Öne Çıkanlar Cenevre ÇKP ABD KKTC Twitter

KARAR VAR GEREKÇESİ YOK!

5gvirusnews Haber Merkezi Ankara / 14 Ekim 2021

DANIŞTAY’da “yürütmenin durdurulması istemi”  ile açılan Maske Davasını red edilmesi üzerine itiraz edildi. İtiraz gerekçesi,  ilgili kararda herhangi bir gerekçe sunulmamaması gösterildi.  

5gvirüs-platformu Bağımsız Bilim Kurulu hukukçuları tarafından değerlendirilen red kararında, DANIŞTAY Onuncu Daire Yürütmenin Durdurulması İsteminin Reddi Kararında herhangi bir gerekçe gösterilmediğine dikkat çekildi. Bunun üzerine DANIŞTAY İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULU’NA yapılan itirazda, Yürütmenin Durdurulması İsteminin Reddi Kararının hukuka aykırı olduğunu, Danıştay Başkanlığı tarafından yayınlanan ‘Karar Yazım Rehberi’nde Yürütmenin Durdurulması İstemi hakkındaki kararların yazılmasında, “Bu kararlarda, kural olarak esasa ilişkin kararların yazım şekline ilişkin temel ilkeler uygulanması gerektiği” hatırlatıldı. İlgili karar incelendiğinde hiçbir gerekçeye yer verilmediği de belirtildi.

Ayrıca DANIŞTAY’ın red kararında, Açık Hukuka Aykırılık Bulunduğu ifade edildi. Yürütmenin Durdurulmasını ve İptali talep etmekte olduğumuz söz konusu genelgenin ilgili kısmı İçişleri Bakanlığının yetki ve görev kapsamında değildir. Bu husus dahi Açık Hukuku Aykırılık olduğunu ve işlemin iptalini gerekli kılmaktadır. Yine yapılan itirazda, “Maske takmama eylemlerine karşılık uygulanan idari yaptırımlar mahkemelerce iptal edilmeye başlanmıştır. Bu husus ise söz konusu düzenlemenin açık hukuka aykırılık kapsamında kaldığını” göstermekte olduğu belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
MaskeDanıştay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seda 3 yıl önce

yargı bagımsız diyenin aklına şaşarım artık yani