Öne Çıkanlar İnsan Hakları Konseyi HRC Tess Lawrie Dünya Ekonomik Forumu DSÖ

Davayı  Destekliyoruz ve Müdahiliz

5gvirusnews Haber Merkezi Ankara / 28 Ağustos 2020

daha önce de Türkiye’de yalnızca Anadolu Birliği Partisi maskenin sağlığa zararından dolayı açıklamalar yapmıştı. Bugün de Antalya’da 5gvirus-platformu’nun maske ile ilgili tüm uygulamaların durdurulması istemi ile açtığı davayı da "destekliyoruz ve müdahiliz" dedi.

Anadolu Biriliği Partisi Genel Başkanı Bedri YALÇIN  bugün yaptığı açıklamada, DSÖ’nün 12 Mart 2020 tarihinde covid-19’u Pandemi ilan etmesi ile birlikte maske saçmalığını ülkemizde ve dünyadaki gelişmelerini yakından izlediklerini söyledi.

Bedri Yalçın, Türk Milletinin dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmayan olağanüstü gayreti, sabrı, ülkesine ve devletine bağlılığı ile her konunu üstesinden geliyor. Ama şu günlerde dünya yeniden paylaşılıyor, yeniden tüketim ve sosyal hayatımıza girecek olan üretim araçları belirleniyor. İşte bu noktada iktidar, muhalefet ve tüm kurum ve kuruluşlarımızla suskun kaldık. Bu suskunluk ülkemizi teslimiyete kadar götürür.  Çünkü tarihte en dikkatli olmamamız gereken bir döneminden geçiyoruz. Hedeflerinde önce sağlımız sonra da ülkemiz var.  Tarihimizde dillere destan olan Cihan padişahı Sultan Süleyman'ın “Olmaya devlet bir cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözü, bugünleri daha iyi anlamamız için söylenmiş bir söz gibi karşımızda duruyor. Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün, Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” özdeyişi gibi kafamızla varlığımızı, ülkemizi korumak için de vücudumuzu korumak zorundayız. İşte bu bağlamda Pandemi ile dayatılan, hiçbir bilimsel gerekçesi olmayan maske ile sağlımızı ve aklımız alıyorlar.

Dolayısıyla devlet  yönetimi idari işlem yaparken kamu gücü kullanması sebebiyle takdir yetkisini kullanırken, çok açık insan sağlığına zarar verecek uygulamalara karar veremez diyen Bedri YALÇIN, “Eğer böylesi bir eylem varsa, bu takdir yetkisinin kullanımı sonucunda yargısal denetim devreye girer. Onun içindir ki bugünden itibaren bütün il ve ilçe örgütlerimin maskeye karşı açılan davaya müdahil olmalarını ve maske karşıtı söylemlerde bulunmasını istiyoruz. Anadolu Birliği Partisi olarakta Antalya’da 5gvirus-platformu’nun maske ile ilgili tüm uygulamaların, bilim kurulu veya imzalı bilimsel makale yayınlanıncaya kadar durdurulması istemi ile açtığı davayı  destekliyoruz  ve  müdahil olacağız.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.