Öne Çıkanlar Dünya Ekonomik Forumu Yahdiler Sosyalizm Müslüman YouTube

DANIŞTAY MASKE DAVASINDA,  YÜRÜTMEYİ DURDURMA İSTEMİN RET ETTİ

DANIŞTAY Onuncu Dairesi görülmekte olan maske davası ret edildi.

5gvirüsnews haber Merkezi Ankara / 21 Haziran  2021

On aydır, DANIŞTAY Onuncu dairede devam eden maske davası,  5gvirüs-platformu sözcüsü olan Muammer KARABULUT tarafından 26 Ağustos 2020 tarihinde açıldı.

İlgili dava da;  maskenin sağlığa zararı, maske takma zorunluluğu ile maske takılmaması halinde maddi yaptırım getirilmesine ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın genelgeler için yürütmeyi durdurma talebi vardı.

DANIŞTAY’ın 24 Mayıs 2021 tarihinde maske davsını incelemesi sonucunda, talep edilen Yürütmeyi Durdurma istemini kabul edilmedi.

DANIŞTAY Onuncu dairenin kararı henüz davayı açan Muammer KARABULUT’a ulaşmadı. Ama  karar DANIŞTAY’ın resmi sitesinde yayınlandı!.

Kararı on aydır beklediğini söyleyen Muammer KARABULUT Danıştay kararına ilişkin, “pandemi adı altında yürütülen küresel bir darbe olduğunu, devletler de ne yazık ki  bu darbenin tedbirlerini ülkelerinde emir-komuta zinciri ile yerine getirdiler. Pandemi tedbirleri adı altındaki uygulamalar, ülkemizde de olduğu gibi, Anayasa, kanunlar ve kazanılmış tüm haklar çiğnendi. Bugünlerde sağlıktan çok hukuka ihtiyacımız var. Maske davasını Danıştay Başkanı ve diğer hakimler biliyorlardı. Ama yukarıdan çekindikleri için hukuki karar veremediler. Bu durumu başından itibaren farkındayız. Sabırla bekledik. Türkiye Cumhuriyeti’nin idari davalarda etkin kurumu olan Danıştay,  küresel darbenin yaşandığı şu günlerde, maske kararında yürütmeyi durdurma istemini kabul ederek keşke bir hukuk devleti olduğumuzu dünyaya ilan etseydi. Tarihinin en büyük demokratik açılımı olurdu.” dedi.   

Muammer KARABULUT Danıştay 10. Dairenin ret kararına ilişkin, İdari Yargılama Usulünün 27. Maddesine göre itiraz hakkını kullanacağını. İstediğinin ise  Devletin tüm kurum ve kuruluşları gücünü yasalardan aldığını, küresel güçlerin kontrolünde olan DSÖ’den almadığını göstermek  olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep A.. 3 yıl önce

Bu kararı kınıyoruz Sağlık Bakanlığı nasıl birisiniz ona edildiğini gösteremediği gibi danıştay'dan maskenin faydasını gösteremedi yazıklar olsun

Avatar
CEMİL AKTAY 3 yıl önce

ÜLKENİN İŞGALİ fiilî OLARAK TAMAMLANMIŞ sadece Bayrak değişmemiş.
Geçmiş olsun

Avatar
Mesut 3 yıl önce

Artık kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bu kadar rezil bir hukuk sistemi, hukuksuzluğun artık bir hak ve yetki olarak görüldüğü zamanda kimi kime şikayet edeceğiz? Kimden hakkımızı isteyeceğiz? Ahir zaman hadislerinde olduğu gibi artık dağlara, yaylalara kaçmanın insanlardan uzak kalmanın vakti geldi demek ki...

Avatar
Esra. 28 3 yıl önce

4 ay önce italya ve Bosna hersek Mahkemeleri bu MASKE UYGULAMASININ yürütmesini durdurdu İptal etti bizde 2 .yıla yaklaşıyor hala duruyor Lanet olsun yeter ya.

Avatar
Sümeyye. uzman 3 yıl önce

Ayasofyayı bir tıkla ibadete açanlar Küresel faşizmin sembolü Maskede bu cesareti neden ortaya koyamadılar acaba Üstelik anayasa 13, ve 23,e ragmen.

Avatar
Avkt. Beyza öz 3 yıl önce

Kimse millete yargı BAGIMSIZ DEMESİN ARTIK muhalefet sürekli yargı Bagımsız degil diyordu Haklıymış demek.!

Avatar
Pratisyen. 3 yıl önce

Yazıklar olsun hani Yargı bagımsızdı Anayasa 138/ e göre yahu burası HUKUK devleti çin veya kuzey kore degil bu nasıl bir karar ALLAH aşkına böyle ya. ?!!!!

Avatar
Kasketli Adam 3 yıl önce

mafia ve çete devletlerinde hukuk olmaz guguk olur kardeş