Öne Çıkanlar DSÖ Georges MAROVİTCH Starlik Türkiye Acil Kullanım Onayı

KKTC'DE CHABAD’I İSTEMİYORUZ

5gvirusnews Haber Merkezi Girne / 9 Aralık 2023

İskele Milletvekili Yasemin Öztürk’ün çabaları sonuç verdi. Gazze’de savaş adı altında soykırım planlayan, çocukları öldüren Netanyahu’nun üyesi olduğu ve emir aldığı CHABAD örgütü,  KKTC’de 15 yıl sonra deşifre oldu.

İKİNCİ ÇIKARTMANIN YAPILDIĞI YER YİNE GİRNE OLDU

Bugün Kıbrıs’da 1974’den sonra ikinci tarihi gün yaşandı.

Dünyanın en güçlü kuruluşlarından olan Mesihçi, misyoner ve mafyatik örgütlenmesi ile adından sıkça söz ettiren CHABAD’a karşı İskele Milletvekili Yasemin Öztürk ve KKTC Yukarı Girne Eski Türk Mahallesi Muhtarı Tuğçehan Ören birlikte açıklama yaptı.

Tuğçehan Ören yaptığı açıklamada, “ABD'de Biden, İsrail'de Netanyahu destekli Chabad örgütünü KKTC'de istemiyoruz.. Burada karşı olduğumuz Yahudileri değil CHABAD terör örgütüdür. Ülkemize 2008 yılında yaklaşık 200 civarında şirket ile geldiler. Bağlantılarında İsrail kamu kuruluşları da var. Ne yazık ki bunlara hizmet eden KKTC’de gizli işbirlikçi avukat ve siyasiler ile topraklarımızı parsel parsel satın aldılar. İlk başta KKTC'nin doğusunda belirgin hale gelirken, şimdi her yerde varlar. Son olarak kurmuş olduğu emlak şirketleri üzerinden almış olduğu arazi ve yapmış olduğu binaları sadece kendi insanlarına satıyorlar. Bizim buradan anlayacağımız İsrail karşı kıyısı olan KKTC 'ye yeni bir Siyonist yapı inşa ediliyor. İkinci bir Yahudi devleti kurma yönünde emin adımlarla ilerliyorlar.” dedi.  

Tuğçehan Ören’in konuşmasında sonra Yasemin Öztürk açıklamasına, “görevinin vatandaşın devletini, geleceğini, hakkını ve hukukunu korumak için meclise gönderen vatandaşlarım için buradayım” sözleri ile başladı.

Yasemin Öztürk’ün, KKTC’de CHABAD’ın gizli faaliyet gösterdiği ve örgütlü taşınmaz almasının açığa çıkması ile yapılan basın açıklamasında, “ülkemizde 2008 yılından itibaren sessiz sedasız faaliyet gösteren ve balkonunda da Gazze’de soykırım yapan çocukları öldüren ve hastaneleri bombalayan Netanyahu’nun bağlı olduğu CHABAD örgütünün tabelası asılıydı. O tabelanın kaldırılması için iki ay çaba gösterdim. Ülkemizde yasal hiçbir izni olmayan bir örgüt, bu evin balkonuna, ‘Kuzey Kıbrıs Tüm Yahudilerin Merkezi’  tabelası asılmıştı. Eğer bugün bu tabela kaldırıldıysa, demek ki yasal olmadığı için kaldırıldığını” söyledi.

KKTC’de CHABAD’ın merkez olarak gösterdiği bu evden önce, 27 Haziran 2007 tarihinde adada yaptıkları toplantıda, “Yahudiliği Kıbrıs'a Getirmek” üzere karar aldıklarını belirten Yasemin Öztürk,  “Böyle bir kararın yasal izni olur mu?” diye sordu. Ve konuşmasına hemen 1 yıl sonra da sözde hahamları Chaim Hillel Azimov’u, “Kuzey Kıbrıs'ın Yahudiliğe adanmış ilk merkezini açmak üzere Mart 2008'de Girne'ye taşındı.” diyerek duyurusunu yaptıklarına dikkat çekti.

Tüm bu olanlardan KKTC’de kimsenin haberi olmamamsını şaşkınlığını yaşadığını ama niyetleri çok açık olan CHABAD’çıların varlıkların, “dini hoşgörü, din özgürlüğü veya aldıkları taşınmazlara ülkemize döviz getiriyor ve ekonomi canlanıyor diye bakılacak bir durumum” olmadığını ve “Bunun adı ilk önce kolonileşmek, sonra da resmen işgal demektir… Onun için Ülkemizde CHABAD’ı istemiyoruz…” dedi.  

İskele Milletvekili Yasemin Öztürk, CHABAD evinin  tamamen mühürlenmesini isteyerek açıklamsını şöyle devam etti, İçişleri bakanlığına CHABAD  temsilcisi olan Azimov’un  deport edilmesi ile ilgili müracaatım var. Yerine getirilsin. Ülkemizdeki örgütlü, taşınmaz ve toprak alınmasının,  bu evden yapıldığını tüm kamuoyuna ihbar ediyorum. KKTC’nin geleceğinde en büyük sorun ve asıl tehlike,   dünyadaki gizli faaliyetleri ile tanınan CHABAD örgütü olduğuna burada ve huzurunuzda kamuoyuna bilgilendirmek için dikkat çekiyorum. KKTC,  Gazze’de çocukları  öldüren soykırım yapan bir örgüte ev sahipliği yapamaz. Bu şeytani örgüte satacak bir karış toprağımız yok! “ diyerek tamamladı…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali İsmail Korkmaz 5 ay önce

Kesinlikle. İsraillilere verilen. Satılan mülkler. Kamulaştırma yapılarak. Ve. Verilen. KKTC vatandaslikları. İptal edilmeli ler. İptal edilmemesi. Durumunda. Çok değil. Bir. Elli yıl sonra KKTC. De de. Çocuk kadın insan KATLİYAMI yapar bunlar. Bir an önce. Tedbir alınmalıdır. .

Avatar
abülkadir. 5 ay önce

YASEMİN HANIMI BU ACIK YÜREKLİLİGİNDEN DOLAYIDA KUTLUYORUZ.
ESASINDA. YANINDA BULUNMASI GEREKEN.
SAHDE KKTC SEVİCİ MİLLET VEKİLLER, NİNDE.
BASIN ACIKLAMASI ESNASINDA.
SN. KKTC VEKİLİMİZ. Y.ÖZTÜRK HANFENDİNİN YANIDA BULUNMALARI NI BEKLERDİK.
Kİ. MALESEF. ONLAR İSE. KENDİ MENFİ CIKARLARNIN BU GELİŞMEDEN NASIL ETKİLENEÇEKLERNİN HESABINI YAPA DURSUNLAR.

YASEMİN HANIMI AYRICA KUTLUYORUZ ADAMIZIN BAŞINA CÖKMEKTE OLAN BİR KATİL , LER SÜRÜSÜNÜN ERKEN FARKINA VARIP ÖNLEM AINMASI KONUSUNDAKİ BU CABASINDAN DOLAY.

KKTC TOPRAKLARNIN. % 25 SADECE 7 KKTC VATANDAŞLIGI ALAN , İSRAİL, Lİ.
KİŞİLERE AİT OLASI. NE ACI DURUMDUR.

Bireysel olarak satılan araziler hariç malesef.

Avatar
obuşu 5 ay önce

Maliyeti neyse verin para olarak, kamulaştırın.