Öne Çıkanlar Tefeci Tekin Arhun Sarper Altıncık Ankara Üniversitesi Can Sarvan

UKRAYNA HALKINDAN MESAJ VAR!

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya / 29 Mart 2022

Antalya’da bulunan Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği bugün yaptıkları açıklamada yalnızca barış istediklerinin ve savaşın bu iki halkın savaşı olmadığını söylediler.

Ukraynalıların, 15 bin kişi ile yaşadığı ve tatil için de  yaklaşık 1,5 milyon turistin geldiği Antalya’da dernek başkan yardımcılığı yapan Dmytro BİBİK’in yaptığı açıklamada; öncelikli olarak işgalin ilk günlerinde çocukları işgalin ortasından kalan başkanımız Olesya MERCAN’ın, Antalya'da yaşayan Ruslarla ilgili yaptığı paylaşımı duygu yükü olarak görülmesini istiyoruz. Aksi taktirde bu tür söylemleri olacak gibi çarpıtmak hadiseyi  provokasyona açık hale getirir. Bu fırsatı kimseye vermek istemiyiz.

Kuzey komşumuzun eylemlerinden farklı olarak, mücadelemiz medeni ve açıktır. Rusya'nın suç ordusu ile mücadele ediyoruz, sivil nüfusla değil.

Yıllardır Antalya'da yaşayan Ukraynalılar olarak, Ruslar ile veya turist olarak gelenlerle bugüne kadar bir tane sorunumuz olmadı ve olamazda. Olursa da her türlü sorunun muhatabı Ukraynalılar değil, Türk kanunları olur.

Ukrayna halkı bağımsızlığını seven, bağımsızlık için mücadele eden, medeni, fiziki şiddete karşı, biraz fazla duygusal ve halkı da yalnızca barışa taraftır.

Anahtar Kelimeler:
RusyaUkraynaBarış
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın 2 yıl önce

Amerikanın yıllardır, eğitip donattığı adamlar, ukraynalı neo naziler. Kırım a içme suyu vermeyen ukrayna. Rusya ya yakın diye, Donbasta yıllardır insanları öldüren ukraynalılar, Suriye ye gidip, işid kılığında katliam yapan ukraynalılar. Filistine bomba yağdıran israile destek twitleri atan ukrayna başkanı. Bunlar aslında marstan gelen uzaylılarmıydı yoksa...

Avatar
Hurkan 2 yıl önce

Aydin bey, marstan gelen siz olmalisiniz zira yazdiklariniz tamamiyle rus propagandasi ve cahilce. Sahi siz hic Ukraynada bulunmusmuydunuz?

Avatar
Defacto 1 yıl önce

Aydin bey! La Fonten yaninizda halt etmis:) sizi biraz gerceklerle tanistirayim;
Ukraynali neo nazi dediklerinizin yeryuzunde tek gordukleri dusman sizin yalayip yuttugunuz rus fasistleridir.
isgal edilip calinan kirima su mu verilseydi? Kirimin Ukrayna topragi oldugundan bihabersiniz...
Donbas yalani prim yapmaz, siz ve sizin gibi ruscularin bu yalani dogru olsaydi dunyayi ayagi kaldirirdiniz.
Suriyeyi kana bogan ve milyonlarca masum sivili coluk cocuk demeden katleden yaladiginiz rus ayilaridir. Herkes hakkettigini bir gun bulur. Rusun soguk kanli katil lideri milyonlarca masumun suritede ahini aldi simdi ukraynada odeme vakti. Bir daha ki yalanlarinizi ufak atiniz lutfen:)