Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Deprem Mehmet Eymür TL

KKTC’DE  MÜLK ALANLAR YAHUDİ DEĞİL HABADÇI

5gvirusnews Haber Merkezi Girne / 21 Şubat 2023

Deprem felaketinin yaşandığı Antakya bulunan  Sinagogdan tarihi  Tevrat parşömenlerini Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına muhalefet ederek İstanbul’a götüren Habadçı Mendey Chitrik’e  bir tepki de KKTC’den geldi.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Habad örgütü üyeleri hakkında Vedat Çalık’ın suç duyurusunda bulunması ile soruşturma başlatması KKTC’deki maskelerini de düşürdü.

Plandemi Platformu sözcüsü Tuğçehan ÖREN de “deprem bölgesine dünyanın bir çok ülkesinden insanlara yardıma gelirken, 2008 yılından itibaren KKTC’de de faaliyet gösteren Habad Örgütü’nün tarihi eser kaçakçılığına gelmesi sıradan ve insani bir hadise değildir. Türkiye’de soygun yapan bir Habad örgütünü KKTC’ istemiyoruz” dedi.

Antakya’daki sinagog soygunu, mafya faaliyetleri ile dünyadaki Yahudileri de tedirgin eden Habad örgütünün KKTC’de uzun zamandır, her geçen gün artan taşınmaz mal alımlarını da gündeme getirdi. Tuğçehan Ören konuyla ilgili  olarak da, “KKTC’de taşınmaz mal alanların Habad organizasyonu ile geldiğini veya etkin olduğunu biliyoruz. Fakat ne yazık ki KKTC’de bunları herkes Yahudi veya İsrailli olarak gördüğü için ayırt edemedi. Şimdi ise KKTC’nin nerdeyse üçte birine  sahipler, inşaat sektörü bunların kontrolünde ve kişi başı 4’er ev satın alabiliyor. Ama kimse durduramıyor. KKTC’de vatandaşların evini depremde kaybetmesi ile bu Habdçıların ev alması arasında hiçbir fark yok. Umarım Antakya sinagogunda çalınan tarihi parşömenler KKTC’de Habadçıların tanımasını kolaylaştır.” temennisinde bulundu.

KKTC’de üç ay önce, eski TMT’ci ve Erenköy mücahitleri, öfke ve kaygı içerisinde,  “Toprak ayağımızın altından kayıp gidiyor.” uyarısında bulunarak hükümet yetkililerini ziyaret etmişlerdi. (bkz)

Anahtar Kelimeler:
KKTCHabadTevrat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.