Öne Çıkanlar Robert W Malone Prof. Dr. Selim ŞEKER YouTube AFİK Grup Megali İdea

MASKE DAVASI GECİKTİ, DANIŞTAY “TT” OLDU!

Danıştay’da davanın gecikmesi sonucu, davanın geri çekilmesi ile ilgili yapılan ankete 5.019 kişinin katıldı.  Oylamada, “Maske Davası Çekilmesin” diyenlerin oranı  %91.7’de kaldı.  

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 30 Mayıs 2021

Davacı Muammer KARABULUT’un maske ile ilgili genelgelerin, “Maskenin Sağlığa Zararlı” olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma istemi ile DANIŞTAY’da açmış olduğu davanın gecikmesine tepki olarak, davayı geri çekme isteğini twitter’de paylaşınca “TT” oldu.

5gvirus-platformu sözcüsü Muammer KARABULUT’un  Danıştay 10. Dairenin 2020 / 4961 nolu dosyanın tetkik hakimde uzunca süre bekletilmesine göstermiş olduğu  tepki sosyal medyada daha da büyüdü.  

Muammer KARABULUT’un İdari Yargılama Usulü Kanunun 27. Maddesinin  3’inci fıkrasında (Ek: 2/7/2012-6352/57 md.) göre yürütmenin durdurulması isteminin yerinde olduğu için kabul edildi. Ve davalı idare olan İçişleri Bakanlığı’nın savunması alındı. İşte burada yine yargılama usulünün 8’inci fıkrasına göre, “Yürütmenin durdurulması kararı verilen dava dosyaları öncelikle incelenir ve karara bağlanır.” denilmesine rağmen 10. Daire kararı uzattı.

DANIŞTAY’ın davayı uzatması, doğrudan insan sağlığını tehdit eden maskeye karşı açıldığı için, hukuka karşı güveni ve kaygıyı da artırdı. Yargının başta insan sağlığı olmak üzere, yargımla usulü, tartışmasız yasal haklar olmasına rağmen kayıtsız kalması derin üzüntü yarattı.

Türkiye’nin bir anda gündemine oturan Şanlıurfa/Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp AKBULUT’un, 18 Mayıs 2021 tarihinde pandemi sürecinde yaşanan hukuksuzluklar için hazırladığı soruşturma dosyasını  youtube üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Savcı AKBULUT yaptığı açıklamada, “Maske Sağlığa Zararlı” olduğuna ilişkin DANIŞTAY’da açılan davaya da yer verdi.

Cumhuriyet Savcısı, DANIŞTAY’da açılan davanın başlangıcı ve gelişmelerini bütün ayrıntısı ile şöyle anlattı;  “Daha da vahimi bir vatandaş tarafından maske zorunluluğu getirilen genelgelerin iptali istemi ve yürütmenin durdurulması talebiyle bir dava açıldı. Ve şahıs davayı açarken medyada dahil ben maskenin gereksiz ve zararlı olduğuna dair onlarca çalışma sundum. Bakanlık tek bir bilimsel veri çalışma ortaya koysun ben davamı çekeceğim demesine rağmen Danıştay 10. Dairesinde görülen davada, bunun da esas numarası 2020/4961, 23 Kasım 2020’de kurulan ilk ara kararda daire bakanlığa dedi ki genelgeleri gönder sana 30 günlük süre veriyorum. İkinci ara karar 3 Mart 2021 tarihinde yaklaşık 3,5 ay sonra kurulmuş ve aynı ara karar kurulmuş. Yani içerikten anladığımız kadarıyla bakanlık genelgeleri göndermemiş, mahkemeye cevap vermemiş. Daire de aynı ara kararı tekrar kurmuş, 30 gün içerisinde gönder diye. Bunu anlamak mümkün değil. Yani İdari Yargılama Usulü Kanunun 27. Maddesinin 8’inci fıkrasında bu hususta nasıl bir yol izlenmesi gerektiği açıklanmış.  Aynı kanunda sürelerin dahi kısaltılabileceği belirtilmiş. Ayrıca Hakimler Savcılar Kurul Teftiş Kurulunun idari yargı tavsiyelerinde iki husus, bir yürütmenin durdurulması talepli davalarda bu talep hakkında iki bu talep hakkında karar verildikten sonra esas hakkında ivedi karar verilmesi tavsiye edilmiş aksine davranışlar eleştirilmiş. Yani burada sorulması gereken sorular var. Yayımlanmış bir genelge neden istenir? Yani mantık buysa uygulanacak kanunların da TBMM’den istenmesi gerekir. Mahkemeye cevap vermemek ne demek? Yürütmenin durdurulması talebi neden geciktirilir? Yani genelge yayımlanmamışsa daha büyük bir problem var demektir. Başka Türkiye’nin birkaç istisna dışında pek çok Sulh Ceza Hakimliğinin yakinen biliniyor ki bu tedbirler dolayısıyla verilen idari yaptırım kararlarına itiraz dosyaları aradan yıl geçmesine rağmen kasten bekletiliyor. Bu suçtur. Adil yargılanma hakkının ihlalidir. Görevi ihmaldir. Ve bir suçun yaygın şekilde işleniyor oluşu o suçu cezalandırılabilir olmaktan çıkarmaz.” dedi.

Bütün ülkelerde pandemi bahanesi ile az veya çok yaşatılan DSÖ’nün kararlarını tartışmasız uygulayan Türkiye’de, söz konusu olanın insan sağlığı olmadığı da DANIŞTAY’ın bu tutumu ile tescillenmiş oldu.

