Öne Çıkanlar Orhan Kutan Cristian DROSTEN Diyarbakır CİMER Coronavirüs

SAĞLIKLI FESTİVAL!

5gvirusnews Haber Merkezi Manisa / 16 Mart 2022

Herkes Davetli…

Alternatif Tıp, doğal tedavinin merkezi olan dağlar 24. Dönem Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer YURTTAŞ önerisi ve gayretleri, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk ÇELİK tarafından hayata geçirilen “Spil Şifalı Otlar Festivali” 25 Mart Cuma günü saat 10:00’da Manisa Kurşunlu Han’da başlayacak!

Türkiye’nin az bilinen diğer bir zenginliği de kıyılarındaki Şifalı Bitkilerdir. Başta Almanya’daki ilaç sanayi olmak üzere en çok Adana’dan Çanakkale’ye kadar uzanan dağlardaki Şifalı Bitkileri kullandığını çok az kişi tarafından bilinir.

İşte bu az bilinen Şifalı Bitkilere Manisa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  Türkiye’nin şifalı bitkiler açısında adeta bir cennet olduğunu söyleyen YURTTAŞ, “Anadolu coğrafyasında 12 bin çeşit şifalı bitki yetişmektedir. Bunun 4 bini endemik yani sadece ülkemize özgüdür. Manisa Spil Dağı’nda da 78 çeşit endemik şifalı bitki bulunduğunu” söyledi.

Kimyasal işlemlerden geçerek kutulara konularak ambalajlanan  ilaçların en önemli kaynaklardan birisi de Spil Dağı olduğunu belirten Belediye Başkanı Ömer Faruk ÇELİK, bu kadar geniş bitki çeşitliliğine sahip bir bölgede bulunup bunları tanımamak ve tanıtmamak büyük bir eksiklik olacaktı. Bu nedenlerden dolayı Şehzadeler Belediyesi olarak, halkımızın binlerce yıldır doğadan toplayıp sofrasına koyduğu ve faydalarının dilden dile aktarıldığı şifalı bitkilerimizi ve şifalı otlarımızı tanıtmak amacıyla bir festival düzenlemeye karar verdik.

ÇELİK “festivalin önümüzdeki yıllarda da devam ettirerek sağlıklı kalmamıza fayda sağlayacak olan Şifalı Bitkilerin önemi, her baharın başlangıcında bu bitkileri  tanımamıza hizmet edecektir.” dedi.    

Şifalı Bitkilerin yalnızca hastalandığımızda değil, asıl önemi hasta olmamıza da en büyük katkı sağladığı bu festivalde hatırlatılacak. Dr. Muzaffer YURTTAŞ aldığımız bilgiye göre festivalde bu otlardan yapılan birbirinden leziz şifalı otlardan oluşan yemeklerin yarışacak!  Ve dağlardan toplanan şifalı otları festivali alanında bu otlar sergilenerek bir Pazar oluşacak. Kadınlar da ödüllü, “Şifalı Bitkilerden Yapılan Yemek Yarışması”na katılarak festivalin ruhuna en önemli görevi yani sağlık beslenmeyi özendirecekler!  

Sağlığımız, sağlık yaşam ve sağlıklı beslenmeyi hedef alan ve Kültürel etkinliklerin de yer aldığı Spil Şifalı Otlar Festivali, Manisa Kurşunlu Han içerisinde 25 Mart 2022 Cuma günü saat 10.00-18.00 arasında düzenlenecek!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kaktus Sydney 2 yıl önce

Evet Turkiye nin sifali bitkileri muhtesem ama kiymeti I bilen nerede; gostebilir misiniz? Cok az kisi bunlari bilir ve Turk insani sagligi ile hic ilgili degil, sadece bolca yemek tuketimi bir toplum olup ciktik. Alman markasi urunlerinde gul esansiyel olarak sadece Isoarta gullerini kullaniyor. Ancak bizler bu nimetlerin degerini bilmiyoruz.