıtlayıcı. Tüm dersler çevrimiçidir. Yurttaki diğer öğrencilerle sosyalleşemiyor bile. Arada bir dışarıda 1 saat ... bu onun olgunlaşma ve daha bağımsız olma zamanıydı. Bu bir şeylerin açılmasına izin verilseydi tolere edilebilecek bir yabancıyla House Arrest'e eşdeğerdi . Telefonda özel olarak konuşmak için dışarı çıkamıyor bile.

Rice Üniversitesi

Haftalık COVID testleri. Yemekhanelerde yemek yenemiyor ancak yurt odasında yenmek üzere kaplarda yemek veriliyor. Yüz yüze dersler 25'ten fazla olamaz ve tabii ki kendi odanız dışında her zaman içeride maske bulundurmanız gerekir. Ağır nemde sınıfa yürürken maske takmak. [Sporcular] maske takarak egzersiz yapmalı! Antrenörler ve antrenörler maske ve yüz siperi ile eldiven giymek zorundadır. Oyuncular bu sezon soyunma odalarını veya takım odalarını kullanamaz! Bunların hepsi çılgın ve üzücü!

Boston Koleji

Bu, üniversiteye gitmenin korkunç bir yolu. [Kızı] dün gece testi beklerken zorunlu acil karantina olasılığı konusunda gözyaşları içindeydi. Çünkü diğerlerinden yavaş günlerde testleri geri almanın 27 saatten fazla sürdüğünü duydu. Asemptomatik bir vaka olabileceğinden endişeleniyor. Pek çok insan bu çocuklara maske takmlarına uydukları için üzülüyor. Ama size söyleyebilirim ki bu çocuklar normale dönmek için çaresizler.6 ay boyunca her şeyi ellerinden aldılar ve bir daha olmasından o kadar korkuyorlar ki. Ebeveynlerin çocuklarını neden geri gönderdiklerine gelince, kızımın gerçekten iyi bir bursu var - okul ücretinin [çoğu] ödeniyor. Kaybetmeyi göze alamayız çünkü iyi bir mali yardım olmadan üniversite için ödeme yapma imkanımız yok. Bu nesil çocuklara yaptığımız şey korkunç ... sağduyu bu tartışmada aylardır eksik.

Lehigh Üniversitesi:

Temmuz ayı sonlarında, uzak sınıflara geçileceğini duyurdular. Bu, temelde hepsini kampüs dışına attı ve çocuklar okulda olmak istediğinden, çocukların kampüs dışı kiralık konutları güvence altına alma mücadelesine neden oldu. Üniversite, Kampüs Dışı bu çocuklar için geçerli olan tüm COVID kurallarına sahiptir. 10 veya daha fazla kişinin toplanmaması gibi. Hawk Watch güvenlik uygulamalarını, aşırı bir şekilde bir araya gelen çocukları ispiyonlama yeteneğini içerecek şekilde geliştirdiler. Bu çocukları bunda başarısız olmaya zorluyorlar çünkü üniversiteli çocuklar üniversiteli çocukların yaptığını yapacaklar.

Arkansas Üniversitesi

Formun Altı

Barınma personeli, özellikle de öğrenci personeli gerçekten kan içiyor … Öğrenci personeli, her türlü ihlalden dolayı kişilerin uzaklaştırılmasını istiyor. 6 ay boyunca insanların boğazına o kadar çok korku saldık ki, zarafet ve sabrımızı çoktan geride bıraktığımıza inanıyorum.

Wesleyan Üniversitesi

Çocuğumun üniversitesi onları haftada iki kez test ediyor ve negatif test etseler bile varışta iki tam hafta karantina almaları gerekiyor! Ziyaretçilere kampüste giremezler ve hiç kimsenin tüm dönem boyunca ayrılmalarına izin verilmez! Asemptomatik pozitif bir test, üniversitenin kiraladığı bir otelde izolasyona neden olacaktır! Ne bir aldatmaca! Bunların hepsi insan hakları ihlalleri! Arkadaşlarla, ailenizle ve hatta bilinen doktorlarla ne için iletişim kurulmuyor ki, üniversite kar edebilsin ve öğrenciler uyum sağlamayı ve bağımlı / bağımlı olmayı 'öğrenecekler'. Mutfaklar kapalı olduğundan yemek bile yapamıyorlar! Kimsenin onlara yardım etmesine de izin verilmedi! Bekar kızlar tam anlamıyla kampüste ve merdivenlerden yukarı buzdolaplarını taşımaya çalışıyorlardı. Hiçbir yardım sağlanmadı veya izin verilmedi! Muhtemelen bildiğiniz gibi, birçok yurtta klima yok.

Wyoming Üniversitesi

Üniversitelerden çıkan hikayelerin gerçekten de insanların iddia ettiği kadar kötü olduğunu söyleyebilirim. Çocukların sosyal olarak büyük ölçüde mesafeli / hibrit sınıflara katılacağı Eylül ayı sonuna kadar derslerle çevrimiçidirler. Şükran günü molasının ardından öğrenciler kampüsten ayrılacak ve finalleri çevrimiçi olarak yapacaklar. Kampüste tek bir vaka olmamasına rağmen bize COVID tükürük testleri gönderiliyor ve tüm pozitifler veba gibi tedavi ediliyor. Üniversitem diğerlerinin bahsettiği kadar kötü değil ama kampüse döndüklerinde işlerin daha kötü olacağına dair bir his var. Bunu bir boşluk yılı olarak alıyorum çünkü acımasız maske emirlerine uymayı reddettim. Geçen ay okulu terk ettikten sonra üç aylık kira ödemem yeterince kötüydü.

