Öne Çıkanlar Epifiz. DSÖ Çin Haham Chabad

VERİ YOK, ONUN YERİNE YASA ÇALIŞMASI VAR…

Haber Merkezi Lefkoşa / 24 Nisan 2024

KKTC sorun taşınmaz mal satışı değil, örgütlü taşınmaz mal alımı olduğunu anlamayanlar, örgütlü taşınmaz alanların üstünü örtenler ve özellikle de onların önünü açmak için iki aydır yasa değişikliği yapmak için çaba gösterenlerdir.

Taslak halindeki yasa değişikliği ise baştan itibaren hatalı olduğu için sürekli değişiyor. Hazırlığı yapılan yasa değişikliği için, bazen Ankara, bazen de KKTC’de inşaatla ilgili bir birliğin yöneticisi olan kişinin bakanlıkta çalışan bir Avukat arkadaşından bahsediliyor.

YASADA CHABAD'CILARI KISITLAYAN BİRŞEY YOK

Asıl sorun soykırımcı, çocuk katili, mesihçi, terör ve mafia örgütü olarak da bilinen CHABAD iltisaklı Simon Mistriel Aykut ve Simon’un oğlu gözüken Yaacov Afik gibi KKTC vatandaşı olmuş, şirket kurmuş kişilerin durumunun ne olacağıdır. Bunları çıkan bu yasada kısıtlayan hiçbirşey bulunmuyor. Bu hususta hazırlanan yasada herhangi bir düzenleme veya yaptırım da yok!...

Acaba KKTC’de Simon  durumunda, KKTC’de kaç kişi var?

İşte bu sorunun karşılığı sorumlu kişilere sorulduğunda, “elimizde veri yok” yanıtı alınıyor.

KKTC’Yİ ÜÇ KURUŞA SATAN ÇOĞU AVUKAT %51’CİLER NE OLACAK?

Girne Re/max ve sağda da CHABAD'ın Brooklyn, New York City'deki merkezin önünde Chaim Hillel Azimov  

Ayrıca yasa tasarısı Simon gibilerin üstünü örterken, yasa taslağında KKTC’nin altını üstünü getiren Yedieminlik (trustee) bölümleri var. Artık herkesin bildiği üzere avukatların başını çektiği bu %51 hisse ile kurulan şirketler ve bu kişilerin üstü de örtülüyor. Eğer yasada Yedieminlik varsa bu konu ile ilgili  yasal boşluğu dolduracak  düzenleme de yapılması gerekir.

Aynen Simon’un durumu gibi %51 ile kurulan şirketlerin de açıklanması gerekiyor. Ve bu şirketleri kuran kişilerin de tek tek elden geçirilmelidir.

Çünkü KKTC’de, “Atı alan Üsküdar’ı geçmiş” bir durum yaşanıyor. Sorun yine ifade etmemiz gerekirse taşınmaz mal alanlar değil örgütlü mal alanlardır. Bu örgütlü mal alanlar derken, %100 CHABAD organizasyonu ile alanları kast ediyoruz. Bunlar  2008 yılında KKTC’ye gelen CHABAD örgütünün mensubu aynı zamanda emlak komisyoncusu olan Chaim Hillel Azimov gibilerin dünyaya yayılmış üyeleri, MOSSAD ve İsrail Savunma Bakanlığı personelleridir.

Başta Türkiye olmak üzere, KKTC’nin güvenliğini ve geleceğini ilgilendiren asıl sorun budur. Yoksa yabancılara yatırım amaçlı 60 dönüm,  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 80 dönüm, yabancılara 1 ev, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 3 ev veya aynı sitede kalanların %20’si KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına satılması zorunludur gibi yasal düzenlemler ancak kısa vadede Ankara’nın gözünü boyar, uzun vadede CHABAD’ın yolunu açar.

Yine bu yasa bu şekli ile yasallaştığı takdirde, evrensel hukukun olmazsa olmazı olan, “müktesep hak”, KKTC Anayasası’ndaki eşitlik ilkesi devreye girer. Bunun sonucunda  mahkmeler de dava enflasyonu yaşanır. Avukatlara da gün doğar.  Ve KKTC’yi tanımayan ülkelerin başları(ABD, RUSYA ve İngiltere gibi)  hemen devreye girer Türkiye üzerinden baskı yapmaya başlarlar. Unutmayın dünyayı idare eden bu lobinin dünyada kaybettiği bir dava yok!

Deşifre olunca da kendilerini böylesi hazırlanan yasalarlar ile unuttururlar, aklarlar ve işlerine devam ederler.

Ama taşınmaz mal alma konusu bir siyasallaşma, terör örgütü ve bu örgüt ile kolonilşme olduğu belgelenirse, bunun adı gerçek anlamda meşru savunma olacağı için hiç kimse ses çıkartamaz. Tarih bunların terörist eylemleri ile dolu…

YABANCILAR MAL ALSIN AMA ÖRGÜTLÜ DEĞİL!

İngiliz, Alman, Rus, Ukarayna, İran ve diğer ülke insanları KKTC’ye gelmiş burası hoşuna gitmiş ve güvenlik soruşturması sonucu ev almasında bir sakınca yoksa alsın. Bu şekilde taşınmaz alımlarda fayda da var. Fakat aldığı ev CHABAD tarafından kutsanıyorsa, CHABAD aracılığı ile örgüt üylerine satılıyorsa ve kolonileşme varsa işte bu kısaca Filistin gibi olamaktır.

-KKTC’de bu yönde bir araştırma ve soruşturma duydunuz mu?

Yoksa bu yasa tasarısı ancak, soruşturma yapılmayan CHABAD ve Simon gibilere hizmet eder.

KKTC Meclisinde oylanmak üzere hazırlığı yapılan yasa çalışması son anda değişmezse uzantıda olduğu gibi yasallaşacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan 2 hafta önce

Bu Kadar basit

Avatar
Filizx 2 hafta önce

Akıl oyunları