Öne Çıkanlar DSÖ Chabad ABD Kissinger KKTC

SORUŞTURMA İZNİ BAKAN YERLİKAYA’DAN GELDİ.  

5gvirusnews Haber Merkezi Kocaeli / 4 Kasım 2023

İzmit Belediyesi önünde yakalanmayı bekledi! “Suçlu arıyorsa adresi burası” dedi.

 “Hırsıza hırsız denir” dediği için İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan 5gvirusnews-Platformu üyesi Vedat Çalık haklı çıktı.

Vedat Çalık, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin 2022 denetim raporlarında İzmit Belediyesinin eşe dosta akrabaya hukuk dışı yollardan ihale verdiğine ilişkin yolsuzluk belgelerine ulaşınca bunlara ‘Hırsız demeyelim de ne diyelim?’ diye sordu. Bunun üzerine Fatma Kaplan Hürriyet, kamu görevlisine hakaret suçundan Vedat Çalık hakkında suç duyurusunda bulundu ve hakkında 1 ila 3 yıl hapis cezası istendi.

İzmit Belediyesi’nin yaptığı yolsuzluklar konusunda iddialarını devam ettiren Çalık dün Kaymakamlığa çağrıldı. İzmit Belediyesi ile ilgili yaptığı açıklamalara istinaden Belediye Başkanı ve 12 yöneticisi hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından soruşturma izni verildiğini öğrendi.  

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin belediyede yaptığı soruşturma sonucu hazırlanan 9 sayfalık raporda, baştan sona yapılan usulsüz ihale ve harcamalar tek tek belgelenerek listelenmiş. Böylelikle yaptığı yolsuzluğun üstünü örtmek için sanık yapılmak istenen Vedat Çalık, bu sefer tanık olarak İzmit Belediyesinin karşısına çıkacak.

Ayrıca konuyla ilgili 5gvirusews’e açıklama yapan Vedat Çalık, “İzmit Belediyesinin hırsızlığı İçişleri Bakanlığı’nın resmi müfettiş raporları ile doğrulandı. Belgelerde CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın kardeşi de var. Yine biliyorum ki bugün CHP Genel başkan adayı olan Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da hırsızlığı belgelenen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in en güçlü destekçileridir”. dedi.

Yolsuzlukların üstüne giden CHP bakalım kendine iğneyi batıracak mı?   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman Siviloğlu 7 ay önce

Çok güzel...İzmit belrdiyesi hakkında iş ve işlemler elbette ki yürüsün.

Peki, 5gvirüs platformumuzda 20 yıldan beri iktidarın ve onların belediyelerinin de yanlışlıkları, yolduzlukları, hortumculukları.

Avatar
Osman Siviloğlu 7 ay önce

Son 20 yıldaki tüm yolsuzluk, rüşvet ve hortumculuklar hakkında da sesimizi çıkarmışmıydık?

Avatar
Coşkun TEFİR 6 ay önce

Adil olalım hepsine karşıyız. En basit Bir belediye yerden çöp almayan çopçüsünü görüpte işlem yapmıyor ise partilerin ve verilen oyların bir değeri yoktur.

Avatar
İzmitli 6 ay önce

Adam gibi adam Vedat ÇALIK...

Doğar doğmaz annesinden süt yerine ciğer istemiş yürek istemiş... Helal olsun

Avatar
ahmet g. 2 ay önce

Bakanın kaç tane imzası var? Ben daha önce imzasını gördüm bu imza teklit gibi
...