Başlangıcında izole edilememiş bir virüs korkusu ile pandemi ilan edilmesi;

-İnsanların ağırlaşan sağlığına ilişkin itirazları,

-Alınan önlemlerin sağlık ile ilgilisi olmadığı yönündeki iddialar,

-Kazanılmış haklar,

-Bilimsel açıklaması olmayan kapanmalar sonucu bozulan ekonomiler,

-Zorla aşı yapacak koşulların oluşturulması, gibi konular ülkenin yasaları da çiğnenerek devam ettiriliyorsa bunun karşılığı kesinlikle sağlık değil, sağlık bahane edilerek arkasında küresel bir proje, darbe veya planlı eylem vardır. Zaten bu sürecin bütün köşe başında Bill Gates’in etkinliğini görmemek başka bir gaflettir.  

Onun için, -keşke DANIŞTAY zamanında karar verseydi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu pandemi oyununu halkıyla birlikte daha bilinçli geçiştirirdi, diyoruz.         

Yine geç kaldık!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Müdür.67 3 yıl önce

HUKUKSUZ Bir genelgenin iptali 11 ay sürermi ya yazıklar olsun nerde Anayasa 138 den gücünü alan Cesur yargıclar nerdee.??

Avatar
Almancı 3 yıl önce

Türk yargısı bağımsız ve tarafsız anlattılar Yüz yıla yakın elde ediler yerli temel insan hakları adeta bir gecede çöpe atıldı.

Avatar
avkt.38 3 yıl önce

Yargıya olan güven zayıfladı zaten zayıftı iyice belli oldu

Avatar
Firuze.hemsire 3 yıl önce

Bana kimse artık YARGI BAGIMSIZ DEMESİN hiç kimse.!!!

Avatar
sokak adamı dünyalı sokak adamı 3 yıl önce

Siirimin ortasından...........
Eğri terazili gözleri bağlı
Tanrı kızı tanrica Themis
Laikliği baştan ilga edersiniz
Meryem anamız varken
Bakirelik sembolü niye Themis
Anadolu nun dokuz çocuklu kadınlarımı yoksa o mu temiz Gözlerini bağladınız Oynatirsınız arkasından........

Avatar
sokakadamı dünyalı sokakadamı 3 yıl önce

....Bir varmış bir yokmuş masal tadında başlayım dedim öyle ya ben sokak adamıyım o şehir bu şehir dolaşırken yolum çukurovanın kadim kentine düşmüş sokak sokak dolaşırken bir bakmışım 17-18 yaşlarında saçı da kısa yakınına geldiğimde gayri ihtiyari bakmak durumunda kaldığım tırnakları uzun yeşil ojeli küpeli giysisi kadin kesimli tabii görünce vah tüh üzülmemmi. Köşede büfe sahibi ona gayri ihtiyari baktığımı farkedince abi sen de baktın değilmi ne yazık ki artık çok çok fazla var kentimizde bu yaşantıyı seçen lerden Nasıl oluyor diye düşünürken ertesi gün parkta gezerken bir heykel çıktı önüme daha önce şiirimde gözleri bağlı tanrı kızı tanrıça themis diye bahsetmistim bu da helen roma pagan kültürünün devamı onun başka bir izdüşümü kurtuluşu anlatan heykeller var o tamam ama arkasında ise arkası tamamen açık 'argo dili ile yazamiyorum" önünde ise incir yaprağı misali küçük pestemal bir de sol elinde altı ok Başımdan kaynar sular döküldü Insanlara chip takılacak diye hayiflanirken meğer bu kültür hissettirmeden bizi yönlendirir dururmuş Helen roma pagan ayinlerini okumuştum içkiyi her daim sunarak kadınların malzeme yapıldığı sonra erkeklerin de escinsellikleriyle ayine katıldığı tabii sonuç POMPEI Toplumları böyle illüzyonla alistirmislar da farkında değiliz chipe gerek yokmuş ki Kutsallik atfedilmis kanunlar ritueller Bir tripot bir kamera ile IÇ ÇAMAŞIRI Kutsallastirilmasi bayrak yapılması döndü bir müddet Tabii ondan üstün birileri çıkıp bu işi temizleyene kadar sürecek bu iş Çağrışım yaptığı birşey oldu zihnimde muaviyenin mağlup olacağı sırada Kuran sayfalarını mizraklara takıp Hz Ali ve taraftarlarının önüne çıkması gibi Aslında Hz Ali bu hileli işi çevresine anlatıp Muaviyenin üstüne yürümek ister fakat topluluğun büyük kısmı reddedince Hz Ali çaresiz kaldı kendinden ayrılan ufak bir grup haricilerde niye muaviyeyi yoketmedin diye HzAliyi katletti Şimdi pagan kültürü esaslı Hammurabi Helen Roma kültürleri derken hep kutsallik atfedilecek sonradan hep

Avatar
sokak adamı dünyalı sokak adamı 3 yıl önce

Siz zannediyormusunuzki devletimizin temsilcisi sayın cumhurbaşkanımız ın bu pagan şeytani düşünceyi okuyamadigini domuz gribinde aşı ya kendi bakanına rağmen karşı duran feraset sahibi insan bugünde tüm corona aciklarini ortaya çıkartan tanzanya cumhurbaşkanının ortadan kaldırılması johnsonun hasta edilmesi trump ın indirilmesini bir suzgecinizden geçirin sonra da bizlere bu şeytani örgütlerin neler yapabileceğini bir düşünün

Avatar
sokak adamı dünyalı sokak adamı 3 yıl önce

Siz zannediyormusunuzki devletimizin temsilcisi sayın cumhurbaşkanımız ın bu pagan şeytani düşünceyi okuyamadigini