Öne Çıkanlar DSÖ Megali İdea Robert W Malone ABD Prof. Dr. Selim ŞEKER

KITLIK AFRİKA’DAN BEKLERKEN  ABD’DEN GELDİ

ABD’de ortaya çıkan bu gerçek haber, dünyaya eğer bu virüs oyunu böylesi tedbirler ile devam ederse kıtlık olacak, aç kalacaksın, yağmalama olacak ve bu durum da dünya nüfusunun %90’nını etkiler diyor.

5gvirusnews Haber Merkezi New Jersy / 6 Ekim 2020

Virüs kaynaklı alınan önlemler ekonomik gerilemeyi tetikledi. Ve milyonlarca Amerikalı için gıda güvensizliğini ortaya çıktı. Artık ABD’de gıda güvenliği konuşuluyor. Covid-19’un da etkisi ile ABD en çok gıda talebinin arttığı yıl olarak bildirildi . Ülkenin dört bir yanındaki yaygın işsizlik  ve düşük gelirin haneleri ezilmesinden yol açtı.

New Jersey Topluluk Foodbank (CFBNJ) tarafından hazırlanan, ,   “New Jersey Gıda Güvensizlik üzerine, COVID-19 Vakalarına  Darbe,” raporuna göre, Feeding America’nın istatistiksel öngörüsü, bu yıl bir milyondan fazla yeni Jerseyans’li gıda güvensizliği ile karşı karşıya kalabilir.  

CFBNJ, Orta Atlantik eyaleti sakinlerinin gıdaya sınırlı erişimi olan ekonomik kriz nedeniyle yıl sonuna kadar %50'den fazla artış beklendiğini tespit etti. Eyalet çapında, gıda güvensizliği yaşayan insanlar toplam 1,2 milyon veya eyalet nüfusunun yaklaşık %13,5'i olabilir.

Eyaletin en önde gelen gıda bankası olan CFBNJ, eyalet ortalamasını ve Pennsylvania, Delaware ve New York dahil komşu eyaletleri aşan bir açlık krizi oluştuğuna dair uyarıda bulunuyor.

New Jersey'de gıda güvensizliği yaşayan sakinlerinin sayısının, salgın öncesi gıda güvensizliği olan 774.000 kişiden %56 artacağı tahmin ediliyor. Bu, ulusal ortalamanın % 46'sından ve her iki New Jersey'deki %45 artıştan daha yüksek York ve Pennsylvania.

New Jersey'in gıda güvensizliğinde ABD ortalamasına veya komşu eyaletlere göre daha büyük bir artış göreceği tahmin ediliyor.

Devlet için çocuklar arasında gıda güvensizliğinde orantısız bir artış var.

Eyaletin Atlantik kıyısındaki bir tatil beldesi olan Atlantic City'ye ev sahipliği yapan Atlantic County ise gıda güvensizliği listesinin başında geliyor.

Eyaletin açlık krizinin ana itici gücü, eğlence ve konaklama sektörlerinin çökmesi ve bu da yaygın işsizliğe ve hanelerin ekonomik yıkımına yol açmasıdır.

CFBNJ, bugünkü krizin 2008 mali çöküşünün derinliklerinde görülenleri çok aştığını söyledi.

CFBNJ'nin başkanı ve CEO'su Carlos Rodriguez yaptığı açıklamada, "COVID-19, New Jersey'de ve ülke genelinde gıda güvenliğine yönelik yaklaşık on yıllık ilerlemeyi bir yıldan kısa bir sürede siliyor." dedi.

ABD’de eğer bunalar yaşanıyorsa, dünyanın geri kalanında neler yaşanacağı ise tahmin dahi edilemiyor!..

Anahtar Kelimeler:
COVID19New JersyABD
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.