Öne Çıkanlar BND Bursa Teleferik İlker İpekdal Türkiye

MASKE SAĞLIĞA ZARARLI

Türkiye’de uzunca zamandır yaşanan maske kaosuna Türk Bilim İnsanı Doç. Dr. Bilgehan BİLGE son noktayı koydu, “MASKE SAĞLIĞA ZARARLIDIR.” diyerek Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulanacağını açıkladı.

5G Virus – Platformu’nun, Antalya İdari Mahkeme’de maske kullanımının veya zorunlu olması konusunda dava açacağını bildirdikten sonra Nöroşirurji(Beyin ve Sinir Cerrahisi) Uzmanı Doç. Dr. Bilgehan BİLGE’de  konu ile ilgili Cumhuriyet Savcısı arkadaşlarım için yasalarımız gereği tek başına yeterlidir. Fakat kendisinin 5G Virüs’e yolladığı mesajda, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına doğrudan dilekçe ve ekleri ile suç duyurusunda da bulunacağım.” dedi.

Bilgehan BİLGE’nin Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına vereceği dilekçe özetle;    

Konu: Toplum ve halk sağlığını tehdit eden,  “maske kullanımı zorunluluğu.”

Şikayet Edilen: Maske kullanım zorunluluğu ve gerekliliği ile ilgili yayın yapan , beyanat veren tüm özel ve tüzel kişiler ve devlet kurumları.

Gerekçe: Kullanımı zorunlu hale getirilen “yüz maskeleri” ile ilgili olarak salgın öncesi yapılan tüm bilimsel araştırmalar (Ekim 2019’a kadar.) aşağıdaki sonuçlara varmıştır.

1- Tıbbi maskeler, cerrahi maskeler, N95 ve benzeri maskeler Covid-19 tipi bir virüs için koruyucu değildir.

2- Söz konusu maskeler virüs ve bakterileri, “bir süzgeç gibi” yüzeylerinde biriktirir. Bu birikme neticesinde kontaminasyona (hastalık yapacak denli mikrop bulaşması) alt yapı oluştururlar.

3- İki yaş ve altı çocuklar için bu maskeler kontrendikedir. (Faydadan çok zararlıdır.)

4- Doğru şekilde ve risk oluşturmadan tıbbi ve cerrahi maske kullanmak profesyonel bir eğitim gerektirir. Aksi taktirde söz konusu maskeler bulaşma ve enfeksiyon riskini arttıran, “kirli” tıbbi malzeme statüsündedir.

5- Özellikle N95 gibi maskeler insan vücudunda oksijen oranını düşürür. Bu düşme özellikle solunum sistemi ve kalp-damar sistemi hastalığı olan insanlarda risk yaratır. Kalp krizi, kalp yetmezliği, solunum yetmezliği, beyin damar hastalıkları riskini yükseltir.

6- Yüz maskelerinin üretiminde kullanılan materyaller ve kimyasalların insanlarda alerjik reaksiyon (ölümcül olan anaflaksi dahil olmak üzere.), solunum sıkıntısı (dispne), mevcut astım, KOAH ve Amfizem yakınmalarının şiddetlenmesine sebep olabilir.

Ayrıca maske ile temas eden cilt bölgelerinde dermatolojik hastalıklar ortaya çıkabilir.

Doç. Dr. Bilgehan BİLGE’nin altı madde ile kısaca özetlediği suç duyurusunu yüzlerce bilimsel araştırma,  yayın ve  binlerce bilim insanının da bu yayınların altında imzası olduğunu belirterek, “Savcılığa sunacağım suç duyurusu dilekçesinin ekinde de bu bilimsel yayınların bir kısmının mevcut olacağını” söyledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf Toygun 4 yıl önce

ülkemizde bilimsel insanların olması ne güzel...

Avatar
Dr Cemal Ensert 4 yıl önce

Bilim insanı kimdir? İşte!

Avatar
Dr Cemal Ensert 4 yıl önce

Bilim insanı kimdir? İşte!

Avatar
Bayram 4 yıl önce

bilgehan hocamı destekliyorum.maskeye hayır.köleliğe hayır.

Avatar
Yolcu 4 yıl önce

Bir virüs için hayat boyu maske mi takicaZ dünyaya kazık çakacak değiliz maske takan da ölecek takmayanda

Avatar
Dr abdullah 4 yıl önce

Bu maskeye hayır diyen arkadaşları maskesiz bir şekilde covid yogunbakim servisinden geçirelim bir kere. Bakalım bir daha maskesiz dolaşıyorlar mı? Doktor arkadaşa gelince . Sayın hocam burada en iyiyi değil kötünün iyisini seçiyoruz. Siz ameliyatları maskesiz mi yapıyorsunuz?

Avatar
kamil 4 yıl önce

maske 1 haftadan fazla kullanılmamalı