Öne Çıkanlar Hurşit Tolon DSÖ Kanser Enosis Deborah Cohen

İDARE MASKEYİ SAVUNAMADI!...

DANIŞTAY Onuncu Dairesi görülmekte olan maske davasında geri sayım başladı.  

5gvirüsnews haber Merkezi Ankara / 7 Nisan 2021

5gplatformu sözcüsü olan Muammer KARABULUT’un 26 Ağustos 2020 tarihinde,  maskenin sağlığa zararı, maske takma zorunluluğu ile maske takılmamamsı halinde maddi yaptırım getirilmesine ilişkin İçişleri Bakanlığı’na açılan davada bakanlık savunmasını verdi. Fakat,  81 İl Valiliğine “COVİD-19 TEDBİRLERİ”  konulu ek genelgelerin, “savunma ile birlikte gönderilmediği” için DANIŞTAY Onuncu Dairesi, “COVİD-19 tedbirleri kapsamında maske takma zorunluluğu getiren diğer genelgelerin bir örneğinin istenilmesine,  Ara karara cevabı için, kararın tebliğinden itibaren davalı idareye 30 (otuz) gün süre verilmesine” karar verdi.

DANIŞTAY  Onuncu Dairesi 30 günlük süre içerisinde, İçişiler Bakanlığı’ndan istediği yanıt yine gelmezse maske davasına ilişkin,  “yürütmenin durdurulması istemi hakkında dosyada bulunan bilgi ve belgelere göre karar verileceğini” davalı idareye bildirdi.   

Maske davası ile ilgili açıklama yapan Muammer KARABULUT’da “İçişleri Bakanlığı Maske Davasında savunma yapmak için, Sağlık Bakanlığı veya Bilim Kurulu’ndan görüş alması gerekirdi. Ama ilgili, ‘maske savunması’ İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından yanıtlanmış! Üstelik verilen savunmada 5 Haziran 2020 tarihli DSÖ’nün önerisi, diğeri ise Almanca olarak yayınlanmış bir araştırma ve o araştırmada da, ‘yeni enfeksiyonları %45 dolaylarında’ azalttığı yazılı. Sormadığımız veya dava konusu olmadığı halde,  ‘Ülkemizde alınan tedbirlere paralel olarak Hollanda, İtalya ve İspanya maske kullanımı zorunlu’ gibi bir açıklama ile savunma yapılmış!  

Ayrıca idarenin mahkeme dilinin Türkçe olduğu Türkiye’de DANIŞTAY’a Almanca araştırma belgesi vermesi de düşündürücü. Yine idarenin savunmasında,  maske uygulamasına yönelik  hukuki bir gerekçenin olmaması da çok dikkat çekiciydi.” dedi.

DANIŞTAY’ın Maske Davsına ilişkin ara kararı 3 Mart 2021 tarihinde, idareye 30 gün süre vererek karar verdiğine göre, önümüzdeki günlerde yürütmeyi durdurma istemine bir yanıt vermesi bekleniyor!..     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep A.. 3 yıl önce

Yazıklar olsun tek bir savunma yok ama hepimize zorunlu kılmak için dış ülkeleri göstermek Allah sizi nasıl bilirse öyle yapsın hainler!

Avatar
Almancı 3 yıl önce

Kocaman İçişleri tuz buz oldu. Bu Türkiye'ye hiç yakışmadı.

Avatar
Müslüm 3 yıl önce

Yıllardır desteklediğim desteklettiğim hükümeti muhtemelen bu saçma sapan uygulamalardan dolayı desteklememeyi ciddi bir şekilde düşünmüyorum Sn.Erdoğan Reis olma vasfını kaybetmiş bizleri bill in kurulunun inisiyatifine terketmiştir bu yönde iletişim etkileşim gücümüzü kullanacağız bu hükümet bu konuda sınıfta kalmıştır bu konu büyüklerimize yaşlı gençlerimize taşıyıcı etiketi vurma utancını içeren tahammül dışı üstü kapatılmayacak utanç verici çok önemli bir konudur bu işin mimarıda maalesef Fahrettin Kocadır.Maskeler düşecek Maskeli BALO bitecek bu utanç onlara yetecek.

Avatar
Gürcan 3 yıl önce

Dğnyanın neredeyse her yerinde, birçok ülkede maskenin zararlı olduğu anlaşıldı ve takılma zorunluluğu kaldırıldı. Aylar geçmesine rağmen, koskoca Türkiye Cumhuriyeti bunu çözemedi ve hala yasaklar devam ediyor.

Avatar
Muhtar 3 yıl önce

Yazıklar olsun bu insan ogluna takılmış bir kelepçedir. Hükümet dış güçler ile beraber maskeyle bir çok bulaşıcı hastalık yayıyorlar. Hükümet her şey serbest halka yasak. Bu satılmışlıgın ve bu vatana bir ihanettir

Avatar
Zuhre 3 yıl önce

Yaziklar olsun, bu belgelere imza atanlar kahrı perisan olsunlar,

Avatar
zahitfettahoglu 3 yıl önce

yeteri kadar desteğimiz olduğunda tüm kısıtlamaları başımızdan def ederiz

Avatar
taner yıldız 3 yıl önce

Sayın Dilipak'a herşey için teşekkürlerimi bildiriyorum. İyi ki varsınız