Öne Çıkanlar Noel Baba Barış Konseyi DSÖ Küresel Darbe İsrail mRNA

İZMİT, BARIŞIN VE HOŞGÖRÜNÜN BAŞKENTİ OLACAK!

Haber Merkezi | Kocaeli / 18 Ocak 2026

Merkezi Kocaeli’nde bulunan Yalnızca Barışa Tarafız Konseyi, kuruluşunun 15. yıl dönümünü Kocaeli’nde düzenleyeceği çok uluslu sempozyum ve çalıştay etkinliği ile kutlayacak.

Sürdürülebilir Yalnızca Barışa Tarafız Doğa–Sanat–Barış Proje Etkinlikleri, 2012 yılından bugüne kadar geçen süre içerisinde, 100 ülkeden 3 bini aşkın sanatçının katılımıyla, aralıksız biçimde Doğa–Sanat–Barış temalı sempozyum ve çalıştaylar düzenledi.

Türkiye’nin proje yürütümünde merkez ülke olarak üstlendiği çok uluslu Yalnızca Barışa Tarafız Doğa–Sanat–Barış Sempozyumu ve Çalıştayı, Türkiye’den kalıcı kültürel miraslar bırakırken, ülke ve kent turizmine de uzun vadeli katkılar sağlamaktadır.

PANDEMİ SONRASI İLK ETKİNLİK

Türkiye’de ilk kez 2013 yılında, 15 kentte 300 akademisyen sanatçının, sanat eseri niteliği taşıyan yapıtlarının sergilendiği açılışlarla sanat çevrelerinin dikkatini çeken “Sürdürülebilir Yalnızca Barışa Tarafız Karma Sergileri Projesi”, sanatın evrensel birleştirici gücüyle dünya barışını Anadolu topraklarından yaymayı hedefledi.

Dil, din, ırk, siyaset ve mezhep farklılıklarını reddeden proje, “Başka Bir Dünya Mümkün” sloganıyla yola çıktı.

Son olarak 2019 yılında 100 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen sempozyum ve sergi açılışları, bu yıl 41 ülkeden 100 sanatçının katılımıyla, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi paydaşlığında hayata geçirilecek. Haziran ayı sonlarında düzenlenecek etkinlik, Konseyin pandemi sonrası gerçekleştireceği ilk sempozyum ve çalıştay olma özelliğini taşıyor.

İZMİT, BARIŞIN VE HOŞGÖRÜNÜN BAŞKENTİ OLACAK!

Uluslararası Yalnızca Barışa Tarafız Konseyi Başkanı Çalık, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada; kültürel etkileşimlerin sanatla buluşmasının barışı tesis etmenin en etkili yolu olduğunu vurguladı.

Çalık açıklamasında, yeryüzünde yaklaşık 2 bin yıl boyunca hüküm süren Roma İmparatorluğu’na yarım yüzyıl başkentlik yapmış olan kentte; bugün ilk insan hakları evrensel beyannamesi olarak kabul edilebilecek ve çağdaş laiklik anlayışının temellerini oluşturan hoşgörü ve tolerans fermanlarının, dönemin Roma İmparatoru Gallerius tarafından, eski adı Nicomedia, bugünkü adıyla İzmit olan kentte imzalandığını hatırlattı.

Eğer bugün dünya barışı konuşulacaksa, bunun; küresel savaş piyasalarının elinde kuklaya dönüşen dünya liderlerinin politik söylemleriyle değil, hoşgörüyle yoğrulmuş Anadolu insanının yüreği ve Yalnızca Barışa Tarafız Konseyi üyesi sanatçıların, barış anlayışını tuvallerine yansıttığı sanat eserleriyle dile getirilebileceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.