PAC-12'de Üniversite Konferansı

Kızımın üç COVID testi (birini kaybetti) ve aslında test ettiği bir antikor testi vardı. Mart ayında COVID geçirdi. Ona, antikorlar için pozitif test ettiği için onu COVID olarak tedavi edeceklerini ve kalp taraması yapana kadar izole edeceğini söylediler. Bitene kadar sporuna katılamadı. Ailesi olarak biz, işleri hızlandırmak için yerel bir doktordan kalp taraması yaptırıp yaptıramayacağımızı sorduk. Hayır dediler, gösterimleri sadece kendi takımlarının yapmasını istiyorlar. Her şeyin üstesinden gelmek için, birisinin Covid için pozitif test ettiği 30 kişiden fazla olmayan bir toplantıda kendisini savunmak için Pazartesi günü bir avukat önüne çıkması gerekiyor. Eylemlerinin bir sonucu olabileceği söylendi.

Baylor Üniversitesi

Üniversite haftalık zorunlu sınavlar olacağını duyurdu … COVID-19 sınavına girmeyi reddeden öğrenciler askıya alınır veya sınır dışı edilir.

Öğrenciler sınıf arkadaşlarıyla arkadaşlık kurmuyor. Kimin kim olduğunu maskeli tanıyamıyor, dolayısıyla kampüste telefon kullanımında önemli bir artış ve sosyalleşmede önemli bir azalma oldu. Öğrenciler yüz yüze derslerine geldiler, orada otururlar ve dersleri biter bitmez evlerine geri dönerler.

Herkes dönem bitmeden internete taşınmayı bekliyor. Hepimiz, üniversitenin bir dava için fazla gerekçe olmadan tam harcı alabilmeleri için hareketi ertelediğinden şüpheleniyoruz.

Colorado Eyalet Üniversitesi Pueblo

Kızım… 24 saat bile orada değildi ve karantinaya gönderildi çünkü virüs testi pozitif çıkan biriyle temas halinde olan biriyle temasa geçmiş olabilirdi. Öğrencileri kendi odalarından çıkarıp bir odaya taşıdılar ve kendi nevresimlerini getiremediler. Bıraktıkları yiyecek donmuş bir sandviç, portakal, patates kızartması ve sodadır. 14 gün orada kalmak zorunda ve onları test bile etmiyorlar. Hiçbir dış teste bile izin verilmiyor. Yönetici ne yaptıklarını bilmiyor ve dışarı çıkmalarına izin vermiyor. Kilitlerin çalışmamasını sağlıyorlar.

Alabama Koleji

Plan kişi sınıflarında olması, ama güz dönemi öncesinde birkaç hafta, her şey çevrimiçi gitti. Hatta kimya çevrimiçi olarak öğretiliyor ki bu gerçekten aklımı karıştırıyor.

Şahsen ders verme, öğrenci etkinliği ve sanal danışmanlık randevuları yoğun bir şekilde zorlanmamaktadır. Yurtlardaki öğrenciler (çünkü bir şekilde kampüste yaşayan, ancak oraya derse gitmeyen insanların olması güvenli mi?), Yurdun ortak alanlarından herhangi birinde maske takmalıdır ve yalnızca çamaşır odası ve mutfakta toplanmaya izin verilir. Ziyaretçi yok. Kredilerine göre, kampüse kilitlemek yerine pozitif eve test eden öğrencileri gönderiyorlar, ancak onlara yurdu boşaltmaları için sadece 24 saat veriliyor. Sadece yerel çocuklardan değil, eyaletin her yerinden öğrenciler alıyoruz. Ve birisinin ateşi hafif olsa ve başka bir şey olmasa bile temas takibi zorlanıyor.

Kuzey Alabama Üniversitesi

Ziyaretçimizin olmamasına ve kampüste herhangi bir yere maskesiz gitmemize izin verilmiyor. Akranlarımın çoğunun işe gidip geldiği ve evde maske takmadığı ve her gün farklı insanları gördüğü düşünülürse, bu bana mantıklı gelmiyor. Ayrıca, iki haftadan biraz daha uzun bir süre önce test edilmeme, negatif bir test almam, semptom göstermememe ve sağlık kontrolümü her tamamlamama rağmen, öğrenci popülasyonunun diğer% 25'iyle birlikte rastgele seçildim. Günler hiçbir semptomum olmadığını söylüyor. Son olarak, COVID ve sosyal mesafe nedeniyle derslerimin çoğu çevrimiçi ortama taşındı.

Genellikle olumlu ve sosyal bir kampüs hayatının aşağılayıcı ve tecrit edici bir hapishaneye zorla dönüştürülmesini okumak yürek kırıcıdır.

Bu çalışmaya öncelik ettiğinden dolayı Ron Paul Enstitütüsü’ne teşekkür ediyoruz.

Benzer bir çalışmayı Türkiye’de ve üniversite eğitiminden gelir sağlayan  KKTC’de yapılması, öğrencilerin yeni normal ile tanışmadan, eski normale dönmeleri en büyük temennimizdir. Çünkü ABD’deki üniversite ve kampüs araştırmasında da görüleceği üzere, bu uygulamalar ancak sapkınların işi ve onların dayatması olabilir. Hükümetler de bu sapkınların peşinden gidererek aynı duruma düşmemeye ve toplumu kirletmemeye karar vermelidir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.