Öne Çıkanlar YouTube Prof. Dr. Selim ŞEKER DSÖ Muammer Karabulut Abdurrahman DİLİPAK

HAHAM, HAHAM DEĞİL!

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa / 22 Aralık 2022

Türkiye’de ilk zamanlarda Adnan Hocacılar ile birlikte faaliyet gösteren Chabad-Lubavitch örgütünün KKTC ayağı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sayesinde yine gündeme geldi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR,  KKTC Hahamı Chaim Hillel Azimov’u kabul ederek görüştü. Tatar görüşmede, KKTC’de yaşayan Musevilik inancına mensup kişilerin bayramını kutlayarak, ülkedeki her bireyin, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olduğuna dikkat çekti.

Musevilik inancına mensup kişilerin, ülkenin kültür mozaiği içerisinde, diğer etnik ve dini gruplarla karşılıklı anlayış ve kardeşlik duygusu içerisinde var olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, farklılıkların ülke için bir zenginlik olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de ve dünyada yaşayan tüm Yahudilere, Hanuka Bayramı’nın huzur, esenlik getirmesini temenni etti.

Haber KKTC Cumhurbaşkanlığı twitter hesabından resimli olarak yayınlandı.

Ve beraberinde aşağıdaki soruları getirdi?

Tatar’ın Haham dediği kişi KKTC vatandaşı mı?

Tatar’ın Haham dediği kişi Hillel Azimov’u KKTC’de kim seçti?

Tatar’ın Haham dediği kişi gerçekten Hahamsa, Sinagogu nerede ve Sinagog açmak için kimden izin aldı?

Tatar’ın Haham dediği kişinin nezdinde Hanuka bayramını kutladığı Musevilik inancına mensup  kişiler adada yaşayan KKTC vatandaşı mı?

Tatar’ın Haham dediği kişinin Yahudileri temsil etmediğini ve faaliyetlerinin legal bir yapılanma olmadığını biliyor mu?

Tatar’ın Haham dediği kişinin KKTC'de arsa ve ev alan Yahudilerle örgütsel bağlantıları var mı?

Tatar’ın Haham dediği kişinin örgütü olan Chabad-Lubavitch hakkında KKTC’de yapılmış bir araştırma var mı?

Tatar’ın Haham dediği kişinin örgütü olan Chabad-Lubavitch'in Türkiye’deki FETÖ benzerin bir yapılanma olduğu bilinmiyor mu?

Tatar’ın Haham dediği kişinin Yahudi çoğunluk tarafından kabul edilmediği bilgisi KKTC'de yok mu? 

Özetle Tatar’ın Haham dediği kişiyi KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı makamında kabul ederek Yahudilerin Hanuka Bayramı’nı kutlaması ile ABD Başkanı Biden’in FETÖ liderini Beyaz Saray’da kabul ederek İslam Dünyası’nın dini bayramını kutlaması arasında hiçbir farkı yok!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.