Öne Çıkanlar Radyasyon KKTC Türk Dünyası CIA Mikro Dalga

DİLİPAK’IN AFFI BÖYLE OLUR!

Dilipak kendine hakaret eden, ödeme güçlüğü içindeki  kişiyi, pişman olup, özür dileyince, tazminatını avukat ve mahkeme giderleri dışında Kızılay’da çalışarak ödemek şartı ile rızaen sulha gitti.

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 21 Ekim 2021

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, bir yazısından dolayı kendine ağır bir şekilde hakaret eden kişi M.T.A (46) isimli kişinin sosyal mediadaki paylaşımından dolayı özür dileyip, pişmanlık gösterince ve mali sıkıntı içinde olduğunu öğrenince Kızılay’da çalışma şartı ile arabulucu vasıtası ile rızaensulh’a gitti. Dava dosyası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığında bulunuyordu.

Av.KELEŞTİMUR BU BİR İLK OLSA GEREK

Davada avukat olan Faruk Keleştimur, kişi mahkum olacak, hem cezaevine girebilir, hem de tazminat ödeyebilir. Tabi ciddi bir avukat ve yargılama giderleri de sözkonusu. Arabulucu aracılığı ile bir araya gelip konuştuk. Geçim sıkıntısı olan bir kişi. Konuyu Dilipak’a ilettik. O da eğer gerçekten pişman oldu, özür diledi ise ve geçim sıkıntısı içindeyse, sizin giderleriniz dışında kalan kısmı Kızılay ya da IHH’da çalışarak karşılamak sureti ile biz davadan vazgeçelim” dedi. Bu vesile ile bir de mutabakat metni hazırladık. Çalışacak kişinin yapacağı iş, yaş, cinsiyet, eğitim ve gelir durumu ile mütenasip olacak. Engelli mi, aile durumu ne, yani çalışma saatleri de ona göre düzenlenecek.”

DİLİPAK: AFFEDENLER AFFEDİLECEKLER.

Dilipak, konuyla ilgili olarak elbette caydırıcı ceza önemli, yapanın yanına kar kalmamalı. Ancak kişi pişman olmuş, özür dilemişse ve benzer bir yanlışı başkasına karşı yapmama konusunda söz vermişse, Kızılay ya da İHH gibi bir insani yardım kuruluşunda, haline münasip bir işde çalışarak borcunu ödemesi önemlidir diye düşünüyorum. Biz insanız. Önemli olan yanlış yapan bir insanı nasıl geri kazanabiliriz. Birileri inadına yanlış yapmaya devam ediyorsa, elbette zalimler için yaşasın cezaevi.Malcolm X kriminal bir vaka idi, ama sonunda hepimizin gurur duyduğu bir kişiliğe dönüştü. Affedenler affedilecekler. Yunusun dediği gibi “Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için, Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik.”

M.T.A. bu protokol çerçevesinde, en yakın Kızılay’da, Kızılay elbisesi giyerek, kendine verilen görevi yaparak dava dosyası kapandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.